Astrologisch weerbericht: dit zijn de belangrijkste astrologische gebeurtenissen van juni 2023

Juni 2023 staat in het teken van eerlijke communicatie en uit je comfortzone stappen dankzij de energie van Tweelingen en Kreeft. ‘Alle passie en motivatie zijn aanwezig, je hoeft je alleen maar af te stemmen op je diepste verlangen en te vertrouwen dat dit je vooruit zal leiden naar het geluk dat je zoekt.’ Ontdek in dit artikel wat de belangrijkste astrologische dagen en gebeurtenissen zijn van juni 2023.

Wat staat er in de sterren voor jouw sterrenbeeld? Ontdek het in de maandhoroscoop van juni 2023.

Belangrijke astrologische data juni 2023

Zaterdag 3 juni 2023

De volle maan in Boogschutter van vandaag geeft je een flinke dosis avontuur en vrijheid. Deze volle maan helpt je relatie een nieuwe fase in te leiden terwijl jullie nieuwe thema’s als reizen, spiritualiteit en een meer bewuste verbinding verkennen. Dit is een tijd voor verhelderende gesprekken en om te omarmen waar je het meest gepassioneerd over bent. Ben je single? Dan mag je deze thema’s met jezelf ontdekken.

Maandag 5 juni 2023

Pluto, de heer van de onderwereld, is 1 mei 2023 naar Waterman verschoven. Dit zorgt voor een krachtige overgang in je leven. Hoewel deze energie de komende twintig jaar bij je zal zijn, zal Pluto verschillende keren terugkeren naar Steenbok voordat hij voor langere tijd in Waterman blijft.

Vandaag gaat hij terug naar Steenbok, wat betekent dat de thema’s van de afgelopen jaren zouden kunnen terugkeren voor een grotere afsluiting en heling.

De terugkeer van Pluto naar Steenbok zal je groei niet afremmen, maar je juist de kans geven om anders te reageren op terugkerende situaties. Het kan vooral belangrijk worden in het soort relatie dat je kiest. Heb je meer behoefte aan autonomie en vrijheid? Kies daarvoor of voor een andere vorm die goed bij jou past in plaats van te kiezen voor een stereotype relatie.

Zondag 11 juni 2023

Mercurius, de planeet van communicatie verschuift vandaag naar de actieve Tweelingen en helpt je om helderder over dingen na te denken. Je kunt dankzij deze planetaire energie dingen van verschillende kanten bekijken en onderscheiden welke perspectieven in lijn zijn met je hogere zelf of juist komen door patronen en verwondingen uit je verleden.

Gebruik deze energie om belangrijke gesprekken te voeren en samen een win-winsituatie te creëren.

Zaterdag 17 juni 2023

Saturnus, de heer van tijd en karma, verschoof 7 maart 2023 naar het intuïtieve Vissen. Deze verschuiving geeft meer betekenis en genezing aan jou en je leven.

Vandaag begint zijn retrograde-reis die je zal helpen dieper na te denken over zaken die te maken hebben met genezing, spiritualiteit en het doel van je leven. Dit is een prachtig moment om met je partner of zelf verschillende genezingswijzen te verkennen of om zaken uit het verleden te vergeven, zodat je een meer liefdevolle authentieke relatie kunt omarmen.

Zondag 18 juni 2023

De nieuwe maan in Tweelingen van vandaag bevestigt je behoefte aan begrip en compromissen. Dankzij deze energie zal je eerder in staat zijn om te zien waar je je gedesillusioneerd voelt of waar je niet de volledige waarheid ziet. Deze energie en helderheid brengt je een groter gevoel van stabiliteit binnen je relatie.

Gesprekken zijn belangrijk, maar bij deze energie gaat het niet alleen om de woorden die je zegt: ook hoe je luistert is nu belangrijk. Vat dingen niet persoonlijk en denk na over het creëren van een veilige ruimte voor jezelf en je partner om gevoelens en dromen te delen.

Woensdag 21 juni 2023

De zon komt vandaag de Kreeft binnen en luidt een gloednieuw dierenriemseizoen in. Kreeft brengt meer gevoelige emoties naar boven, legt de nadruk op het thuis en op de mensen met wie je je ruimte deelt. Zie dit als een kans om je huis en jezelf eens even goed te verzorgen.

Het is ook een kans om meer na te denken over hoeveel tijd je écht met je partner (of als single met jezelf) besteedt.

Maandag 26 juni 2023

Mercurius, meester van de geest, schakelt vandaag over naar Kreeft. Deze energie helpt je om te communiceren vanuit het hart. Nu zowel de zon (heerser over actie) en Mercurius (heerser over communicatie) in dit waterteken staan kun je meer emotioneel kwetsbare gesprekken verwachten. Daarnaast ligt de focus op de toekomst die je aan het bouwen bent.

Je relatie met je partner (of als single de relatie met jezelf) moet als een thuis voelen. Nu is het tijd om je nog verder te ontwikkelen.

Vrijdag 30 juni 2023

Neptunus, heerser van dromen, fantasie en illusie, begint vandaag zijn retrograde in Vissen. Wanneer Neptunus direct loopt, kan hij een roze gloed over alles in je leven werpen. Wanneer Neptunus retrograde loopt, kun je de dingen duidelijker zien. Richt je op de waarheid die rond deze tijd naar boven komt. Wanneer je je blijft inzetten om vanuit deze plaats te handelen (hoe moeilijk dat ook is) zul je een verbetering zien in je leven en relaties.

Wat staat er in de sterren voor jouw sterrenbeeld? Ontdek het in de maandhoroscoop van juni 2023.

Wil je je geboortehoroscoop uitpluizen en zo jezelf nóg beter leren kennen? Leer over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen in de fijne online cursus Leven met de sterren van Yasmin Boland.

bestel nu

Lees ook deze astrologische artikelen van Kate Rose:

Deel dit artikel online

Kate Rose

Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *