Astrologieles: de Zonnetekens en de vier elementen

In het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Wereldwijd bekend astrologe Yasmin Boland geeft in deze video je een gratis les astrologie over je Zonneteken om meer te begrijpen over je essentiële ik. Bekijk hier de video of lees onder de video de uitgebreide transcriptie.


Wil je meer leren over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen en wat het allemaal betekent? Start dan vandaag nog met Yasmin Bolands online cursus Leven met de sterren! Nu tijdelijk van € 95 nu voor maar € 75!

Gratis les astrologie: alles over je Zonneteken

In deze eerste gratis video praat ik over je Zonneteken. Dat ken jij misschien als je sterrenbeeld, dus Ram, Stier, Tweelingen enzovoort. Astrologen noemen dat je Zonneteken. Kennis van je Zonneteken is een van de eerste stappen die je moet zetten op je astrologische reis omdat dat je helpt meer te begrijpen over je essentiële ik. Je sterrenbeeld of je Zonneteken schetst wie je diep vanbinnen bent.

Je weet vast wel wat je sterrenbeeld of Zonneteken is. Maar nu laat ik je kennismaken met nieuwe informatie. Die voegt een nieuwe laag toe aan je kennis over je Zonneteken.

Over Yasmin Boland: liefde voor astrologie of een obsessie?

Eerst wil ik even vertellen hoe ik geïnteresseerd ben geraakt in astrologie. Het is begonnen in de jaren 90, toen een bevriende astrologe me haar hele bibliotheek aan astrologieboeken heeft gegeven. Ze was aan het verhuizen en vroeg of ik ze wilde hebben. Ze wist dat astrologie me boeide. Ik zei: Goed. Ze gaf in het kort aan hoe ik mijn eigen horoscoop moest lezen en ze gaf me haar hele bibliotheek van echt geweldige, baanbrekende astrologieboeken.

Ik dook er meteen in. Ik las ze en ik was onmiddellijk verslaafd. Je zou nu bijna zeggen dat ik wat geobsedeerd was. Ik kon niet meer ophouden met het bestuderen van astrologie. Ik las erover en zocht online astrologen op op de message boards die we toen hadden.

Het probleem was dat ik een freelance schrijfster was. Ik moest echt leven van de pen. Ik schreef nog niet over astrologie, ik las er alleen over en wisselde op het internet ideeën uit met andere astrologen. Op een bepaald punt dacht ik: Het wordt me wat te veel. Ik doe mijn werk niet. Ik ben geobsedeerd door dit onderwerp. Daar moet ik wat aan doen.

Teken van het universum

Op een middag kwam er toevallig een vriendin langs terwijl ik zat na te denken over mijn obsessie en fascinatie voor dit onderwerp. Ze was een Steenbok, heel rationeel en serieus. Ik zei: Luister, KJ. Volgens mij is dit wat uit de hand gelopen. Ik doe niets anders meer. Mijn hele leven draait er inmiddels om. Ik denk dat ik al die boeken ergens moet opbergen waar ik er niet bij kan, dan kan ik aan het werk. Ze zei: Ja, Yasmin. Heel goed idee. Dat vind ik ook. Je obsessie is buiten alle proporties en we moeten er wat aan doen. We hebben alle boeken van de plank gehaald en in vier melkkratten gedaan. Die hebben we naar beneden gedragen en in de garage gezet. Weer boven dronken we nog een kop thee.

Zo’n twintig tot dertig minuten later kwam mijn toenmalige huisgenoot de woonkamer in waar we zaten met de vier kratten vol boeken. Hij zette ze midden in de woonkamer neer en zei: Yasmin, dit zijn jouw boeken. Waarom staan die in de garage? Toen begreep ik het. Voor mijn gevoel was dat een teken van het universum dat ik was geobsedeerd door astrologie omdat het iets was waarmee ik me blijvend moest bezighouden.

Dus in plaats van te doen wat ik die dag had gepland namelijk doorgaan als freelance schrijfster en ophouden met die obsessie dook ik er juist dieper in. Ik investeerde in mijn eerste download van software om snel horoscopen te kunnen trekken. Ik begon mensen te vertellen over mijn interesse voor astrologie. Wat er toen gebeurde, is dat de journalist die ik kende via m’n werk als freelance schrijfster, tegen mensen begon te zeggen: Yasmin is geïnteresseerd in astrologie. Vraag haar maar voor je horoscooprubriek. Zo kwam ik aan mijn eerste rubriek, daarna volgden er steeds meer.

Nu schrijf ik wereldwijd voor ontelbare bladen, kranten en internetsites. Beroepsmatig doe ik eigenlijk niks anders meer. Die doorslaggevende dag is nu bijna twintig jaar geleden. Ik ben sinds die dag altijd doorgegaan met lezen en schrijven over astrologie. Toch zie ik mezelf nog steeds vooral als iemand die astrologie bestudeert. De meeste astrologen moeten blijven studeren want dit onderwerp blijft ongelooflijk ingewikkeld. Het gaat uiteraard niet alleen om de astrologie in de krant. Er bestaat ook medische astrologie, voorspellende astrologie uurhoek-astrologie, voor alles is astrologie. En er zijn talloze eeuwenoude en moderne technieken om het te leren.

Maar bijna elke astroloog zal beamen dat het begrijpen van je eigen horoscoop het startpunt moet zijn. We beginnen met het enige wat bijna iedereen weet of je nu astroloog bent of niet je sterrenbeeld of, zoals astrologen zeggen, je Zonneteken aangezien het refereert aan de Zon.

De twaalf sterrenbeelden of Zonnetekens van de dierenriem

Ik noem nu de twaalf sterrenbeelden of Zonnetekens van de dierenriem en geef je een klein voorproefje van de eigenschappen van dat teken. Luister uiteraard naar je eigen teken maar denk ook aan mensen die je kent, van wie je het karakter kent en kijk of je kunt leren begrijpen hoe hun Zonneteken past bij hun persoonlijkheid.

Ram (Aries)

Eerst komt Ram, het eerste teken van de dierenriem. Het wordt in veel opzichten als het kind gezien. Bij het eerste teken begint de reis door de twaalf astrologische tekens. Het is een hele onstuimige en spontane energie.

Stier (Taurus)

Daarna komt Stier. Denk niet aan een aanstormende stier maar aan een stier die tevreden in de zon ligt. Hij geniet en kauwt wat op gras. Dat is de energie van de Stier. Stieren zijn erg zintuiglijk en over het algemeen zeer tevreden.

Tweelingen (Gemini)

Daarna komt Tweelingen. Tweelingen hebben een heerlijke energie. Het zijn praters, ze zijn scherpzinnig. Ze zijn veelzijdig en ook nogal flirterig.

Kreeft (Cancer)

Het vierde teken is Kreeft. Denk maar aan een kreeft. Een harde schaal en een zachte onderbuik. Dat staat voor de energie van de Kreeft. Kreeften kunnen heel dynamisch en sterk zijn maar vanbinnen zijn ze heel zacht en gevoelig.

Leeuw (Leo)

Het volgende teken is Leeuw het koninklijke teken van de dierenriem. Leeuwen zijn de mensen die zich zeer goed kunnen uiten. Ze eisen overal de aandacht op. Ze zijn ook heel genereus en grootmoedig zoals een goede koning of koningin hoort te zijn.

Maagd (Virgo)

Het zesde teken is Maagd. Maagd is een heel bescheiden en ingetogen teken. Een Maagd wil van dienst zijn en andere mensen helpen. Maagden zijn hele behulpzame mensen. Ze zijn er als je ze nodig hebt.

Weegschaal (Libra)

Hierna komt het zevende teken van de dierenriem: Weegschaal Weegschalen zijn meestal hele harmonieuze mensen. Ze staan bekend als de grote onderhandelaars van de dierenriem. Ze willen dat de dingen eerlijk, rechtvaardig en fijn zijn. Het zijn echte vredestichters en ze kunnen heel charmant zijn. Denk maar aan de Weegschalen die je kent. Voldoet iemand aan die omschrijving?

Schorpioen (Scorpio)

Daarna komt Schorpioen. Dat vinden sommige mensen heel eng omdat het weergegeven wordt door het gevaarlijke dier de Schorpioen. Schorpioenen zijn duister en mysterieus. Hun lagen en lagen van diepgang zie je pas als je hen leert kennen. Ze zijn heel hartstochtelijk. Met een Schorpioen kun je geen oppervlakkige relatie hebben.

Boogschutter (Sagittarius)

Daarna komt Boogschutter. Boogschutters zijn meestal hele extraverte mensen. Voor hen is het leven één groot avontuur.

Steenbok (Capricorn)

Daarna komt het tiende teken, Steenbok. Steenbokken zijn meestal nogal serieus. Ze weten dat succes tijd vergt. Ze zijn bereid te werken voor wat ze willen en ze houden meestal van geschiedenis. Heel vaak schoppen ze het tot toonaangevende functies. Het zijn goede leiders en ze zijn niet bang voor hard werken.

Waterman (Aquarius)

Het elfde teken van de dierenriem is Waterman. Dat zijn meestal nogal excentrieke mensen. Ze doen niet precies wat je van hen verwacht. Bovendien zijn het meestal mensen die graag de wereld willen verbeteren. Ze willen heel graag de mensheid helpen.

Vissen (Pisces)

Daarna komt het twaalfde en laatste teken van de dierenriem: Vissen. Vissen zijn vrij mysterieus, ze hebben veel diepgang. Het is vaak het teken van helderzienden. Het zijn meestal vrij romantische mensen en visionairs. Ze staan absoluut in contact met de spookachtige kant van het leven. Vissen wordt afgebeeld als twee vissen die in tegengestelde richting zwemmen.

De Zonnetekens en de vier elementen

Misschien wist je al wat je sterrenbeeld over het algemeen inhield. Wat je misschien niet weet is dat astrologen je teken onderverdelen in verschillende subcategorieën. Ik wil je vandaag iets leren over twee van deze subcategorieën. De eerste is de elementen. Er zijn vier elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water. Zoals je weet kent de dierenriem twaalf tekens. De twaalf sterrenbeelden worden onderverdeeld in deze vier elementen. Er zijn drie tekens in elk element.

Vuur

Laten we het eerste element eens bekijken: Vuur. De Vuurtekens zijn Ram, Leeuw en Boogschutter. Dat zijn alle drie doelgerichte tekens. Het zijn hele sterke, dynamische tekens. Het zijn tekens die van actie houden en die dingen voor elkaar willen krijgen.

Aarde

Daarna komen de Aardetekens: Stier, Maagd en Steenbok. De Aardse energie is veel milder, hij is veel meer afgewogen. Het is meestal een energie die trager beweegt. Bij de Aardse tekens zit een heel sterk praktisch gevoel. Het gevoel overheerst dat je kunt vertrouwen op die Aardetekens.

Lucht

Daarna komt het element Lucht. Daarbij horen de tekens Tweelingen, Weegschaal en Waterman. Lucht is een gespreks- en verstandsenergie, het is heel rationeel. Het gaat heel erg over ideeën en gedachten en de uitwisseling van woorden. Het draait meestal om de wisselwerking tussen mensen.

Water

En als laatste de Watertekens: Kreeft, Schorpioen en Vissen. De waterenergie is heel zacht en sentimenteel. Het is meestal wat zachtaardiger. Ze staan meestal meer in contact met de eigen innerlijke gevoelens. Het draait allemaal om emoties en om mensen emotioneel te beroeren. Het is een heel emotioneel intens element. Het is zeer zeker een element dat in overeenstemming is met de kosmos.

Als je weet wat het element van het sterrenbeeld is heb je in feite een tweede laag van informatie over dat teken. Daarom is astrologie zo ingewikkeld. Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Maar je kunt al zien dat bijvoorbeeld bij Boogschutter. Boogschutters staan bekend om hun opgewekte en ontspannen instelling. Nu je weet dat Boogschutter een Vuurteken is begrijp je ook waarom ze meestal heel erg gedreven zijn.

De basisprincipes van compatibiliteit

Waar je ook mee kunt spelen, nu je de elementen van de sterrenbeelden kent zijn de basisprincipes van verenigbaarheid. Om het even heel kort samen te vatten: Vuur en Lucht gaan heel goed samen. En Aarde en Water gaan heel goed samen. De Zon geeft je essentiële ik weer ook al is het maar één klein deel van je hele horoscoop. Als je het element weet van jouw sterrenbeeld of dat van een ander kun je eerder inschatten of je wel of niet met iemand kunt opschieten.

Zonnetekens en de viervoudigheden

Nu behandelen we de volgende subcategorie: de viervoudigheden. Dat is een ingewikkeld woord voor een eenvoudig systeem waarmee je weer een laag kennis krijgt over alle sterrenbeelden. Er zijn drie viervoudigheden: kardinaal, vast en beweeglijk.

Kardinale tekens

De kardinale tekens zijn: Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok. De kardinale tekens zijn heel goed in het beginnen met iets. Het zijn meestal de leiders van de groep. De kardinale tekens worden ook in verband gebracht met het begin van de seizoenen. Het is een hele assertieve energie. De sleutelwoorden voor kardinale energie zijn leiden, assertief, initiatiefrijk.

Vaste tekens

De vaste tekens zijn Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. Het vaste teken is het teken van de volhouder. Het kan ook een beetje vaste energie zijn, wat koppige energie. Maar het is een teken dat kan volharden. Het kan doorgaan als de andere mensen waarschijnlijk al hebben opgegeven. De vaste tekens hebben het vermogen ergens te blijven. Ze zijn volhardend en ze zijn geduldig.

Beweeglijke tekens

Nu komen we bij de beweeglijke tekens: Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen. Beweeglijke energie is een zeer veranderlijke energie. Deze mensen hebben er soms moeite mee dingen af te maken. Het is een hele meanderende energie en het is een hele zachtaardige energie. De beweeglijke tekens gaan vooral met de stroom mee.

Je hebt een kijkje kunnen nemen in de wereld van de echte astrologie. Geloof me, dit is nog maar het begin. Als je de informatie die je nu hebt optimaal wilt gebruiken neem dan even de tijd om een lijst te maken van vijf familieleden, vrienden of collega’s hun sterrenbeeld, het element waarin hun sterrenbeeld staat en de viervoudigheid waarin hun sterrenbeeld staat. Je zult meteen zien dat je veel meer informatie over hen hebt. Je zult beter begrijpen waarom ze zijn zoals ze zijn. Als je dat begrijpt, kun je hen ook beter begrijpen. Je kunt het uiteraard ook doen voor je eigen sterrenbeeld. Je zult meer leren begrijpen waarom je bent zoals je bent.

Ik wil heel graag weten wat jouw Zonneteken is en in welk element en in welke viervoudigheid je Zon staat. Laat het weten in de reacties!

Wil je meer leren over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen en wat het allemaal betekent? Start dan vandaag nog met Yasmin Bolands online cursus Leven met de sterren! Nu tijdelijk van € 95 nu voor maar € 75!

bestel nu

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *