Ben jij een lichtwerker of hoogsensitief? Zo scherm je jezelf af tegen energieën van buitenaf

Lichtwerkers en hooggevoelige mensen nemen snel, vaak ongemerkt, energieën over van andere mensen. Laat je je hierdoor beïnvloeden, dan kun je zomaar een slechte bui hebben door energieën die niet van jou zijn. Het is belangrijk dat je dichtbij jezelf blijft als lichtwerker en hooggevoelig persoon omdat je dan beter je talenten kunt inzetten. In dit artikel vind je een simpele visualisatie die je beschermt tegen energieën van buitenaf.

De energie van anderen overnemen

Het is tijd om dieper te kijken naar het gevoelig zijn voor de energievelden van anderen dan jezelf. Dit is echter niet hetzelfde als empathie.

Stel, je bent in een geweldige stemming en dan belt een van je vrienden. Hij is een enorme doemdenker. Hij vertelt dat zijn aandelen in een duikvlucht zijn beland en dat het hem nooit gaat lukken zijn huis te verkopen. Hij denkt dat hij niet in staat zal zijn de studie van zijn kinderen te betalen. Al weet je dat hij alleen maar bezorgd is en dat alles waarschijnlijk gewoon goed zal komen, toch is plotseling je goede humeur weg. Helemaal uit het niets krijg je opeens enorme hoofdpijn. Of misschien kom je thuis van de sportschool met het gevoel weer vol energie te zitten na je workout, maar tref je je kamergenote aan die zich futloos voelt, als een zak zout op de bank zit en een depressieve bui heeft. Plotseling voel je je ontzettend moe, al voelde je je een minuut geleden nog geweldig.

Wat gebeurt hier? Ben je gevoelig voor andere mensen, dan absorbeer je heel gemakkelijk hun energie terwijl je denkt dat het je eigen energie is, en zal de negatieve reactie zich manifesteren via een van je vijf zintuigen die verhoogd gevoelig zijn.

Stop het momentum

De sleutel is om het momentum van de donkere energieën te stoppen en te zien wat er gebeurt, te onderscheiden welke energie van jou is en welke van de ander, om ze vervolgens uit elkaar te halen en jezelf af te schermen.

Komt je partner binnen na een slechte dag op kantoor, dan kun je zeker medeleven tonen met hem of haar, maar zorg er ook voor dat je zijn of haar energie onderscheidt van je eigen, gewoon door ze in je hoofd uit elkaar te halen. Het is niet jouw taak om de energie van iemand anders te leven.

Bescherm jezelf

Hooggevoelige mensen doen er ook goed aan gewelddadige televisieseries of films te vermijden, omdat het mogelijk is alleen al door ernaar te kijken de negatieve gevoelens te absorberen. Daarnet was je nog kalm, maar plotseling sta je te schreeuwen tegen de kinderen. Dat geldt overigens niet alleen voor horrorfilms. Kijken naar een praatshow op de televisie of lezen over het tragische leven van iemand in de krant zonder jezelf af te schermen, kan ervoor zorgen dat je je de dagen daarna beroerd voelt. Het is belangrijk te kijken hoe je reageert op dit soort situaties.

Ervaar je veranderingen in je lichaam (pijn of algemene vermoeidheid) of in je stemmingen (depressieve gevoelens of irritatie)? Of krijg je levendige maar verontrustende dromen of gedachten? Nogmaals, zorg ervoor dat je energieën die niet van jou zijn niet de jouwe laat overnemen. Het is tegenwoordig moeilijk om positief te blijven als je het nieuws aanzet en de troosteloze berichten hoort over de economie, dus denk erover na niet te vaak naar het nieuws te kijken en vermijd het overdag je hoofd te vullen met het onnodige geklets in praatprogramma’s of soaps.

Oefening: leren om jezelf af te schermen

Jezelf afschermen is een belangrijke techniek die je elke dag zou moeten toepassen, en niet alleen als je het gevoel hebt dat het nodig is. Zie het als een belangrijk preventiemiddel, zoals het gebruik van vitamines of het poetsen van je tanden. Jezelf afschermen zorgt er niet alleen voor dat je geaard blijft, maar voorkomt ook dat je energieveld de negatieve energieën om je heen absorbeert.

Je hebt de beschikking over een groot aantal technieken om jezelf af te schermen, maar begin met deze relatief eenvoudige oefening. Als je dat zou willen, kun je later een andere kiezen of deze aanpassen:

  1. Stel jezelf voor in een glazen bol met een wit licht van je hogere macht boven je hoofd.
  2. Denk je in dat dit witte licht je hele lichaam omringt, tot aan de onderkant van je voeten.
  3. Zeg tegen jezelf dat deze bol van licht je afschermt van alle levensangsten, problemen en gevaren.
  4. Sta jezelf toe de kracht van dit beschermende witte licht te voelen, dat zo sterk is dat niets er doorheen kan. Niets negatiefs kan jou dus raken.

Kom je vervolgens door de dag heen problemen tegen, denk dan gewoon terug aan die beschermende bol en de lichtopwekkende emoties die hij opwekt. Dit werkt goed wanneer je je in een grote groep mensen bevindt en het gevoel hebt omringd te zijn door negatieve energie, of wanneer je een conflict hebt thuis of op je werk. Denk eraan dat je elke keer als je naar een feest of een andere grote bijeenkomst gaat jezelf eerst afschermt. Jezelf afschermen voordat je in de auto stapt (of je nu rijdt of alleen maar passagier bent), is ook een goede gewoonte.

Ben jij een lichtwerker? Dan is dit een boek voor jou! Sahvanna Arienta geeft aansprekende voorbeelden van andere lichtwerkers en praktische tips hoe je als lichtwerker je kostbare bezit goed kunt beschermen.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees meer over lichtwerkers:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *