Beginnen met tarot: hoe schud je tarotkaarten en hoe trek je een tarotkaart?

Hoe te beginnen met tarot? Het kan overweldigend voelen om met tarot te beginnen: zoveel kaarten met zoveel betekenissen… Maar laat je daardoor niet tegenhouden! Zeker met tarot- en orakelkaarten kun je gaandeweg leren. Je hoeft nog niet alle kaarten te weten voordat je begint. Tarotist Annick van Damme legt je in dit artikel de eerste drie stappen van beginnen met tarot uit.

Wil je je leven magischer en spiritueler maken? Dan is beginnen met tarot een fantastisch idee. Kaartleggen helpt je namelijk om midden in je leven te staan. Door meer inzicht te krijgen in het leven dat je nu leidt, kun je je toekomst vormgeven. Ontdek je eigen wijsheid, maak positieve keuzes en manifesteer je diepste intenties. Elke kaart uit de tarot weerspiegelt een stukje van jezelf en van je leven. Telkens als je de tarot consulteert, leer je jezelf beter kennen en worden de levenslessen die je op dat moment moet ontvangen zichtbaar in de kaarten die je hebt getrokken.

Kaartleggen is de laatste decennia veranderd. Lag de nadruk vroeger op het voorspellen van de toekomst, nu ligt de nadruk vooral op het activeren van intuïtie, het ondersteunen van je spirituele leven, het ontdekken van je eigen wijsheid en het ervaren van een dieper contact met jezelf in verbondenheid met het universum.

Hoe begin je met tarot? Deze eerste drie stappen helpen je om te beginnen met tarot.

3 tips om te beginnen met tarot

1. Geloof in jezelf

Op het moment dat jij beslist om een kaartlegging te doen, moet je alle twijfel over jezelf aan de kant schuiven. Een  aartlegging is een moment van verbinding met jezelf en geen toetsing van je kennis of je talent om kaarten te duiden. Vertrouw op je talent om de tarotkaarten te duiden. Accepteer de tarot als jouw kanaal om spirituele boodschappen en heldere inzichten te ontvangen.

2. Hoe schud je tarotkaarten?

Gebruik je een nieuw kaartspel, dan liggen alle kaarten nog in een vaste volgorde. Voordat je je kaarten kunt leggen, moet je ze goed schudden. Verdeel je kaarten lukraak in tien groepjes op tafel en maak er weer één stapel van. Doe dit een paar keer achter elkaar. Je kaarten zijn nu goed door elkaar gemengd.

Je kaarten op tafel leggen en met je handen door elkaar husselen (wassen van de kaarten) raad ik niet aan, omdat je kaarten hierdoor vlug beschadigd raken. In nieuwe kaartspellen kunnen de kaarten aan elkaar plakken. Wrijf met een doekje zachtjes over de kaarten alsof je ze opboent. Een ideale kans om elke kaart uit je nieuwe spel te bekijken en je ermee te verbinden!

Het schudden van de kaarten is het eerste moment waarop je je richt op de kaarten en je energie met de kaarten verbindt. Vanaf het moment dat je de kaarten schudt, begint het kaartlegritueel. Je activeert de verbinding met het onzichtbare in en rond jezelf en stelt je open voor de inspiratie die je mag ontvangen via de kaarten.

3. Hoe trek je een tarotkaart?

Spreid de kaarten en beweeg je hand enkele centimeters boven de kaarten heen en weer. Voel de energie tussen je hand en de kaarten heen en weer bewegen. Geef je over aan het gevoel dat opborrelt en trek je kaarten.

Er is geen foute manier van kaarttrekken. Een kaart te veel of te weinig, een kaart die op de grond valt; het maakt allemaal niets uit. Je intentie en verbinding met de kaarten zijn het belangrijkst.

Dit is een bewerkt fragment uit Tarot voor jezelf.

Boekentip: Tarot voor jezelf

In Tarot voor jezelf geeft Annick Van Damme heldere uitleg van de betekenis en interpretatiemogelijkheden van de tarot en vele tips om je intuïtie te ontwikkelen en erop te vertrouwen. Je zult verbaasd zijn over je talent om de boodschap van de tarot te duiden vanuit inzicht in jezelf, je leven en het universum. Een onmisbaar boek voor iedereen die wil leren werken met tarot.

Reserveer nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending bij Boekenwereld of reserveer het e-book voor € 12,99.

bestel nu

Lees ook deze artikelen over tarot:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *