Ben jij soms een stille kracht?

Ben jij een Stille Kracht? Heb jij weleens gedacht aan het belang van een stille kracht zijn? Dit besef kan jouw leven veranderen en kan een hoop therapiekosten besparen.

Door het besef krijg je meer rust

Stel nou, dat je niet zoveel hoeft te praten als je denkt dat je moet doen om erbij te horen of aanzien te krijgen? Wat een rust zou dit geven, toch?! Je voelde of voelt je minder dan anderen, omdat anderen geaccepteerd lijken te worden als ze een grote mond hebben. Dit is misschien wat ongenuanceerd uitgedrukt, I know. Maar dat ben ik ook! Zelfs als zogenoemd spiritueel werker, coach, healer, lichtwerker, helderwetende of hoe je het noemen wilt.

Moet je wel op de voorgrond treden?

Eigenlijk vind je ook niet dat een collega, vriend, studiegenoot of familielid het altijd zo goed ziet en zegt. Je bent het niet altijd met hem/haar eens. En het wordt nog getolereerd ook door de groep, wat zij/hij zegt! Het lijken wel schoothondjes als zij of hij in de ruimte is. Tenminste, zo is nou ook weer niet, maar haar tegenspreken? Dat lijkt niet te gebeuren.

Als jij je mond open doet, wordt er haast niet op gereageerd. Als er al op gereageerd wordt, is het niet wat je zou wensen. Nee, dan hadden ze nog beter hun mond kunnen houden en jou kunnen negeren. Dat komt qua gevoel op hetzelfde neer. Alsof jij er niet toe doet. Je hoort er niet bij. Zo voelt het voor jou.

Hoe lang moet je nog je best doen om toch jezelf te kunnen zijn, om geaccepteerd te worden? Misschien zelfs geliefd te worden. Niet door iedereen, dat weet je ook wel, dat dat niet lukt, maar toch wel door een paar. Ik zie nu de werkvloer voor me, maar dit kan ook privé spelen of in welk gezelschap dan ook.

Hoe zorg je dat jij gezien wordt, geaccepteerd? Je bent toch leuk? Of toch niet? Je begint te twijfelen aan jezelf, misschien word je boos op jezelf. Waarom lukt jou het niet om een gerespecteerde collega, vriendin, medestudent of wat dan ook te worden? Waarom lijkt het of ze niet naar jou luisteren? Je hebt toch humor, je weet toch best wat van zaken? Niet dan? Blijkbaar zien zij het niet zo. Je bent anders….

Jouw mooie rol in de groep

We gaan even terug naar de basis om je te helpen. Waarom zou je jezelf niet voegen naar wat blijkbaar jouw bestemming, jouw positie in de groep is, die blijkbaar voor jou is bepaald? Een schepje er bovenop gooien? Niet langer vechten, al doe je dit voornamelijk inwendig, want jij laat je namelijk niet kennen en accepteert het niet dat je niet bij “hen” hoort. Maar waarom zou je die strijd aangaan, als anderen te druk zijn met hun eigen gedrag?

Hoe laat jij die stille kracht een kracht zijn?

Stel nou, dat je voortaan niet je mond opentrekt en vooral niet je best doet om zo goed mogelijk over te komen? Geef de strijd op! Hoe bevrijdend is dat? Je gaat voortaan alleen met jezelf in dialoog wat je ergens van vindt en de rest zou jou je r… roesten. Ga eens vriendelijk met jezelf praten vanaf nu! Vooral en juist als je met jezelf in de knel zit.

Alleen mensen die ernaar vragen, kunnen jouw mening horen. Gewoon rustig zoals jij het ziet. Verder ga je nergens in mee en laat je het bij de ander hoe diegene zich wil gedragen. Waarom die ander jou buitenspel zet, is haar/zijn ding. Misschien is het niet bewust, of loopt het verder niet zo lekker in het leven van die ander en speelt hij of zij alleen maar een rol. Misschien draagt die persoon een masker. Zo goed, en met overtuiging, dat anderen erdoor geïmponeerd zijn. Je hoeft hier niet tegenin te gaan. Jij bepaalt jouw doel en het nut van jouw aanwezigheid in die groep, in dat gezelschap. Wat kom je daar in feite doen en sta je daar achter? Word jij blij van jouw doel? Achterhaal dit en wees onafhankelijk. Is dat genoeg voor je om blij te zijn? Laat die ander haar/zijn eigen ding oplossen. Jij hoeft die ander niet te overtuigen dat je goed bent.

Wat levert het jou (en anderen) op?

En bedenk dat het niet erg is om stil te zijn. Als je maar weet waarvoor je er bent. Misschien kun jij onbewust de stemming opvijzelen in die groep. Gewoon door puur naar jezelf en jouw eigen behoeftes te kijken en van daaruit jouw ding te doen. Je bent vrij om jouw pad te bewandelen, dus als de ander wat van jou verwacht, ben jij nog steeds vrij om het op jouw manier te doen. Jij bepaalt zelf of dit bij jouw doel past. Zo niet, dan maak je dat bekend. Jij blijft trouw aan jezelf en bent hierdoor misschien ook nog een voorbeeld voor anderen!

Dus

Luister naar die stille kracht die je in jezelf hebt. Ga ervoor staan. Wees jouw eigen beschermeling en doe dingen waar je achter staat, ook al voer je niet het hoogste woord. Maar hiervoor maak je eerst een connectie met die grote Kracht, jouw schepper, in jouzelf. Die lieve kracht die jou het allerbeste gunt, als je het zelf maar toestaat. Als je ermee praat in gedachten en jezelf hieraan verbindt. Roep die Kracht maar eens aan op momenten dat je het nodig hebt of de avond ervoor. Het helpt jou….. en je hebt er meer impact mee dan je denkt. Ook al maak je het niet duidelijk door te praten. Je uitstraling, je energie is veel krachtiger dan woorden. Wie weet wat je hier nog meer mee in gang zet, aantrekt.

Heb jezelf lief

In ieder geval begint het met liefde voor jezelf. En als je het jezelf toestaat om geliefd te zijn, trek je mensen en situaties aan die dit uitstralen naar jou! Kijk voor meer informatie op Inspiri.nl

See you!

Annette van Urk

Gids voor oude zielen

Gids voor oude zielen

Herken jij jezelf als Stille Kracht? Misschien ben je wel een oude ziel en hoef je niet meer zo hard te schreeuwen als de jonge zielen. Ontdek het in Gids voor oude zielen van Ainslie MacLeod. Zonder te weten waar je bent geweest, kun je nooit echt weten waar je naartoe gaat. Het begrijpen van de reis van je ziel helpt je hierbij en dit boek ondersteunt daarin met unieke inzichten en oefeningen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Het bericht Ben jij soms een stille kracht? verscheen eerst op Inspirerend Leven.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *