Alles wat je wilt weten over nieuwe maan

Tijdens nieuwe maan is de nacht donker en stil. Deze maanstand kondigt een nieuwe fase aan en is een mooie tijd om te reinigen en iets nieuws te beginnen. Merk je dat je naar binnen gekeerd bent en behoefte hebt aan rust? De kans is groot dat de maanenergie dit teweegbrengt. Wat houdt nieuwe maan in? We vertellen je alles wat je wilt weten.

Wat is nieuwe maan?

Een nieuwe maan ontstaat als de maan tussen de zon en de aarde instaat. Doordat de zon voor ons aan ‘de achterkant’ van de maan schijnt, is het gedeelte wat wij van de maan zien helemaal donker. Er verschijnen dertien nieuwe manen in een jaar; ongeveer één per maand. Elke nieuwe maan staat in een ander dierenriemteken, wat zorgt voor iets karakteristieks bij de nieuwe maan in de eigenschappen van dat teken. Tweelingen is bijvoorbeeld een erg spraakzaam teken, waardoor een nieuwe maan in Tweelingen een gezelliger gevoel opbrengt. Zo kan een nieuwe maan in Maagd de ideale tijd zijn om te organiseren en op te ruimen en een nieuwe maan in Steenbok zorgt voor een geschikt moment om aan je carrière en ambities te werken.

Over het algemeen voelt nieuwe maan als een rustige periode. De maanenergie trekt op dit moment het minst aan het water op aarde. Wij bestaan voor het grootste deel uit water, waardoor je rondom nieuwe maan geen ‘trekkende energie’ zult voelen. Het is dan ook de ideale tijd om rustig de zaden van je toekomstdromen te planten en een schone lei te creëren.

Wat is de invloed van nieuwe maan?

De maancyclus heeft een grote invloed op ons. Je zult je verbazen hoeveel inzichten je krijgt wanneer je weet hoe een nieuwe maan je persoonlijke horoscoop beïnvloedt. Wil jij de zuivere magie voelen van een verbinding met de maan? Met de Inspirerend Leven Agenda weet je precies wanneer het volle of nieuwe maan is. Zo kun je bij het maken van zowel zakelijke als persoonlijke plannen rekening houden met de energie van de maan. Je aanschouwt dan snel hoe je de wind in je rug voelt.

In de periode vóór nieuwe maan wordt vrouwelijke yin-energie (donker, koel, vasthoudend, ontvankelijk) steeds meer opgebouwd. Nieuwe maan is het kantelpunt waarbij deze energie op het hoogte punt is en vervolgens geleidelijk afneemt en plaatsmaakt voor mannelijke yang-energie (licht, warm, beweeglijk, doelgericht). Je kunt extra naar binnen gekeerd zijn rondom de periode van nieuwe maan. Pak voldoende rust om je innerlijke wereld en intuïtie te beleven.

Wat kun je doen met nieuwe maan?

De nieuwe maan straalt iets krachtigs uit. Deze kracht zorgt dat je veel nieuwe ideeën krijgt. Gebruik de energie van nieuwe maan om nieuwe intenties te zetten, wensen uit te spreken en plannen te maken. Plan een blok vrij in je agenda om deze gedachten op gang te krijgen en ze rustig op te schrijven. Bedenk goed welke ideeën je wilt vasthouden en welke juist niet. Ga hier voornamelijk uit van wat je graag wilt en laat de dingen die je juist niet wilt voor nu achterwege. Vergeet niet dat alles mogelijk is en dat creëren in deze mogelijkheden veel tijd vergt. Je kunt alleen je dromen manifesteren en een frisse start maken door de tijd te nemen.

Manifesteer je dromen

Je dromen en wensen mogen zo groot zijn als je zelf wilt, zolang je er maar in gelooft dat ze waar kunnen worden gemaakt. Is het realistischer dat ze op de lange termijn uitkomen? Deel ze dan op in kleinere stappen. Als je bijvoorbeeld een eigen huis wilt kopen, maar je hebt op dit moment geen baan, wens dan éérst voor een baan en vervolgens voor het kopen van een eigen huis. Kijk hierbij ook goed naar wat je vindt dat je verdient. Wil je bijvoorbeeld je droomcarrière starten, maar heb je de overtuiging dat je dat toch niet gaat lukken? Wens dan éérst voor een positiever zelfbeeld en focus je vervolgens pas op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Dit is goed te overzien, waardoor je gemanifesteerde dromen sneller werkelijkheid worden.

Schrijf je wensen op

Bepaal je top-tien wensen voor de komende vier weken, tot een volgende nieuwe maan verschijnt. Schrijf achter elke wens een percentage van de kans dat jij denkt dat ze uitkomen. Zet hierbij ook je eigen intenties. Naast dat het universum voor je aan het werk gaat, zul je zelf ook handelingen moeten verrichten. Hoe wil jij het uitkomen van je dromen bevorderen? Geef dit per wens stap voor stap aan.

Ga tijdens het manifesteren van dromen alleen uit van wat je wél wilt en niet wat je niet wilt. Als je bijvoorbeeld bedenkt: ‘ik wil niet meer rood staan op mijn rekening’, verander dit dan naar ‘ik wil voldoende geld op mijn rekening hebben staan’. Maak je wens vervolgens specifiek. Hoeveel geld is voldoende? Wanneer is je wens uitgekomen? Wat zou je met dit extra geld doen? Je kunt niet krijgen wat je wenst, tot je tot in detail weet wát je wenst. Vergelijk dit met een boodschappenlijstje. Als je groente wilt kopen, moet je nog steeds bedenken in de supermarkt wat voor een groente je dan wilt afrekenen. Een wensenlijst is daarmee te vergelijken met een boodschappenlijst. Het universum zou zonder verdere aanwijzingen precies moeten weten wat ze aan je deur moeten brengen.

Breng gevoel aan in je wens

Een veelvoorkomende wens is de ‘materiële’. Je kunt bijvoorbeeld dol zijn op online shoppen of in je favoriete winkels je insta-proof huis bij elkaar willen zoeken. Misschien droom je groter, over een Tiny House op een prachtige locatie, of juist een enorme keuken om eten te bereiden voor alle vrienden die dan langs kunnen komen. Bedenk dat dit soort wensen een middel zijn naar een gevoel wat je zoekt, in plaats van het doel op zich. Een insta-proof huis geeft je misschien een gevoel van erkenning. Een grote keuken om vrienden in te ontvangen laat je verbinding voelen met de mensen van wie je houdt. Dit effect kun je ook bereiken met iets anders. Bedenk dat materiaal na een paar weken gewoon deel is van je meubilair. Erkenning en verbinding vinden blijft keer op keer bijzonder. Zodra je beseft dat het ‘materiële’ je niet gelukkig maakt, maar een middel is naar een bepaald gevoel, kun je wensen wat je wilt. Focus je bij deze wensen dus op het gevoel wat het geeft, in plaats van het specifieke voorwerp.

Naast materiële wensen, hebben veel mensen nieuwemaanwensen over andere personen. Het is hierbij belangrijk om te begrijpen dat ieder persoon een ‘eigen wil’ heeft. Het universum kan sommige wensen dan ook niet zomaar in vervulling brengen. Bijvoorbeeld: je kunt wel wensen dat je een bepaald persoon tegen het lijf loopt, zodat je deze mee uit kunt vragen. Je kunt helaas niet wensen dat deze persoon ook daadwerkelijk ‘ja’ zegt, omdat hij of zij een vrije wil heeft. Om diezelfde reden kun je ook niet wensen dat iemand verandert; hij of zij moet dit voor zichzelf wensen. Focus je dus voornamelijk op wat jíj wilt en kunt doen – dan zal deze droom in vervulling gaan.

Weet je niet tot in detail wat je wilt wensen? Ga hier dan actief mee aan de slag. Vraag jezelf herhaaldelijk gedurende de dag hardop ‘wat wil ik?’. Doe dit bijvoorbeeld bij het opstaan en naar bed gaan, vóór en na meditaties en gedurende een ontspannen wandeling. Je hogere zelf en het universum zullen je het antwoord geven als je hier consequent aandacht aan blijft geven. Je kunt ook ideeën opdoen door je wensen van de vorige nieuwe maan te analyseren. Wat was je motivatie toen? Heb je ondertussen het gevoel bereikt wat je wilde of kun je hierop verder bouwen?

Visualiseer je dromen

Het geheim achter het succes van je dromen manifesteren is zorgen dat ze uit je hart komen en dat het voelt alsof het al werkelijkheid is. In plaats van ‘te hopen’ dat je wensen uitkomen, ga je ervan uit dat het sowieso gaat gebeuren. Je moet alleen nog de weg ontdekken naar je nieuwe leven. De energie van nieuwe maan en het universum zullen je hierbij helpen. Verwerk je uitgeschreven wensen in een tekening of visiebord. Dit helpt je met visualiseren dat ze uitkomen, waardoor je er zelf werkelijk in gaat geloven.

Weet je niet goed hoe je je droom moet tekenen of om moet zetten naar een visiebord? Dat is niet erg. Je kunt ze ook innerlijk visualiseren. Sluit je ogen en doe alsof je dromen al werkelijkheid zijn geworden. Bedenk waar je bent en ga je zintuigen één voor één af. Wat zie je? Wat ruik je? Wat hoor je? Wat proef je? Wat voel je? Voel de vervoering die dit proces met zich meebrengt en steek hier al je energie in.

Werk met affirmaties

Affirmaties zijn een belangrijk onderdeel om het visualiseren van je wensen te ondersteunen. Spreek je wens hardop uit, in de spiegel. Doe dit vol overtuiging en op een manier alsof je wens al is uitgekomen. Vergeet niet te focussen op het gevoel wat je wens je geeft, in plaats van op de wens zelf. Maak de affirmatie daarnaast persoonlijk, door de zin te beginnen met ‘ik ben’. Bijvoorbeeld: “Ik ben superblij met mijn nieuwe baan!”. Herhaal dit meerdere keren achter elkaar en op verschillende momenten van je dag. Je zult je manifestatie op deze manier radicaal versnellen.

Als je wilt, kun je je affirmaties ook opschrijven. Schrijf de volledige zin achter elkaar op een vel, totdat deze vol is. Beeld je tijdens het schrijven in dat je de affirmatie hardop uitspreekt tegen een vriend of vriendin. Stop pas als je in je hele lichaam voelt dat de affirmatie werkelijkheid is geworden. Stuur deze energie vervolgens het universum in.

Deze boeken kunnen je helpen met affirmaties:

Affirmaties op voorraad: Machtige gedachten van Louise Hay
Affirmaties leren toepassen: Je kunt je leven helen van Louise Hay
Aan de slag met affirmaties: Je gedachten te hulproepen, een affirmatie werkboek van Louise Hay
Werken met positieve woorden om dichter bij je Hogere Zelf te komen: I AM van Susan Shumsky

Mediteer op je dromen

Meditatie stelt je in staat om je af te stemmen op je hogere zelf. Door te mediteren op je dromen, zoek je naar begeleiding om deze te verwezenlijken. Dit is een cruciaal onderdeel in het proces om je dromen te manifesteren. Door te mediteren voel je je gelukkiger, neemt je bezorgdheid af en herstructureer je je hersenen op een positieve manier. Hoe ontspannener we zijn, hoe beter we in staat zijn om te manifesteren. Is mediteren tijdens nieuwe maan nieuw voor je? Volg dan de onderstaande stappen:

 1. Zet je telefoon uit en vind een rustige plek om je terug te trekken.
 2. Ga in een gemakkelijke houding zitten met een rechte rug en eventueel je voeten recht op de grond. Sluit je ogen en focus je op de plek in je lichaam waar je je ademhaling het beste voelt.
 3. Neem gedachten die opkomen waar en concentreer je vervolgens opnieuw op je ademhaling.
 4. Denk aan de droom die je wilt manifesteren en herhaal deze hardop.
 5. Denk aan hoe ver je al bent gekomen tot nu toe en wees dankbaar.
 6. Denk opnieuw aan je droom, vraag jezelf ‘wat wil ik?’ en luister naar je gevoel.
 7. Houd dit gevoel vast en concentreer je opnieuw op je ademhaling.
 8. Wiebel met je vingers en tenen om terug in de kamer te komen. Open je ogen. Houd het gevoel vast en wees dankbaar.

Wees dankbaar voor wat je al hebt

Het belangrijkste bij iets wensen is dankbaar zijn voor wat je al hebt. Dit doe je voornamelijk tijdens en na je nieuwe maan meditatie, omdat je dan volledig ontspannen bent. De mantra “ik ben gezegend” uitgespreken helpt je om dankbaarheid te voelen. Dit wordt nog krachtiger als je het opschrijft. Maak daarnaast een lijst met vijf tot tien personen en/of dingen waarvoor je dankbaar bent en leg deze naast je wensenlijst. Bedenk dat je wensen straks ook op deze dankbaarheidslijst komen te staan. Houd dit gelukkige gevoel vast terwijl je nog een aantal keer diep in- en uitademt.

Je hebt het universum nu duidelijk gemaakt wat je dromen zijn. Het kan zijn dat het universum een beter plan voor je heeft, waardoor je wens mogelijk niet tot vervulling komt. Vertrouw hierop en laat je wens na de meditatie ‘los’. Je kunt je positieve gedachten en je vertrouwen in het universum hardop uitspreken met een zin als “ten goede van iedereen of helemaal niet”. Door de bekrachtiging van je vertrouwen in het universum en de mogelijkheid om je droom los te laten, gaat je wens in het universum op. Je zult dit of iets beters ervoor terugkrijgen.

Voer je intenties uit en zoek verbinding met jezelf

Je hebt nu je vertrouwen in het universum uitgesproken. Tijdens het opschrijven van je wensen, heb je ook intenties gezet. Het is nu tijd voor actie. Doe er de komende vier weken alles aan om te zorgen dat je wensen uitkomen door het opgeschreven stappenplan per wens grondig uit te voeren. Hiermee geef je het universum zoveel mogelijk positieve energie en laat je zien hoe belangrijk de manifestatie van je dromen voor je is.

Naast het opvolgen van je stappenplan, is het van belang om je verbonden te voelen met je lichaam. Dit kun je doen door extra aandacht te geven aan je zintuigen. Luister bijvoorbeeld naar rustige, spirituele muziek en steek geurkaarsen of wierook aan. Maak een warm bad klaar, bezoek een professionele massagesalon of neem de tijd voor vrijen met je partner. De natuur is een belangrijke factor in het zoeken van de verbinding met jezelf. Draag je steentje bij door in de tuin te werken of ontspan met blote voeten op het gras terwijl je aandachtig naar het vrolijke getsjirp van vogels luistert.

Gebruik de energetische kracht van kristallen

Kristallen komen uit de aarde en vormen daarmee de perfecte tool om jezelf te verbinden met de natuur. Werken met kristallen geeft het manifesteren van je dromen tijdens nieuwe maan een extra boost. Deze kristallen kun je tijdens nieuwe maan gebruiken:

Groene aventurijn

Groene aventurijn geeft je extra vertrouwen en een gevoel van lichtheid als je aan iets nieuws begint, zoals het vervullen van nieuwe dromen.

Aquamarijn

Aquamarijn geeft je focus en doorzettingsvermogen. Deze steen steunt je bij het zetten van de juiste intenties en de acties die daarop volgen.

Seleniet

De lichte en hoge energie van seleniet stimuleert je verbeeldingskracht en opent je intuïtie, zodat je je verlangens goed aanvoelt.

Bergkristal

Bergkristal staat voor helderheid en helpt je te verbinden met je onderbewuste, zodat je duidelijkheid krijgt in je diepste verlangens.

Omarm je schaduwkanten

Het kan voorkomen dat je je even niet verbonden voelt met je lichaam, omdat je schaduwkanten naar boven komen. Onthoud dat het laten uitkomen van je dromen verandering teweegbrengt. Deze veranderingen zijn niet alleen extern, maar ook intern. Je ontwikkelt hierbij niet alleen je goede eigenschappen, maar ook de gedragingen waar je geen zicht op hebt. Het is dus niet gek dat schaduwkanten zoals irritatie, ongeduld of zelfs boosheid naar boven komen tijdens je transformatie. Schaam je hier niet voor en pak zoveel mogelijk rust. De yin-energie tijdens nieuwe maan helpt je met het maken van een schone lei. Door naar je schaduwkanten te durven kijken, komt er een bewustwordingsproces en daarmee persoonlijke groei op gang. Juist op deze manier transformeer je en komen je wensen uit. Je kunt het!

Q&A

Ik heb nieuwe maan gemist, wat kan ik doen?

Je kunt natuurlijk op elk moment in de maand met de juiste bedoelingen en betrokkenheid aan de manifestatie van je dromen werken. Als je in harmonie werkt met de maan, zullen je dromen een extra boost krijgen. Het manifesteren van je dromen met de kracht van nieuwemaanenergie is de sleutel tot succes. Als je dit moment gemist hebt, kun je verder werken met de maancyclus volgens het schema waar je op dat moment zit. Bewaar de manifestatie van je dromen tot de volgende maancyclus voor het beste resultaat.

Ik voel mij juist onrustig met nieuwe maan, hoe komt dit?

De nieuwe maan is donker en verborgen en zou juist een gevoel van rust moeten brengen. Als jij je onrustig voelt tijdens nieuwe maan, kan het zijn dat je niet zit te wachten op verandering. Groei brengt groeipijn met zich mee en misschien zie je daar tegenop. Mensen houden over het algemeen van routine en een gerealiseerde droom kan betekenen dat deze routines omgegooid (moeten) worden. Het kan ook zijn dat er op dit moment al veel gebeurt in je leven, waardoor je nog geen ruimte hebt om een verandering te maken. Neem een paar uur voor jezelf tijdens nieuwe maan en bedenk tegen welke veranderingen je eventueel opziet. Schrijf het antwoord op de volgende vragen op:

 • Tegen welke verandering zie ik op?
 • Waarom zie ik tegen deze verandering op?
 • Wat zijn de positieve uitkomsten van deze verandering?
 • Wat heeft het niet bereiken van de verandering mij tot nu toe opgeleverd in positieve zin?
 • Zou ik er meer uithalen wanneer ik de verandering wel toelaat?

Als het goed is weet je nu of de droom/verandering iets is wat je écht wilt en of je bereid bent om door de groeipijn heen te gaan. Is dit niet het geval? Laat de wens dan los en focus je op nieuwe dromen, die deze verandering en groeipijn wél waard zijn.

Mijn wensen komen niet uit, wat nu?

Geef het universum de tijd om je wens in vervulling te laten gaan en zorg dat je er zelf ook alles aan doet om hier extra kracht achter te zetten. Blijf je maar wensen en kom je niet eens in de richting van de vervulling van je droom? Dan is het tijd om deze te heroverwegen. Soms heeft het universum een beter plan en is het niet de bedoeling dat deze specifieke wens vervuld wordt. Dit is ook de reden dat je aan het einde van je meditatie zegt: “ten goede van iedereen of helemaal niet”. Vertrouw erop dat het universum het beste met je voor heeft en heb geduld. Er komt iets belangrijkers aan!

Wat betekent het als ik jarig ben op nieuwe maan?

Valt nieuwe maan dit jaar op je verjaardag? Dit is een belangrijke boodschap van het universum: er zijn opwindende ontwikkelingen en veranderingen op komst. Er zal extra energie vanaf het universum aangewakkerd worden om je op weg te helpen je dromen en doelen na te jagen. Maak hier gebruik van en besteed deze twaalf maanden zelf extra tijd aan het manifesteren van je dromen.

Wil je meer doen bij nieuwe maan?

Deze fase vindt elke maand plaats in een ander dierenriemteken. Elk thema biedt een andere vibratie en een andere reeks van manifestaties voor ons om aan te werken. In het boek Leven met de maan vind je een uitgebreide handleiding om per thema jezelf vragen te stellen en de kracht van je manifestaties te verhogen.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

Lees verder over de nieuwe maan:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *