Astrologisch weerbericht juli 2023: dit zijn de belangrijkste astrologische gebeurtenissen (en zo beïnvloeden ze jou)

Er zijn 6 belangrijke astrologische gebeurtenissen die de – intense – energie in juli bepalen. De bekende astroloog Kate Rose zet ze op een rijtje en legt uit hoe ze jou raken. “Deze maand is een mooi moment om los te komen van alles wat jou tegenhoudt om authentiek te zijn.”

Denk na over de vraag: volg ik echt mijn hart en neem ik beslissingen die in mijn eigen belang zijn?

Belangrijke astrologische gebeurtenissen juli 2023

Houd rekening met deze astrologische gebeurtenissen in de maand juli! Ze hebben grote impact op jou.

Maandag 3 juli: volle maan in Steenbok

De maand juli start met een serieuze toon door de volle maan in Steenbok. Jou wordt gevraagd om na te denken over de keuzes die je sinds de nieuwe maan in Steenbok begin dit jaar hebt gemaakt.

Steenbok is een aards teken dat bedreven is in het doorlopen van elke stap totdat het zijn doel heeft bereikt. Maar als het gaat om zaken van het hart, is het niet altijd zo eenvoudig. Dit heeft vaak te maken met de balans die je hebt gecreëerd tussen verantwoordelijkheid en het koesteren van je verlangens en wensen. Denk na over de vraag: volg ik écht mijn hart en neem ik beslissingen die in mijn eigen belang zijn? Of werk ik vanuit een gevoel van verplichting of omdat ik naar bevestiging van mijn omgeving zoek?

De volle maan in Steenbok is een mooie kans om los te komen van alles wat jou tegenhoudt om authentiek te zijn en de keuzes te maken die daarmee in overeenstemming zijn.

Maandag 10 juli 2023: Mars in Maagd

Mars, de planeet van passie, actie en motivatie, komt het detailgerichte teken Maagd binnen. Hierdoor sta je even stil bij spontane beslissingen. Hoewel dit als een rem op veel plannen kan voelen, geeft het jou de tijd en de gelegenheid om na te denken en dingen grondig aan te pakken.

Mars wil liever handelen dan nadenken, en wel nu meteen. Met Mars in Maagd wordt er van jou gevraagd om je met details bezig te houden. Of het nu gaat om het aanpakken van losse eindjes na een relatiebreuk of om het creëren van een diepere intieme band, het is een fase die van onschatbare waarde is.

Op 10 juli voegt asteroïde Pallas zich bij Mars in Maagd, wat de maand een reflecterende en helende energie geeft. Pallas kan als twistziek worden gezien. Maar ze helpt om diepe wonden te helen die jou ervan weerhouden om onvoorwaardelijke liefde en een stabiele verbinding te creëren. Het thema hier is standvastigheid en geduld – echt, de dingen gaan verbeteren. Wel gebeurt dit in een lager tempo dan je had gehoopt.

Dinsdag 11 juli 2023: Mercurius in Leeuw

Mercurius voegt zich bij Venus in Leeuw en geeft jou de kans om je diepste gevoelens onder woorden te brengen. Mercurius heerst over de geest en over communicatie, waardoor hij een enorm belangrijke planeet voor al je relaties is. Venus loopt nog even direct als de twee planeten zich in Leeuw verenigen, waardoor jij je kunt concentreren op belangrijke gesprekken en je toekomstplannen.

Leeuw kan als vuurteken direct, brutaal en soms zelfs buitenissig zijn. Met Mars in Maagd moet je oppassen dat je niet meer belooft dan je kunt waarmaken. Romantische verklaringen van liefde en toewijding klinken vaak als muziek in de oren, maar zorg er ook voor dat je plannen hebt om je woorden in daden om te zetten.

Maandag 17 juli 2023: nieuwe maan in Kreeft

De nieuwe maan in Kreeft is een mooi moment om intenties te zetten voor een nieuw begin binnen je relatie en voor je leven thuis. Het teken Kreeft heerst over liefde, verzorging en huiselijkheid. Dit is een krachtige maan! Je voelt nu heel sterk: wie of wat voelt als thuis? Hoewel er misschien nog wat obstakels te overwinnen zijn, is dit jouw kans om de basis te leggen voor wat je wilt creëren.

Er kunnen wat uitdagingen zijn, want de nieuwe maan in Kreeft staat tegenover Pluto retrograde in Steenbok. Pluto regeert over wat verborgen onder de oppervlakte zit. De planeet heeft enige tijd in het teken Waterman doorgebracht, maar moet nog twee keer terug door Steenbok om zijn cyclus officieel af te sluiten. Dit betekent dat je oude angsten of gedachten kunt hebben die jou laten twijfelen aan je verlangens of groei.

De truc is: weten wat de kop opsteekt, zodat je er doorheen kunt bewegen en het jou niet tegenhoudt. Als jij je groei eert, de tijd neemt en onthoudt dat prachtige dingen langzaam worden opgebouwd, kun je de intense energie van deze nieuwe maan omarmen. Dat wat nu naar boven komt, helpt je om wijzer te worden en het anders aan te pakken.

Zaterdag 22 juli 2023: Venus retrograde in Leeuw

Venus retrograde beïnvloedt romantische relaties diepgaander dan elke andere planetaire uitlijning. In het verleden heeft het meer uitdagingen dan voordelen opgeleverd. Maar dit jaar is het anders! Het kan jou helpen om het nodige bewustzijn te vinden om vooruit te komen.

Hoe Venus retrograde in Leeuw jou precies beïnvloedt, hangt af van waar Leeuw in je geboortehoroscoop staat. Het is sowieso een periode om na te denken over romantische keuzes, of het nu gaat om heling zoeken of het nemen van belangrijke besluiten.

Probeer angsten over wat er mis zou kunnen gaan los te laten. En kijk eens vanuit een ander perspectief naar de situatie. Let goed op wat zich aandient, welke kansen zich voordoen, en let vooral op de waarheid die uit je hart naar boven komt.

Vrijdag 28 juli 2023: Mercurius in Maagd

De maand eindigt als Mercurius verhuist van het teken Leeuw, waarin Venus staat, naar Maagd (waar je Mars vindt). Venus en Mars worden beschouwd als geliefden aan de hemel. En wanneer Mercurius, de planeet van communicatie, als brug fungeert, creëert dat een krachtige kans voor je relatie.

Neem de tijd om naar je partner te luisteren, net zoveel als jij wilt dat hij of zij ruimte voor jou maakt. Hoewel niet alles wat je hoort plezierig zal zijn, is dit waar relaties op gebouwd zijn. Noch de liefde noch het leven is altijd makkelijk. Maar het sluiten van compromissen kan een wezenlijk verschil maken.

Mercurius en Mars staan nu samen in het teken Maagd, een plaats van details, focus en duidelijkheid. Dit helpt jou om de plannen die je aan het maken bent, concreter te krijgen. Verwacht belangrijke gesprekken en acties om dit te ondersteunen. Het kan alleen allemaal wat langzamer gaan doordat Venus tot het einde van de zomer retrograde loopt. Als het niet volgens jouw planning verloopt, vertrouw dan op de divine timing.

Boekentip: De drie grote liefdes in je leven

de drie grote liefdes in je levenWil jij je alvast voorbereiden op de romantische sferen die deze maand voor je in petto heeft? In De drie grote liefdes in je leven van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben en de lessen die zij met zich meebrengen om de Ware te kunnen ontmoeten. Ontdek waarom je vorige liefde niet de Ware bleek te zijn en het verschil tussen verschillende soorten liefdes.

Bestel nu met gratis verzending of bestel het e-book.

bestel nu

Lees verder:

Deel dit artikel online

Kate Rose

Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *