Betekenis Zwarte maan Lilith in astrologie: wat zegt dit over jou?

Wat is jouw schaduwzijde? Het sterrenbeeld waar de Zwarte maan Lilith in jouw geboortehoroscoop staat, vertelt je er alles over. Bekend astroloog Kate Rose vertelt je in dit artikel de betekenis van Zwarte maan Lilith in de astrologie, wat haar plaatsing in de verschillende sterrenbeelden betekent en haar betekenis door de eeuwen heen.

Lilith representeert de ongetemde kracht in jou die weigert te leven volgens de regels of voorwaarden van de maatschappij. Een maatschappij die voornamelijk beheerst wordt door mensen die bang zijn voor deze vrouwelijke oerkracht.

De betekenis van Lilith

In de astrologie representeert de Zwarte maan Lilith je schaduwzijde. De kanten die je vaak onderdrukt, maar die van grote waarde zijn voor het claimen van je authentieke zelf.

De Zwarte maan Lilith is vernoemd naar Lilith, een bekende figuur uit de mythologie die weigerde volgens de regels van het patriarchaat te leven en hierom verbannen werd.

Door de geschiedenis heen is Lilith een symbool geworden voor authentieke vrouwelijke energie, Shakti, femisme, heilige seksualiteit en zelfs een diep gevoel van spiritualiteit. Lilith representeert de ongetemde kracht in jou die weigert te leven volgens de regels of voorwaarden van de maatschappij. Een maatschappij die voornamelijk beheerst wordt door mensen die bang zijn voor deze vrouwelijke oerkracht.

Zwarte maan Lilith in astrologie

Astrologisch gezien is de Zwarte Maan Lilith geen planeet of asteroïde, maar staat ze gelijk aan de Noord- en de Zuidknoop in een geboortehoroscoop omdat ze een bepaald punt in de baan van de maan vertegenwoordigt. Dit is de donkere kant van de maan en daarom representeert het jouw schaduwzijde.

Lilith is vaak verantwoordelijk voor jouw ingehouden verlangens, passies en waarheden. Het is een significant astrologisch punt dat je aanmoedigt je diepste, wildste en meest authentieke zelf aan te wenden, omdat het je helpt te leven als je ware zelf in plaats van deze oncomfortabele kanten te blijven negeren.

In welk sterrenbeeld staat jouw Zwarte maan Lilith? Bereken het hier.

Door vast te stellen waar de Zwarte Maan Lilith zich in jouw geboortehoroscoop bevindt, kun je er sneller achter komen wat je probeert te vermijden of wat je niet graag aan de buitenwereld laat zien. Hierdoor zul je jezelf en je verborgen motivaties beter begrijpen, waardoor je je demonen kunt omarmen en ze als een belangrijk onderdeel van wie je bent kunt zien. Het is niet alleen jouw licht dat je waarde geeft. Dat doet jouw schaduwzijde ook.

Betekenis van de Zwarte Maan Lilith in jouw teken

Zwarte maan Lilith in Ram

Lilith in Ram brengt een competitieve en krachtige natuur naar voren die soms gepaard gaat met oncontroleerbare, sterke emoties. Je verveelt je snel of steekt zoveel energie in je relaties dat ze uit balans raken. Je kunt een relatie tot de grond toe afbranden als je woedend wordt en emotieloos overkomen. Omdat je zulke sterke emoties hebt, geef je anderen soms het gevoel alsof het hun verantwoordelijkheid is, in plaats van dat jij er zelf eigenaarschap over neemt.

Zwarte maan Lilith in Stier

Als Lilith in Stier staat, wordt zij verleidelijk, sensueel en zeer seksueel. Je kunt je seksualiteit gebruiken om te krijgen wat je wilt of zelfs om anderen te manipuleren. Je hebt een zeer illustere energie die anderen aantrekt, maar omdat je ook erg van stabiliteit houdt, zou het ook vaak voor kunnen komen dat je langer in ongezonde relaties blijft dan je zou moeten.

Zwarte maan Lilith in Tweelingen

Jouw interesse en nieuwsgierigheid naar het leven is iets waardoor je vaak in de problemen komt. Of je nou iets nieuws uitprobeert zoals skydiven, of achter die aantrekkelijke persoon aangaat terwijl je eigenlijk al een relatie hebt, jouw verlangen naar avontuur heeft vaak dramatische gevolgen. Je hebt ook de neiging je erg op te winden en je bui kan snel omslaan met betrekking tot de mensen die dicht bij je staan.

Zwarte maan Lilith in Kreeft

Nee leren zeggen is belangrijk voor Lilith in Kreeft. Je houdt er erg van om voor anderen te zorgen, hoewel je ook erg seksueel ingesteld bent. Omdat je zoveel waarde en validatie vindt in er voor anderen te zijn, loop je het risico op een emotionele en fysieke burn-out, waardoor het belangrijk is jezelf wat vaker op de eerste plaats te zetten.

Zwarte maan Lilith in Leeuw

Met Lilith in Leeuw heb je vaak behoefte aan een overmatige hoeveelheid geruststelling en validatie van anderen, wat betekent dat je afhankelijk kunt worden van hun aandacht en bevestiging. Je hebt geen problemen met anderen aantrekken, aangezien je dynamische persoonlijkheid en je uiterlijk aantrekkelijk worden gevonden. Maar omdat dit zo belangrijk voor je is, kunnen anderen je vaak ook wat oppervlakkig vinden.

Zwarte maan Lilith in Maagd

Lilith in Maagd uit zich vaak in obsessief controlerend gedrag. Je vindt details erg belangrijk en focust vaak meer op de fouten, dan op alles wat wel goed gaat. Dit kan erg verstikkend voelen voor een romantische partner, of zelfs in een vriendschap. Hierdoor kan het lastig zijn om een langdurige relatie te vinden, tot je begint te begrijpen dat perfectionisme niet toepasbaar is op mensen.

Zwarte maan Lilith in Weegschaal

Als het gaat om mensen, voel je je vaak teleurgesteld. Dat is echter je eigen schuld, omdat je anderen vaak in eerste instantie op een voetstuk plaatst. Lilith in Weegschaal is altijd op zoek naar iets beters en heeft de neiging liefde en relaties te romantiseren. Dit heeft ook betrekking op je partner, dus op het moment dat je hem of haar ineens ziet voor wie ze werkelijk zijn, voel je je vaak bedrogen.

Zwarte maan Lilith in Schorpioen

Als er een heersend teken was voor Zwarte Maan Lilith, dan was het absoluut Schorpioen. En omdat het het heersende teken van Pluto is, benadrukken deze twee tekens samen de intensiteit, duisterheid en seksualiteit van het leven. In dit teken kun je je zo bezighouden met dat intense gevoel van een relatie, dat je niet inziet dat het eigenlijk ongezond is. Je kunt ook erg houden van gevaarlijke seksuele praktijken die een fysiek of emotioneel risico met zich meebrengen.

Zwarte maan Lilith in Boogschutter

Lilith in Boogschutter staat voor een sterke levenslust. Maar helaas betekent dat niet dat dat altijd op een gezonde manier gedaan wordt. Gematigdheid is iets wat dit teken niet begrijpt en door gevaarlijk gedrag of drugsgebruik kunnen ze zichzelf in gevaar brengen – alles voor wat plezier. En omdat je je zo focust op plezier, kan geduld hebben en dealen met de realiteit soms best lastig voor je zijn.

Zwarte maan Lilith in Steenbok

Lilith in Steenbok zorgt ervoor dat je autoriteit hoog op je prioriteitenlijstje hebt staan. Hierdoor kun je zo bezig zijn met de overhand houden in relaties, dat je over kunt komen alsof je geen gevoelens hebt. Soms geef je mensen het gevoel dat ze niet meer zijn dan pionnen in het spelletje dat je speelt en dat ze er alleen zijn om jou te dienen.

Zwarte maan Lilith in Waterman

Vrijheid is iets waar jij koste wat het kost naar streeft. Lilith in Waterman hunkert naar authenticiteit en de kans zichzelf te zijn, wat kan betekenen dat jij tot het uiterste gaat om dit te bereiken. Hierdoor kun je de mensen die het dichtst bij jou staan isoleren en overhaaste beslissingen maken waarvan je later spijt hebt. Hoewel niet conventioneel zijn helemaal niet slecht is, moet je er wel voor zorgen dat je bij jezelf blijft.

Zwarte maan Lilith in Vissen

Als het leven te zwaar voor je wordt, zoek je een manier om eruit te ontsnappen. Puur en simpel. Als een natuurlijke vermijder van de realiteit die je niet onder ogen wilt komen, heb je de neiging erg gevoelig te zijn voor verslavingen. Je ziet situaties en mensen ook vaak veel rooskleuriger in dan ze daadwerkelijk zijn en op het moment dat je de waarheid inziet, word je koud en afstandelijk. Dit kan voor voornamelijk langdurige relaties erg lastig zijn.

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Wil je je hele geboortehoroscoop uitpluizen en zo jezelf nóg beter leren kennen? Leer over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen in de fijne online cursus Leven met de sterren van Yasmin Boland. Nu voor € 95,-!

bestel nu

Lees ook de betekenis van deze plaatsingen in je geboortehoroscoop:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *