15 energieën in je huis of omgeving die lijken op geesten (maar geen geesten zijn)

Heb je het vermoeden dat je geesten in je huis of omgeving hebt of ben je gewoon nieuwsgierig naar de energieën die in een ruimte kunnen zijn? Goed nieuws! In dit artikel legt Denise Linn, energieën-, en space clearing-expert, je uit dat schijn soms bedriegt. Wat op een geest lijkt, is niet altijd een geest…

Als je ergens binnenkomt, kan het soms lijken alsof er geesten zijn, terwijl je in feite (deels) bent teruggegaan in de tijd.

Geesten

Geesten zijn wezens die vastzitten tussen dit bestaansniveau en het volgende; ze zitten gevangen in een soort schemerzone. In de meeste gevallen weet zo’n geest niet dat hij/zij dood is, soms als gevolg van een traumatisch overlijden.

Er zijn drie dingen die erop kunnen wijzen dat je met een geest te maken hebt:
• De geest verschijnt keer op keer en wordt ook door anderen waargenomen.
• De geest is ‘zichtbaar’ als een mist of als een vastere vorm.
• De geest houdt verband met een bepaalde plek.

Dit zijn geen geesten

De geheimen van space clearing is het nieuwste boek van Denise Linn. In dit boek leer je hoe je energieën kunt opruimen die gewoonlijk voor geesten worden aangezien. Dit zijn de energieën die kunnen lijken op geesten:

1. Vroegere bewoners

De energie van personen die het huis eerder hebben bewoond kan zich intensief met de ruimte hebben verbonden. Het is onwaarschijnlijk dat er in zo’n geval sprake is van een geest.

2. Achtergebleven energie

Dit is energie die in een kamer voelbaar is na een heftige emotie (zoals een ruzie of diep verdriet). Iemand kan zich ’s nachts verdrietig voelen omdat iemand die hier eerder sliep zich heel verdrietig voelde.

3. Elementalen

Energieën uit het rijk der elementalen (zoals elfjes en aardmannetjes) kunnen boosheid of ontevredenheid oproepen. Je loopt bijvoorbeeld door het bos en opeens voel je ergernis, zonder dat je daar een oorzaak voor kunt aanwijzen. Dan kan het zijn dat de elementalen op die plek niet blij zijn met jouw aanwezigheid daar, of er is een andere reden waarom ze verstoord zijn, zoals houtkap, bosbouwactiviteit of de aanleg van een weg. Er zijn ook gelukkige of vrolijke elementalen. Je komt dit type energie altijd tegen in de natuur, al is het niet uitgesloten dat je er ook in huis mee te maken hebt.

4. Astrale energieën

Astrale wezens kun je tegenkomen op een astrale reis. Het zijn niet-fysieke, subtiele levensvormen die op astraal niveau bestaan. Sommigen zijn licht en positief van aard. Andere, de lagere astrale wezens, zijn zwaar of negatief. In de meeste gevallen hebben astrale wezens een eigen agenda; ze zijn vooral met zichzelf bezig en willen niet gestoord worden. Op astrale niveaus leven onnoemelijk veel verschillende wezens, maar je komt er nooit mensen tegen.

In veel opzichten lijken deze wezens op zeebewoners en ze variëren van vrolijke, behulpzame en speelse schepsels tot neutrale, ondeugende of onaangename… Sommige zijn ronduit gemeen.

Tenzij je in je dromen levendige astrale reizen maakt, heb je in je dagelijks leven normaal gesproken weinig met deze wezens te maken. Toch is het goed om er iets over te weten, omdat de lagere astrale wezens zich aangetrokken voelen tot heftige emoties en zich aan een persoon of plek op het aardse vlak kunnen hechten. Als je nadat je hebt gewinkeld een heel nare droom hebt, kan het zijn dat je in het winkelcentrum een astraal wezen hebt opgepikt. Deze wezens zijn ook vaak te vinden in ziekenhuizen, gevangenissen en psychiatrische inrichtingen. Ze bezitten een bepaalde mate van bewustzijn, maar hebben zelden besef van wat er om hen heen gebeurt. Dit is de reden dat ze vaak verward worden met geesten. Maar dat zijn ze niet.

5. Energetische echo’s

Als je ergens binnenkomt, kan het soms lijken alsof er geesten zijn, terwijl je in feite (deels) bent teruggegaan in de tijd. Er zijn momenten, plekken, mensen en gebeurtenissen die gepaard gaan met een spontane vervaging van de sluier tussen heden, verleden en toekomst. Iedereen die gevoelig is voor energieën kan dit op bepaalde plaatsen ervaren. Op een oeroud slagveld bijvoorbeeld kunnen veel mensen het geschreeuw van krijgers horen. Je hoeft niets met deze echo van het verleden te doen.

6. Karmische overblijfselen

Het kan gebeuren dat jij de enige bent die zich bewust is van een bepaald energiespoor uit het verleden. In zo’n geval is de sluier tussen het deel van jou dat in een vorig leven bestaat en jij die hier en nu bestaat dunner geworden. De beelden die je ziet en de gevoelens die je hebt zijn niet afkomstig van geesten, je beleeft opnieuw wat er in dat vorige leven is gebeurd.

7. Telepathische boodschappen van overledenen

Soms ‘zie’ je een persoon die kort daarvoor overleden is; die persoon staat bijvoorbeeld aan het voeteneind van je bed. Ook dit is geen geest. Het is een persoon in geestelijke vorm die kort daarvoor is overleden en die aan dierbaren verschijnt. Vaak laten ze weten: alles is goed mij en je hoeft om mij geen verdriet te hebben.

8. Telepathische boodschappen van levenden

De boodschap of energie die deze persoon stuurt is dan zo krachtig dat het lijkt of het om een geest gaat. De persoon in kwestie kan proberen je te bereiken en stuurt bewust energie, maar kan ook onbewust krachtige negatieve of positieve emoties naar je uitzenden. In sommige gevallen is het nodig dat je je hiertegen beschermt en de energie blokkeert.

9. Energetische tape-loops

Deze energetische verschijnselen ontstaan als gevolg van een heftige gebeurtenis en ze worden voortdurend herhaald, zoals een cassettebandje zonder einde. De verschijnselen kunnen een eeuwigheid aanhouden. Er is bijvoorbeeld iemand heel erg boos geweest en zolang er geen space clearing plaatsvindt wordt de energie van de boosheid voortdurend op een ruimte geprojecteerd.

10. Klopgeesten

De activiteiten van een klopgeest zijn aanleiding voor tikkende of kloppende geluiden, of voorwerpen die verplaatst worden. Een klopgeest is een onbeheersbare psychokinetische energie van mensen met onopgeloste problemen of onderdrukte emoties en is bijna altijd afkomstig van een tiener die rondloopt met onderdrukte emoties. Een klopgeest is geen echte geest. Geesten worden doorgaans ’s nachts waargenomen, terwijl klopgeesten op elk moment actief kunnen zijn.

Als ik je een tip mag geven: als je merkt dat er klopgeesten zijn in huis, raadpleeg dan een professionele psycholoog en pak de emotionele problemen of weggestopte emoties aan.

11. Bilocatie

Dit houdt in dat een levende persoon in spirituele vorm aan iemand op een andere plaats verschijnt. De persoon die op deze manier ergens anders verschijnt is vaak in slaap of in meditatieve toestand en is zich gewoonlijk niet bewust van wat er elders gebeurt. Sterk spiritueel ingestelde personen, zoals sjamanen, kunnen naar wens op twee plaatsen tegelijk verschijnen.

12. Denkbeeldige geestverschijningen

Dit is een emotionele projectie, gewoonlijk van een levende persoon die emotionele pijn doormaakt. Een rouwende weduwe zal er bijvoorbeeld op staan dat haar overleden man bij haar blijft, omdat zij daar behoefte aan heeft. De wetenschap dat zijn geest bij haar is geeft haar troost. Pas er altijd voor op dat je iemands werkelijkheid niet ontkent. Deze ‘geesten’ zijn echter niet echt en niet meer dan het resultaat van een sterke verbeeldingskracht.

13. Aliens

Soms wordt de ontmoeting met een alien, een buitenaards wezen, aangezien voor een ontmoeting met een geest.

14. Engelen, spirituele gidsen, beschermengelen, voorouders, enzovoort

Als iemand bezocht wordt door een wezen uit een hogere spirituele sfeer, en zoiets is voor die persoon heel ongebruikelijk, dan kan dat de grote angst oproepen dat het om een geest gaat.

15. Slechte feng shui

Soms kan iets eenvoudigs als ‘slechte feng shui’ een gevoel van stagnatie of zwaarte geven, zoals een donkere, benauwende plek. Ook dan gaat dan niet om een geest.

Geest of entiteit? Hoe weet je dat je te maken hebt met een geest?

Hoe krijg je deze energieën weer uit je huis? Denise Linn helpt je hiermee in De geheimen van space clearingIn dit boek leer je de kunst van het reinigen en harmoniseren van de energie in een ruimte. In dit boek leer je niet hoe je geesten kunt bevrijden maar je leert wel hoe je energieën kunt opruimen die gewoonlijk voor geesten worden aangezien (zoals de energieën in dit artikel!).

Bestel jouw exemplaar voor €22,50 met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

Dit artikel is een fragment uit De geheimen van space clearing.

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *