Astrologie en de Saturnus Return: wat zijn de karmische lessen van Saturnus voor jou?

De strenge planeet Saturnus is niet zo populair, maar hij gaat wel over de karmische lessen in jouw leven! Wat heb jij hier en nu te leren? Dit artikel van de bekende astroloog Kate Rose geeft het antwoord en zoomt in op de krachtige ‘Saturnus Return’. “Het is hét moment om verantwoordelijkheid te nemen en de persoon te worden die je wil zijn.”

Saturnus is een planeet die heerst over de belangrijkste karmische lessen in ons leven, die vaak samengaan met de Zuidknoop.

Terugkerende thema’s

De meeste mensen hebben weleens gehoord van hun zonneteken, maanteken en ascendant. Maar het belang van je Saturnus-teken is nog niet zo bekend. Deze planeet gaat over de karmische lessen in je leven. Afhankelijk van in welk sterrenbeeld en welk huis hij in je geboortehoroscoop staat, komen deze thema’s steeds terug, totdat je dit specifieke levensgebied onder de knie hebt. Dit speelt vooral wanneer Saturnus terugkeert naar het teken en het huis waarin hij stond op het moment dat jij geboren werd.

Rond je 30ste: de Saturnus Return

Hoewel Saturnus op de lange termijn een grote invloed heeft op onze horoscoop, worden we ons meestal pas rond ons 30ste bewust van zijn doel. Dit heeft te maken met de zogenaamde ‘Saturnus Return’. Deze begint rond het moment dat je 29 wordt en duidt op de terugkeer van Saturnus naar zijn plek in jouw geboortehoroscoop.

Elke planeet kan een return hebben. Het betekent dat de planeet terugkeert naar dezelfde plaats aan de hemel als bij je geboorte. Omdat planeten als Mars en Venus snel bewegen, maken we daarvan meestal elk jaar een return mee. Maar bij de grotere planeten als Saturnus ervaren we deze return meestal pas voor het eerst rond de (soms gevreesde) leeftijd van 30 jaar.

Karmische lessen

Saturnus is niet een van de populaire planeten zoals Mercurius, die altijd retrograde lijkt te lopen en vaak voor hoofdpijn zorgt. Of Venus, de planeet van de liefde, die altijd invloed heeft op onze relaties. Maar dat betekent niet dat Saturnus en zijn karmische lessen minder belangrijk zijn, ook al lijken ze misschien minder sprankelend.

Saturnus staat ook wel bekend als de Vader van de Dierenriem en de Heer van Tijd en Karma. Nogal chique namen, maar wat betekenen ze eigenlijk? Saturnus is een planeet die heerst over de belangrijkste karmische lessen in ons leven, die vaak samengaan met de Zuidknoop. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, maar als het wél zo is, dan betekent dit dat er een groot keerpunt in je leven plaatsvindt op het moment dat jij je Saturnische les hebt geleerd. Nu kun je meer richting je lot in de Noordknoop bewegen.

Volwassener en bewuster

Niet geheel toevallig is ons Saturnus-teken ook vaak het teken dat onze dominante ouder of ouderfiguur in zijn of haar zonneteken heeft, of zelfs in het Saturnus-teken. Niet voor niets heet Saturnus de Vader van de Dierenriem. Saturnus helpt ons om een aantal belangrijke lessen te leren, net als onze ouders toen we nog kind waren.

Het leren van onze Saturnische les is belangrijk voor ons hele leven en heeft grote impact. Op school moesten we voor bepaalde toetsen slagen om naar de volgende klas te mogen. Net zo verandert het beheersen van onze Saturnische les de betekenis van de andere plaatsingen in onze geboortehoroscoop: van een meer lerende staat naar een staat waarin we volwassener en bewuster zijn.

Waarom het leven opeens ‘anders’ aanvoelt

Jouw Saturnus Return begint meestal tussen de 29 en 30 jaar. Saturnus keert terug naar dezelfde plek waar hij bij je geboorte stond. De return duurt zo’n twee tot drie jaar, afhankelijk van retrogrades en andere afwijkingen. Dit betekent dat naarmate je de 30 nadert, het leven compleet anders aanvoelt en eruitziet. Het is geen verbeelding!

Het is de kracht van een Saturnus Return en het laat zien waarom hij zo belangrijk is. Het vertegenwoordigt een moment in de tijd waarop ons gevraagd wordt om een trede hoger te gaan. Om alle onwetendheid achter ons te laten en in onze kracht te stappen en op te komen, voor onszelf en onze toekomst. Maar het is ook waarom velen van ons het gevoel hebben dat we rond deze tijd drastisch veranderen. We kunnen het leven nu echt vanuit een ander perspectief bekijken.

Bereken je Saturnus-teken

Wil je meer te weten komen over het belang van Saturnus in jouw leven? Dan kun je hier je Saturnus-teken berekenen, net als het huis waarover hij in je geboortehoroscoop heerst. Dit geeft jou een specifieker beeld van waar je karmische lessen opduiken.

Hoewel Saturnus lastige en zelfs uitputtende situaties naar voren kan brengen, is het ook hét moment om verantwoordelijkheid te nemen en de persoon te worden die je wil zijn. Omdat we vaak ongeduldig zijn, kan het helpen om je te realiseren dat lessen altijd geleerd worden op basis van goddelijke timing en dat jij je niet hoeft te haasten om de plek van bestemming te bereiken.

Dit betekent de Saturnus Return voor jou!

• Saturnus Return in Ram
Saturnus in Ram leert jou geduld, bedachtzaamheid en rationaliteit en om een meer logisch standpunt in te nemen bij lastige beslissingen.

• Saturnus Return in Stier
Vraagt je om meer betrouwbaarheid en consistentie te beoefenen (geen koppigheid!) en met een flexibelere houding door het leven te gaan.

• Saturnus Return in Tweelingen
Creëert situaties om jou te leren hoe je stabieler en sterker staat bij het nemen van beslissingen en hoe je op een bedachtzamere manier communiceert.

• Saturnus Return in Kreeft
Versterkt je ruggengraat en je vaardigheid om voor jezelf op te komen, zelfs bij degenen van wie je houdt.

• Saturnus Return in Leeuw
Helpt je om het rustiger aan te doen, na te denken voor je handelt en dingen (vooral gevoelens) serieuzer te nemen.

• Saturnus Return in Maagd
Toont je de balans tussen focussen op details en een perfectionist zijn die nooit tevreden is en helpt jou om het (alledaagse) leven meer te waarderen.

• Saturnus Return in Weegschaal
Helpt je bij het opnieuw bepalen van wat het betekent om een afgewogen beslissing te nemen. En om te leren dat wat er ook gebeurt, je niet iedereen blij kunt maken.

• Saturnus Return in Schorpioen
Als Saturnus in Schorpioen staat, leer je waar je de grens moet trekken tussen privacy en geheimhouding, je intensiteit begrijpen en kanaliseren om voor jou te werken in plaats van tegen jou.

• Saturnus Return in Boogschutter
Leert je om rustiger aan te doen en op één ding tegelijk te focussen, zodat je het goed kunt leren en daarna iets anders kunt aanpakken. Zo ontdek je dat je niet alles tegelijk hoeft te doen.

• Saturnus Return in Steenbok
Deze les gaat erover dat hoewel ambitie belangrijk is voor het behalen van succes, je ervoor moet zorgen dat je niet alleen aan het juiste doel werkt, maar je ook je persoonlijke relaties in het proces niet verwaarloost.

• Saturnus Return in Waterman
Gedurende deze tijd wordt er van jou gevraagd om op te staan en daadwerkelijk je kracht en intuïtie te gebruiken, zodat je een leider kunt worden en je een verschil kunt maken in het leven van de mensen om je heen – en misschien zelfs in de hele wereld.

• Saturnus Return in Vissen
Helpt je te erkennen dat jouw gevoelens en problemen ertoe doen en dat je ze moet uiten en er belang aan mag hechten, voor jezelf en voor de mensen om je heen.

In welk huis staat jouw Saturnus Return?

Ontdek op welk levensgebied je lessen mag leren:

Saturnus in het Eerste Huis
Je voelt de effecten van jouw Saturnus Return het meest rond je ‘externe zelf’: hoe je jezelf ziet en hoe anderen jou zien, zowel je fysieke verschijning als je persoonlijkheid.

Saturnus in het Tweede Huis
Jouw Saturnus Return heeft invloed op je eigenwaarde en op het gevoel of jij het verdient om liefde en overvloed te ontvangen.

Saturnus in het Derde Huis
Gaat over je ware authentieke zelf. Hoe vrij voel jij je om jezelf te zijn en jezelf te uiten wanneer je je hiertoe geroepen voelt?

Saturnus in het Vierde Huis
Heerst over jouw huis en je gezinsleven, inclusief je persoonlijke relaties.

Saturnus in het Vijfde Huis
Gaat over jouw aangeboren gevoel van creativiteit en hoe je je tijd doorbrengt, inclusief activiteiten die gerelateerd zijn aan een specifiek zielsdoel.

Saturnus in het Zesde Huis
In dit huis gaat jouw Saturnus Return over je carrière, werkplek, collega’s en professionele reputatie.

Saturnus in het Zevende Huis
Je ziet verandering in hoe je voor jezelf en je dierbaren opkomt en in je romantische relatie en huwelijk.

Saturnus in het Achtste Huis
Jouw Saturnus Return beïnvloedt de geheimen die je hebt en waarom, jouw intuïtieve gaven en overtuigingen die je misschien achterhoudt voor anderen.

Saturnus in het Negende Huis
Jouw blik op de buitenwereld, inclusief je persoonlijke overtuigingen die je levenspad vormen, moet mogelijk worden aangepast. Dit betreft ook alle vormen van educatie.

Saturnus in het Tiende Huis
Het gaat hier om jouw ultieme levensdoel – misschien betekent dit dat je enige bekendheid in je carrière geniet. Maar ook om het gevoel dat jij je missie in dit leven vervult.

Saturnus in het Elfde Huis
Hoe goed pas jij binnen je tribe? Wat is jouw plaats in de groep en hoe geaccepteerd en gewaardeerd voel jij je door diegenen die belangrijk voor je zijn?

Saturnus in het Twaalfde Huis
Het Twaalfde Huis heerst over jouw onderbewuste, de waarheid die vanbinnen zit, hoe diep je het ook wegstopt. En die als een soort kompas jou constant de weg wijst, zelfs als jij je er niet bewust van bent.

Tip van de redactie: Online cursus Leven met de sterren

Wil je meer leren over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen en wat het allemaal betekent? Start dan vandaag nog met Yasmin Bolands online cursus Leven met de sterren! Nu voor € 95,-! Of koop haar boek voor € 22,50.

bestel nu

Lees nog meer over je geboortehoroscoop:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *