6 types spirituele gidsen en hoe je met ze kunt communiceren

Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, of hoe je leven er ook uitziet: spirituele gidsen proberen je altijd behulpzame berichten te sturen. Hier lees je hoe je jouw unieke gidsen kunt identificeren, hoe je jezelf open kunt stellen voor hun wijsheid, en hoe je op ieder gewenst moment met ze kunt communiceren.

Wat zijn verschillende types spirituele gidsen?

Sommige spirituele gidsen zijn al bij je sinds je geboorte. Anderen kwamen je te hulp wanneer je ze nodig had op verschillende momenten in je leven, en je kunt je vrije wil gebruiken om om meer spirituele gidsen te vragen. Jouw team aan spirituele gidsen zou kunnen bestaan uit deze gidsen:

Aartsengelen

Aartsengelen zijn leiders in de engelenwereld en hebben een krachtige, en erg grote energiehandtekening. Als je een empaat bent of wanneer je gevoelig bent voor energie, dan kun je een energieverschuiving voelen in de ruimte wanneer je een aartsengel aanroept. Iedere aartsengel heeft een eigen specialiteit, denk bijvoorbeeld aan de aartsengel Raphaël die gespecialiseerd is op het gebied van heling en die met ontelbare mensen tegelijk kan werken.

Beschermengelen

Beschermengelen zijn exclusief bij jou, en we worden allemaal door meer dan één beschermengel begeleid! Beschermengelen hebben hun leven gewijd aan het helpen van jou. Roep hen op ieder moment aan voor snelle assistentie. Ze houden onvoorwaardelijk van je, voor altijd. Onthou dat engelen zich niet scharen bij een specifieke geloofsrichting en met mensen werken van allerlei geloven en met allerlei verschillende spirituele overtuigingen.

Spirit animals

Spirit animals kunnen huisdieren zijn die je ooit had, maar die nu deel uitmaken van jouw team aan spirituele gidsen. Spirit animals kunnen ook ieder dier zijn dat jou iets te leren heeft, zoals de pauw je kan leren over het belang van schoonheid of van vol zelfvertrouwen je talenten tentoonspreiden, of de wolf die jou laat zien dat je in je basisbehoeften voor overleving moet voorzien. Spirit animals kunnen in een droom aan je verschijnen, in je tuin, of op de koffiebeker van je collega.

Verlichte meesters

Verlichte meesters zoals Boeddha of de Heilige Maria waren ooit mens en ondergingen in hun leven reizen van diepe spirituele groei en invloed. Nu hebben ze een speciale plek als leiders in de spirituele wereld en als gidsen en leraren voor mensen zoals jij. Mijn gidsen hebben me verteld dat alle verlichte meesters partners zijn en samenwerken in harmonie, ongeacht hun cultuur en religie tijdens hun leven.

Overleden geliefden

Geliefden die de aarde wereld hebben verlaten kunnen ervoor kiezen om één van je spirituele gidsen te zijn en je actief te ondersteunen vanuit de hemel door je op hele praktische manieren te helpen. Denk aan het op je pad brengen van carrière mogelijkheden of ervoor zorgen dat je voedende relaties mag aangaan. Een van je oma’s kan een belangrijke spirituele gids voor je zijn, of je haar in haar leven goed kende of niet.

Het is zelfs zo dat wie dan ook die overleden is een spirituele gids voor je kan worden. Als je een danser bent, zou het kunnen dat je een spirituele gids hebt die ooit een dansers was en die jou nu wil helpen en inspireren als artiest.

Helpende engelen

Helpende engelen zijn een soort ‘freelance engelen’ die bij specifieke situaties kunnen helpen, zoals het vinden van nieuwe vrienden of een nieuwe werkplek.

Hoe communiceren spirituele gidsen met ons?

Spirituele gidsen laten je vaak tekens zien, die ook wel synchroniciteiten worden genoemd. Carl Jung omschreef synchroniciteit als een ‘betekenisvolle samenkomst van omstandigheden’. Je kunt je bijvoorbeeld realiseren dat je je romantische relatie wil verbeteren nadat je ruzie hebt gehad met je partner voor het slapen gaan, en opeens kom je de dag erna een boek tegen over communiceren in romantische relaties – en het ligt op het bureau van je collega.

Spirituele gidsen kunnen ook met je communiceren door middel van getallen of getallenreeksen zoals 111, of misschien heb je een geluksnummer en je ziet dat nummer in het adres van het bedrijf waar je gaat solliciteren. Ze kunnen met je praten door je muziekale berichten te sturen, zoals wanneer je in de auto stapt na een lange dag en op de radio een nummer speelt dat je altijd inspireert. Spirituele gidsen kunnen je een droom sturen die je een idee kan geven hoe je om kunt gaan met een bepaalde situatie, of de gids zelf verschijnt aan je in de droom.

Spirituele gidsen kunnen zelfs behulpzame mensen en mogelijkheden op je pad brengen. Dit is een andere vorm van communicatie die van jou vraagt om actie te ondernemen (vraag een interessant nieuw persoon in je leven om te gaan lunchen, koop een ticket voor een transformerende workshop). Jouw gids brengt zo iemand of zo’n situatie op je pad of op je radar om er iets mee te doen.

6 manieren om met je spirituele gidsen te gaan communiceren

Hier zijn een aantal praktische strategieën om te verbinden met je spirituele gidsen en om hun tekens en synchroniciteiten te gaan herkennen:

1. Wees dagelijks waakzaam voor tekenen van je gidsen

Hoe meer je uitkijkt naar tekens van je gidsen, hoe vaker je deze tekens zal gaan herkennen. Daarnaast gebeurt er iets anders magisch – zodra je gidsen doorkrijgen dat je je bewuster bent van hun aanwezigheid en berichten, zullen ze je meer sturen.

Actiepunt: Herinner jezelf tijdens je dagelijkse routine (denk aan onder de douche of tijdens je reis naar werk of wanneer je de hond uitlaat) dat je gidsen je dagelijks berichten sturen. Wanneer je een belangrijke beslissing wilt nemen, of wanneer je voor een grote uitdaging staat, verwacht dat je gidsen je tekens zullen geven om je in deze situatie te helpen.

2. Begin een journal over je spirituele gidsen

Doe jezelf een mooi journal cadeau en wijd deze volledig aan het communiceren met je gidsen. Dit journal is een heilige plek waarin je brieven kunt schrijven aan je gidsen en hen op papier kunt vragen om hulp in specifieke situaties. Ook al kennen je gidsen jou en je leven goed, het kan krachtig werken om gebruikt e maken van je vrije wil door om hulp en wijsheid te vragen. Je kunt in dit journal ook de belangrijke tekens die ze doorgeven bijhouden.

Het Inspirerend Leven Journal met blanco pagina’s zou een mooie start zijn, het heeft een harde kaft en een elastiek zodat het ook echt bijzonder voelt. Ook kun je bonnetjes of briefjes die op je pad komen er in bewaren.

Actiepunt: Schrijf je gidsen een brief aan het begin van de week en toon je dankbaarheid in een zin of twee over iets in je leven waarvan je vermoedt dat ze recent mee hebben geholpen. Wijd vervolgens een paar zinnen aan jouw hulpvraag aan je gids over een specifiek onderwerp. Let de rest van de week op synchroniciteit van je gidsen op dit gebied.

3. Leer je gidsen kennen en geef hen namen

Je kunt een van je beschermengelen een naam geven die je altijd al mooi vond, bijvoorbeeld Emily. Of je kunt aan je beschermengel denken wanneer je een naam leest in een roman, zoals Javier of Gigi, en dan wordt dat hun naam. Wanneer je een gids een naam geeft, voelen ze meer aanwezig en het kan je helpen om vaker contact te zoeken. Je kunt ook de persoonlijkheid van je gidsen beter leren kennen wanneer je langer met hen samenwerkt.

Actiepunt: Ga bij jezelf na of er een naam in je opkomt voor een van je gidsen via je intuïtie of via synchroniciteit, of word creatief en geef ze een naam. Wanneer een gids je altijd helpt om je carrière naar een hoger plan te tillen, kunnen ze serieus en gemotiveerd zijn. Een andere gids kan speels zijn en je wijsheid sturen met humor, als bemoediging voor jou om zwaarte los te laten en te genieten van het leven.

4. Leer meer over spirituele gidsen

Onderzoek doen naar spirituele gidsen zal je helpen om beter met ze te comuniceren. Kijk rond voor experts en informatie die met jou resoneert, zolang het positief is, je meer in je kracht zet, en helend voelt.

Actiepunt: Woon een workshop bij, doe mee met een online cursus, lees een boek over spirituele gidsen (de auteur van dit artikel schreef Angel Intuition, red.). Ontdek dat je tijdens je onderzoek meer communicatie tussen jou en je gidsen zult merken. Je gidsen zulle enthousiast zijn dat ze je aandacht hebben!

5. Versterk je intuïtie

Iedereen heeft intuïtie, en iedereen kan zijn of haar intuïtie verbeteren door middel van studie en oefening. Er zijn vier hoofdwegen als het om intuïtie gaat waarmee je kunt spelen en die je kunt ontwikkelen: je kunt vriendelijke stemmen horen in je geest (helderhoren); beelden in je geest zien (helderzien); weten door middel van plotselinge inzichte of als mentale downloads (helderweten); of energie, emoties en fysieke sensaties voelen (heldervoelen).

Actiepunt: Oefen met je intuïtie bij het maken van kleine beslissingen waarvan het resultaat geen grote consequenties heeft, bijvoorbeeld waar je gaat lunchen met een collega. Je kunt ook op dit moment een spel spelen met je intuïtie door het te vragen welke van de vier methodes je op zou moeten focussen om te communiceren met je spirituele gidsen. Vraag om een nummer tussen de 1 en de 10, Horde je een nummer in je geest, zag je een nummer in je geest, had je een sterk weten over een nummer als een gedachte, of voelde je je door een nummer aangetrokken toen je terug naar de lijst keek?

6. Stuur je gids simpelweg een bericht in je gedachten

Dit klinkt misschien als de snelste en makkelijkste manier om contact te maken met je spirituele gidsen, maar het werkt echt. Je kunt er een formeel gebed of een zegening van maken, of je kunt gewoon zeggen wat je nodig hebt in gedachten in een zin of twee.

Actiepunt: Zodra je dit artikel gelezen hebt, vraag je spirituele gidsen om hulp in je gedachten over iets waar je je zorgen over maakt. Vraag vervolgens ook om hulp aan een geliefde, een collega, een expert of medische professional. Je verdient alle steun die je nodig hebt!

Wat je moet doen wanneer je je niet verbonden voelt met je spirituele gidsen

Wanneer je je verwijderd voelt van je gidsen, maak je dan geen zorgen. Je hebt een connectie met je spirituele gidsen en dat zal altijd zo blijven. Je gidsen zijn er, ze werken voor jou achter de schermen, of je ze voelt of niet. Soms voelen we ons ver verwijderd van de spirituele wereld wanneer we door grote uitdagingen heen gaan, maar dit zijn tegelijkertijd de momenten dat de spirituele gidsen os het beste kunnen en willen helpen.

Wanneer je grote veranderingen ondergaat, kan het helpen om te aarden zodat je je meer verbonden voelt met jouw spirituele kant en je spirituele gidsen. Kijk een documentaire of film met spirituele thema’s, luister naar een podcast van een spirituele leider die met jou resoneert, of lees een positief en inclusief boek voer spiritualiteit voor twintig minuten voordat je gaat slapen.

Je spirituele gidsen willen graag een hechtere relatie met je. Zodra je je openstelt en meer communicatie met je gidsen probeert te krijgen, zul je blij verrast zij met hoeveel boodschappen je opmerkt. Je spirituele gidsen sturen je nu al zoveel wijsheid… Voor de meeste mensen is de uitnodiging om de communicatie die nu al aanwezig is te gaan herkennen.

Bron: Mindbodygreen.com 

Boekentip van de redactie

Wil je nog meer lezen over spirituele gidsen? In Lichtwerker van Sahvanna Arienta lees je meer over lichtwerkers en spirituele gidsen. Wil je meer lezen over heldervoelende kwaliteiten? In Ben ik een empaat? (verschijnt 16 juni 2020)  van Stephanie Red Feather ontdek hoe je jouw unieke heldervoelende kwaliteiten kunt beschermen en inzetten.  Nieuwsgierig geworden? Bestel hier je exemplaar van Lichtwerker of Ben ik een empaat? met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *