15 manieren om de verbinding met je lichaam te herstellen

Hoe verbonden ben jij met je lichaam? Niet (goed) verbonden met je lichaam zijn kan vele gevolgen hebben voor je gezondheid. Als je namelijk de boodschappen van je lichaam mist, ga je waarschijnlijk vaak over de grenzen van je lichaam heen wat er weer voor kan zorgen dat het harder gaat schreeuwen. In dit artikel lees je 15 tips van breinexpert Charlotte Labee (auteur van Jouw krachtige brein) om de verbinding met je lichaam te herstellen.

Heb jij je lichaam weleens horen praten? Bijvoorbeeld door tintelende armen of benen te voelen, door hoofdpijn, darmklachten, vermoeidheid, een stijve nek of rugklachten? Die signalen kunnen groter en sterker worden, net zolang tot je lichaam definitief nee zegt en je ziek wordt. Dan moet er echt tijd en ruimte komen voor rust, want je krachtige brein kan wel blijven zeggen ‘Ga door!’, je lichaam denkt er anders over en neemt het over van je brein.

15 manieren om je te verbinden met je lichaam

Dit zijn vijftien manieren om beter te leren luisteren naar je lichaam:

1 Zie jezelf. Je mag jezelf zien, je bent een mooi mens, je bent compleet, ondanks dat wat in het verleden is gebeurd. Jij bent diegene die vandaag met jezelf de afspraak moet maken om jezelf te zien. Omdat jij het waard bent.

2 Voel jezelf. Ga eens zitten, sluit je ogen en ga met je handen over je lichaam. Start bij je voeten, hoe voelen die? Je benen, buik, rug, borst, nek, armen, handen. Wat voel je, wat is het dat je daar voelt? Maak op deze manier connectie met je lichaam. Voelt het in het begin wat ongemakkelijk, dan is dat oké, je mag dit de komende vier weken iedere dag even doen. Ga er niet te snel aan voorbij. Het is een belangrijke stap in je proces, om echt de connectie met je lichaam aan te gaan.

3 Doe dagelijks een bodyscan, dit kan een korte of lange vorm van meditatie zijn, om je lichaam weer te kunnen gaan voelen. Bij het boek Overprikkeld Brein zit een fijne bodyscan, ingesproken door mijzelf, waarmee je aan de slag kunt gaan.

4 Ga eens wandelen en vertraag je snelheid, rol de zool van je voet af over de grond, voel je voeten op de grond komen, voel de energie van de aarde die door je voeten je lichaam in komt.

5 Voel wat je voelt, zonder te observeren of bekritiseren, maar omarm het gevoel: wat ik voel mag er zijn, of het nu prettig of minder prettig aanvoelt, ik accepteer dit gevoel. Kijk met liefde.

6 Als je gaat zitten om connectie te maken met je lichaam, stel jezelf dan de vraag: ‘Wat wil mijn lichaam me vertellen? Welk woord, welk beeld komt er als eerste in me op?’ Schrijf dat op. En vraag door naar wat dat woord, gevoel of beeld jou als boodschap komt brengen.

7 Mediteer dagelijks.

8 Haal bewust adem, ademhaling is de mooiste vorm van connectie maken met je lichaam.

9 Neem de signalen en informatie die je lichaam je stuurt serieus en doe er ook iets mee. Geeft je lichaam aan dat je moe bent, dan zul je iets nodig hebben om op te laden. Geeft je lichaam een signaal van een ontsteking, dan heeft je lichaam iets van jou nodig om dit aan te pakken.

10 Voed je lichaam met de juiste voedingsstoffen.

11 Zorg voor je lichaam zoals je voor je kind of geliefde zou zorgen.

12 Plan een breathwork-sessie bij een fijne coach.

13 Geef jezelf een hypnosesessie cadeau.

14 Doe aan yoga.

15 Beoefen qi gong

Bron: Jouw krachtige brein

Boekentip: Jouw krachtige brein

Wil je jouw connectie met je lichaam nóg beter maken? Jouw krachtige brein jouw is jouw gids! Krijg antwoorden op de vragen die bijdragen aan de connectie tussen hoofd en hart vanuit jouw eigen krachtige energie Inclusief waardevolle oefeningen om beter in contact te komen met jezelf.

Bestel nu met gratis verzending.

bestel nu

Lees verder over je verbinden met je lichaam:

Deel dit artikel online

Gastauteur

Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *