3 spirituele boeken die een grote impact hadden op mijn leven

Ik ben niet altijd geïnteresseerd geweest in de spiritualiteit. Eigenlijk heb ik er nooit in mijn leven echt mee te maken gehad. Totdat ik een bepaald boek onder ogen kwam die mijn spirituele ogen heeft geopend. Sindsdien is mijn hele leven verandert. Niet snel daarna kwamen er nog twee andere boeken in mijn leven die mijn leven op een positieve manier hebben beïnvloed. Nog steeds sta ik er versteld van wat alleen een boek teweeg kon brengen in mijn leven. Graag deel ik met jou mijn top drie boeken die een hele grote impact hadden op mijn leven.

1. De aarde op weg naar de vijfde dimensie – Ute Kretzschmar

Dit boek* is het eerste spirituele boek dat ik heb gelezen. Voordat ik dit boek las, wist ik nog helemaal niets van spiritualiteit. Ik was op bezoek bij een vriend die het op zijn salontafel had liggen. In die tijd was ik er net achter dat ik hooggevoelig ben. Er was net een nieuwe wereld voor mij open gegaan. Maar ik wist niet dat er nog een veel grotere wereld zou open gaan voor mij. 🙂

Ik was er een beetje benieuwd naar en hij leende het aan mij uit. Vervolgens heb ik dit boek in een ruk uitgelezen. Maar wat er tegelijkertijd gebeurde is dat er – zo leek het voor mij – een sluier opgelicht werd. Opeens *wist* ik dingen, die ik een uur daarvoor nog niet wist. Vanuit het niets had ik opeens een visie van waar wij vandaan komen, hoe dat in zijn werking is gegaan en kon ik mij herinneren dat ik vol ongeduld op de wachtlijst stond om naar de aarde te komen.

Dit boek heeft alles in werking gebracht en zoveel inhoud en diepgang in mijn leven gebracht dat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen om het weg te doen. En dat wil wel heel wat zeggen voor mij, omdat ik vaak spullen heel makkelijk weg kan doen zonder erover na te denken. (vraag maar aan mijn vriend haha).

spirituele boeken

2. Handboek chakrapsychologie – Anodea Judith

Na de nieuwe wereld die geopend werd door het vorige boek ben ik gaan lezen over de chakrapsychologie*. Ook dit boek heeft een hele grote impact gehad op mijn leven. Want ik las niet alleen over de chakra’s, maar het leek net alsof de informatie zich al in mij bevond en werd unlocked op het moment dat ik erover las.

Plotseling wist ik een heleboel over de chakra’s, maar ook over de samenhang met psychologie. Ik vond het wel heel raar, omdat ik dingen wist die ik niet kon weten. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik naar een spirituele beurs ging en een aura foto liet maken. Op dat moment had ik net het boek uitgelezen en ik zat te twijfelen of ik iets zou doen met chakra’s en psychologie. Bij de beurs kreeg ik ook een reading van mijn aura foto. En het eerste dat die vrouw tegen mij zei was: Je moet doorgaan met werken met de chakrapsychologie.

Tot op dat moment geloofde ik nog niet zo in het doorkrijgen van energie van gidsen en dergelijke, maar deze gebeurtenis heeft mij perplex laten staan. Plotseling wist ik dat dit mijn levensdoel was: om andere mensen te helpen met behulp van de chakrapsychologie.

3. Je kunt je leven helen – Louise Hay

Dit boek* betekent heel veel voor mij, omdat het mij heeft laten inzien dat ik zelf mijn leven kan verbeteren en dat ik niet meer in de slachtofferrol hoef te zitten. Ik zal heel eerlijk bekennen dat ik, door al mijn onzekerheden en angsten, vaak mezelf in de slachtofferrol bevond. Ik had namelijk het idee dat ik geen invloed had op mijn leven, dat ik er niks aan kon veranderen en dat ik niks waard was.

Op het moment dat ik dit boek begon te lezen begon ik in te zien dat ik niet alleen wel degelijk zelf mijn leven kon veranderen, maar dat ik dat kon doen door zelf te veranderen. Hierdoor is er een omslag in mijn leven gekomen van: ik kan niks en ik ben een slachtoffer van de omstandigheden; naar: ik heb zelf de tools in handen om mijn leven te verbeteren en ik ben sterk en waard genoeg om dit zelf te kunnen.

Door dit boek ben ik een pad gaan bewandelen van steeds meer positieve veranderingen aanbrengen in mijn leven, mezelf gaan waarderen en van mezelf houden. Ik ben Louise nog steeds erg dankbaar voor dit belangrijke inzicht.

Welke boeken zijn voor jou heel erg belangrijk?

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook of Bloglovin?

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *