Astrologie: dit vertellen de planeten in het twaalfde huis over jouw vorige levens (en de belangrijke lessen!)

Benieuwd hoe vorige levens, je voorouders en de maanden in je moeders buik jou beïnvloeden? Je vindt het antwoord in het twaalfde huis van de astrologie. “Het laat verborgen en onbewuste invloeden zien, die soms je hele leven beheersen,” zegt regressietherapeut Wendy Gillissen. Ontdek welke planeet er in jouw twaalfde huis staat en je begrijpt jezelf opeens stukken beter!

Het twaalfde huis staat voor het collectief onbewuste, dromen, de Akasha kronieken, het spirituele en het zoeken naar de eenheidservaring.

Mysterieus en ongrijpbaar

In de astrologie is je geboortehoroscoop verdeeld in twaalf ‘huizen’, die staan voor de twaalf belangrijke levensgebieden. Zo staat het eerste huis voor je identiteit, het tweede voor je talenten, het derde voor communicatie, het vierde voor je wortels, het vijfde voor zelfexpressie etc.

Het laatste huis is het meest mysterieuze van de horoscoop. Het is thematisch verbonden met Vissen: het meest ongrijpbare teken van de dierenriem. Het twaalfde huis is verbonden met vorige levens, mystiek en spiritualiteit. Maar ook met ervaringen van het ‘niet’, van verlies en de zoektocht naar dat wat je niet hebt ervaren in je leven en waar je vaak onbewust juist naar op zoek bent.

Ervaringen uit vorige levens

Het twaalfde huis is verbonden met ervaringen van vóór je geboorte. Het kan gaan om belevingen voor je incarnatie, in de baarmoeder of in vorige levens. Het laat ook invloeden vanuit de voorouderlijn zien. Het staat voor het collectief onbewuste, dromen, het astrale vlak, de Akasha kronieken, het spirituele en het zoeken naar de eenheidservaring. Ook staat dit astrologische huis voor plaatsen waar collectieve energieën de boventoon voeren: bibliotheken, ziekenhuizen, gevangenissen, spirituele praktijken en instituten, kerken en tempels.

Wat heb jij gemist in je jeugd?

Planeten in je twaalfde huis staan vaak voor dát wat jij in je jeugd gemist hebt en waar je bewust of onbewust altijd naar op zoek bent. Ook verborgen en onbewuste invloeden die tijdens je incarnatie spelen, zijn vaak te zien in het twaalfde huis.

Daarom werd het in de oude astrologie ook wel het ‘huis van de verborgen vijanden’ genoemd. Niet dat het om daadwerkelijke vijanden hoeft te gaan. Maar alles wat onbewust blijft, kan tegen je werken. Zoals negatieve overtuigingen uit je kindertijd of ideeën die je hebt opgepikt in de baarmoeder. Daarom is het zo belangrijk om de invloeden vanuit je twaalfde huis bewust te leren kennen.

Dat ene thema dat jou zo boeit

Planeten in het twaalfde huis lijken soms wel ‘verdwenen’. Maar omdat het thema van die ene planeet jou vaak zo fascineert – doordat je deze energie niet in je leven hebt gehad – beheerst het opmerkelijk genoeg je hele horoscoop. Het thema is sterk merkbaar in je leven, juist door de schrijnende afwezigheid ervan. Het zoeken ernaar. Soms zijn mensen zo aan het zoeken naar hun afwezige twaalfde huis-planeet, dat die in hun leven feitelijk het meest aanwezig is van allemaal!

Zo beïnvloedt het twaalfde huis jouw leven

Benieuwd naar de invloed van je vorige levens, je voorouders, je incarnatie en periode in de baarmoeder? Zoek je geboortehoroscoop op en ontdek welke planeten er in jouw twaalfde huis staan én wat dit betekent. Heb je geen enkele planeet in dit huis? Geen nood: het dierenriemteken op de cusp (rand) geeft aan door welk thema dit huis gekleurd wordt.

Je mag onderscheid leren maken tussen wat uit het collectief komt, wat van je authentieke zelf is en wat je opgepikt hebt bij de mensen om je heen.

• De Zon in het twaalfde huis (of Leeuw op de cusp)

Zoeken naar jezelf

De vraag ‘Wie ben ik?’ speelt vaak bij de Zon in het twaalfde huis. Het ontwikkelen van een gezond ego en gezond zelf, met bijbehorende grenzen, is vaak niet goed verlopen. Soms ben je als kind genegeerd door ouders met narcistische persoonlijkheidsproblematiek. Soms was er gewoonweg niemand om jou te bevestigen in je zijn. Deze stand zie je ook bij mensen die in een weeshuis opgegroeid zijn. Het leidt tot een lange zoektocht met de vraag: wie ben ik?

Met de Zon in twaalf ben je waarschijnlijk zeer gevoelig voor energieën van buitenaf. Het is voor jou zeer belangrijk om onderscheid te leren maken tussen wat uit het collectief komt, wat van je authentieke zelf is en wat je opgepikt hebt bij de mensen om je heen. Soms al tijdens de maanden in de baarmoeder! Wat is werkelijk van jezelf en wat niet?

Soms schiet je door in je zoektocht en word je wat egocentrisch. Dit is meestal een onevenwichtigheid die voortkomt uit je hartstochtelijke verlangen om jezelf te vinden en te manifesteren. In vorige levens moest jij jezelf misschien opofferen voor een functie voor het collectief, bijvoorbeeld als koning of koningin. In dit leven kun jij je vermogen om je te identificeren met collectieve stromingen en anderen in evenwicht brengen met het ontwikkelen van een eigen zelf. Jouw vreugdevolle zelfexpressie en creatieve manifestatie komen zo het collectief weer ten goede!

In vorige levens kun je een functie als priesteres of vrouwelijke sjamaan hebben vervuld. Daaraan dank je vaak je paranormale gevoeligheid.

• De Maan in het twaalfde huis (Kreeft op de cusp)

Je verloren innerlijke kind koesteren

De Maan in het twaalfde huis betekent vaak dat je al op zeer jonge leeftijd het moederschap moest missen. Je moeder was misschien letterlijk afwezig of psychologisch en emotioneel onbereikbaar. Vaak heb je al op jonge leeftijd te maken gehad met ziekenhuisopnames en dergelijke, waarbij jij je alleen en eenzaam voelde. Het verloren innerlijke kind is een belangrijk thema bij de Maan in het twaalfde huis. Een grote stap op weg naar emotioneel evenwicht is: ouder worden van je verloren innerlijke kind en je gewonde innerlijke kindsdelen koesteren.

In vorige levens kun je een functie als priesteres of vrouwelijke sjamaan hebben vervuld. Daaraan dank je vaak je paranormale gevoeligheid. Ook stond de zorg voor anderen centraal, zoals baby’s en kinderen. Of het moederschap speelde een grote rol. In dit leven wil je misschien ook met zwangeren of kinderen werken. Een baan in de zorg past vaak bij je.
Daarnaast is het vooral belangrijk dat jij je eigen innerlijke kind leert koesteren. Mensen met de Maan in het twaalfde huis zijn vaak extreem gevoelig voor de emoties en energieën van anderen en van het collectief. Daarom heb je het nodig om je regelmatig terug te trekken. Voor energetische schoonmaak. En om te onderscheiden wat jouw eigen emoties zijn. Zo kun je een stabiele basis in je leven ontwikkelen.

Jij bent in je vroege jeugd vaak niet gehoord. Of je woorden werden niet op prijs gesteld.

• Mercurius in het twaalfde huis (Tweelingen of Maagd op de cusp)

Jouw eigen waarheid uitspreken

Van wie is deze gedachte eigenlijk? Wat is mijn waarheid? Mag ik denken en zeggen wat ik denk? Met Mercurius in het twaalfde huis zie je vaak een grote gevoeligheid voor gedachten en boodschappen van anderen, vanuit het collectief en de geestenwereld.

Jij bent in je vroege jeugd vaak niet gehoord. Of je woorden werden niet op prijs gesteld. Je hebt mogelijk een grote gevoeligheid voor de onderliggende boodschappen in communicatie. De waarheid blootleggen is niet iets waar ouders en andere volwassenen altijd op zitten te wachten.

De les voor mensen met Mercurius in twaalf is: je eigen gedachten en overtuigingen onderscheiden van die van het collectief of van de mensen in je omgeving. Zelfs overtuigingen die je hebt opgedaan in de baarmoeder, kunnen jou jarenlang dwarszitten als ze niet onderscheiden worden.

In vorige levens had je mogelijk een taak als boodschapper, spreekbuis, schrijver, doorgeefluik van informatie of medium. In dit leven is het belangrijk dat je niet alleen (als je dit wilt) een medium bent voor andermans informatie of spirituele waarheden. Ontdek en spreek óók je eigen waarheid uit!

In dit leven is het belangrijk dat je gezonde grenzen leert stellen in relaties en van jezelf leert houden.

• Venus in het twaalfde huis (Weegschaal of Stier op de cusp)

Jezelf liefhebben

Met Venus in het twaalfde huis heb jij vaak in je jeugd veel liefde moeten missen. Je bent waarschijnlijk enorm gevoelig voor het leed van de wereld en helpt graag noodlijdende en behoeftige anderen. Het is voor jou erg belangrijk om jezelf te leren liefhebben. Om in de praktijk te brengen dat jij net zoveel liefde en compassie waard bent als degenen die je helpt.

In vorige levens kunnen liefdesrelaties en hun perikelen een rol hebben gespeeld en wonden hebben geslagen. Denk aan verloren of onbeantwoorde liefdes. Ook de thema’s schoonheid en waarde kunnen centraal staan. Misschien ben je in vorige levens alleen gezien vanwege je schoonheid of werd je juist daarom niet gewaardeerd. Misschien ben je gaan geloven dat je niet goed genoeg bent.

Maar ook levens waarin er sprake was van ‘tempel-prostitutie’, liefde gewijd aan de God of Godin, kunnen je nu flink beïnvloeden. Ze scheppen verwarring over goddelijke liefde versus menselijke liefde.

In dit leven is het belangrijk dat je gezonde grenzen leert stellen in relaties en van jezelf leert houden. Dat je de schoonheid in jezelf ziet en je eigen waarde onderkent.

Leer goed omgaan met je energie en leer opladen wanneer je over je grenzen bent gegaan.

• Mars in het twaalfde huis (Ram op de cusp)

Opkomen voor jezelf

Met Mars in het twaalfde huis heb je in vorige levens misschien vaak de rol van krijger op je genomen. Je bent nog moe of psychisch gewond van de slagvelden. Je hebt mogelijk moeite om je te mobiliseren en op je persoonlijke doelen af te gaan. Maar paradoxaal genoeg heb je soms de neiging om alles aan te willen pakken en kom je vervolgens helemaal nergens toe.

Je komt makkelijker in beweging voor collectieve doelen – zoals het redden van noodlijdende wezens – dan voor persoonlijke doelen.

In deze incarnatie is het belangrijk dat je leert opkomen voor jezelf. En dat jij je energie in die dingen stopt die voor jou belangrijk zijn. Ook van belang in dit leven: leer goed omgaan met je energie en leer opladen wanneer je over je grenzen bent gegaan. Versnipper niet, maar doe wat je hart jou ingeeft… stap voor stap.

Je bent mogelijk in vorige levens vaak leraar of priester geweest. Het is belangrijk dat je nu vertrouwen en geloof in jezelf ontwikkelt.

• Jupiter in het twaalfde huis (Boogschutter op de cusp)

Zoeken naar succes

Met Jupiter in het twaalfde huis lijkt succes jou misschien te ontgaan op het aardse en materiële vlak. Maar op het spirituele vlak is het meestal een ander verhaal. Meevallers en redding uit onverwachte hoek… Leraarschap en succes op spiritueel niveau…

Je bent in vorige levens mogelijk vaak leraar of priester geweest, maar het lukt jou nu (nog) niet om je zaken op orde te hebben. Het is belangrijk dat je vertrouwen en geloof in jezelf ontwikkelt. Weet dat het Universum altijd voor je zorgt, dat het veilig is om met de stroom mee te gaan en je intuïtie te volgen. Succes in de wereld van de spirituele activiteiten is een grote waarschijnlijkheid – als je maar vanuit vertrouwen en geloof in jezelf werkt!

In dit leven ontbreekt vaak een gevoel van structuur en leiding, waardoor je gaat zwalken.

• Saturnus in het twaalfde huis (Steenbok op de cusp)

Autoriteit en wijsheid in jezelf vinden

Met Saturnus in het twaalfde huis zie je vaak een gebrek aan gezonde autoriteit en structuur in de vroege kindertijd. Soms was de vader letterlijk of figuurlijk afwezig. Ook zekerheid en soliditeit heb je vaak in het begin van je leven moeten missen.
In vorige levens zie je soms dat jij te zware verantwoordelijkheden op je schouders kreeg. Je hebt de schuld gekregen óf op je genomen, al dan niet terecht. In dit leven ontbreekt vaak een gevoel van structuur en leiding, waardoor je kunt gaan zwalken. Het is daarom heel belangrijk dat je innerlijke autoriteit vindt: je innerlijke vader, je innerlijke leraar. Wanneer je autoriteit en wijsheid in jezelf vindt, en zelf structuur in je leven aanbrengt, ben je in evenwicht. Je voelt je dan krachtig.

Je bent in vorige levens mogelijk opgestaan tegen een rigide regime en hebt daardoor trauma’s opgelopen.

• Uranus in het twaalfde huis (Waterman op de cusp)

Je ware zelf zijn

Durf jij je authentieke zelf te zijn? Durf je af te wijken van het gebaande pad? Met Uranus in het twaalfde huis heb je soms moeite om buiten de lijntjes te kleuren. Omdat je in vorige levens of je vroege jeugd ervaren hebt dat je dan uit de groep ligt. Misschien ben je opgestaan tegen een rigide regime en heb je daardoor trauma’s opgelopen. Misschien heb je nare ervaringen met ‘anders’ zijn of de waarheid spreken, ongeacht de gevolgen.

Maar je ware zelf wegstoppen en je aanpassen is niet de oplossing. Uranus brengt flitsende inzichten; een speciaal soort helderziendheid en wijsheid. Maar alleen als jij het aandurft om het onbewuste in te duiken. Juist de meer ongewone vormen van therapie en bewustwordingstechnieken kunnen goed bij jou passen. Net als astrologie. Misschien heb je er al in vorige levens mee gewerkt.

Let op dat je niet vlucht in het spirituele. Je ziel wil zich hier en nu manifesteren!

• Neptunus in het twaalfde huis (Vissen op de cusp)

Bij jezelf blijven

Neptunus staat in zijn traditioneel ‘eigen’ huis erg sterk. Maar dat heeft twee kanten. Je bent mogelijk extreem sensitief en hebt moeite om onderscheid te maken tussen de energieën van anderen en jezelf. Je kunt verdrinken in de invloeden van het collectief. Daarom is het belangrijk om je af en toe terug te trekken, je energie op te schonen en verbinding te maken met je eigen kern.

Ook is het raadzaam om je niet te verliezen in andermans drama: iedereen is zelf verantwoordelijk voor z’n eigen stukje. Anderen dragen heeft geen zin en helpt hen niet om te groeien. Wat je wél kunt doen: een liefdevol luisterend oor bieden en het goede voorbeeld geven.

Met Neptunus in het twaalfde huis heb je waarschijnlijk grote, natuurlijke affiniteit met het spirituele. Je hebt daar in vele vorige levens al ervaring mee. Let wel op dat je niet vlucht in de spirituele wereld. Je ziel wil zich hier en nu manifesteren!

Er liggen schatten te wachten in je onbewuste, als je het maar durft aan te gaan.

• Pluto in het twaalfde huis

Schaduwstukken ontdekken en helen

Met Pluto in het twaalfde huis ben je enerzijds misschien een beetje bang om het onbewuste in te duiken en je pijnpunten en schaduwstukken te onderzoeken en helen. Aan de andere kant is dat waar je grootste kracht ligt. Dáár is je grootste groei mogelijk.

In vorige levens heb je mogelijk moeilijke ervaringen opgedaan met thema’s als macht, onmacht, dood, verlies en verandering. Verandering is misschien je grootste angst, maar voor alle groei is verandering nodig. Er liggen schatten te wachten in je onbewuste, als je het maar durft aan te gaan!

Diep in jezelf afdalen

Voor alle planeten in het twaalfde huis geldt: we hebben vaak al in vorige levens met het principe van deze planeet geworsteld. Maar in onze vroege jeugd was dit ene thema regelmatig afwezig of verborgen. De energie van deze planeet kunnen we soms moeilijk aanboren of hanteren in ons leven. Wat we het best kunnen doen: diep in onszelf en ons onderbewuste afdalen en onze pijnpunten en angsten rond dat thema onder ogen zien. Vaak hervinden we het principe van die planeet dan via therapie, meditatie, dromen, spirituele studie en op het spirituele en mystieke vlak. Het Universum is altijd in evenwicht.

We moeten daarbij niet doorschieten en overcompenseren door onszelf te verliezen in de spirituele wereld. We zijn zélf het anker voor onze ziel op aarde. Het neerzetten en manifesteren van de energieën van de planeten in het twaalfde huis ín de wereld geeft de grootste vervulling!

Ontdek je innerlijke wijsheid

Weet je al welk pad je in 2023 gaat bewandelen? Met het online werkboek Ontdek je innerlijke wijsheid van Rebecca Campbell neemt de auteur je stap voor stap mee naar de plek waar je de wensen en stem van je ziel kunt horen.

Met dit online werkboek ga je terugkijken op het afgelopen jaar en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor het nieuwe jaar. Je bestelt het online werkboek voor 32,50.

bestel nu

Lees verder:

Het bericht Astrologie: dit vertellen de planeten in het twaalfde huis over jouw vorige levens (en de belangrijke lessen!) verscheen eerst op Inspirerend Leven.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *