Bevind jij je op het juiste pad? Ontdek in welk sterrenbeeld jouw Noordknoop staat

Het bestaat echt: een kompas voor het leven, dat aangeeft of jij op het juiste pad zit. Of het nu om relaties, werk of andere zaken gaat. Het heet de Noordknoop en je vindt het in je geboortehoroscoop. “De Noordknoop laat jou zien hoe je volgens je zielscontract kunt leven,” zegt auteur Kate Rose. Ontdek in welk sterrenbeeld jouw Noordknoop staat én welk levensdoel daarbij hoort.

De Noordknoop herinnert je eraan dat de plannen die het universum voor je heeft, altijd jouw eigen plannen overtreffen.

Noordknoop: wat staat dit voor?

Heb jij je ooit afgevraagd of er een manier is om erachter te komen of je je op het juiste pad in je leven bevindt? Of je het nu hebt over relaties, carrières of zelfs je woonplek, veel mensen zoeken vaak de bevestiging dat ze niet gek zijn en dat ze goed op weg zijn om hun doel te bereiken. In de astrologie is er een manier om erachter te komen of je naar je lot toeloopt of dat je ertegen vecht. Dat kan namelijk via je Noordknoop.

Gratis tool om je Noordknoop te berekenen

Zowel de Noord- als Zuidknoop in je geboortehoroscoop is het punt waarop de baan van de maan het halfrond kruiste tijdens je geboorte. Deze knooppunten vallen samen met twee tegengestelde sterrentekens, wat betekent dat als je Noordknoop in Steenbok staat, je Zuidknoop in Kreeft ligt. Als je het sterrenteken van je Noordknoop niet weet, dan kun je een gratis tool gebruiken om het jouwe te ontdekken. Let op: de sterrentekens van de Noord- en Zuidknoop zijn dus anders dan jouw sterrenbeeld! Dat geeft aan in welk teken de zon stond op het moment van jouw geboorte.

De Zuidknoop omschrijft het karma uit vorige leven waarmee je in dit leven geboren bent. De Noordknoop wijst de weg naar je lot en levensdoel die je verder brengen in dit leven. Vaak als je de keuzes die je maakt in twijfel trekt, helpt het om het sterrenteken waarin je Noordknoop stond tijdens jouw geboorte, in beschouwing te nemen. Zo kun je kijken of je je nog steeds in de goede richting begeeft of juist ervandaan.

Kompas in je leven

Hoewel we allemaal vrij zijn om onze eigen keuzes te maken, kom je toch voor een heleboel uitdagingen en problemen te staan als die keuzes niet op één lijn liggen met je zielscontract dat je hebt ondertekend voor dit leven. Dit betekent niet dat het leven makkelijk is als je wel de juiste keuzes maakt volgens het universum. Je moet nog steeds harde lessen leren, maar er is een verschil tussen een lastige tijd waar je uiteindelijk beter uitkomt en je ego dat je naar een bepaald pad stuurt, zelfs al wijst alles erop dat je dat pad niet moet nemen.

De Noordknoop is in veel opzichten een kompas dat je niet alleen laat zien hoe je volgens je zielscontract moet leven, maar ook dat je eraan herinnert dat de plannen die het universum voor je heeft, altijd jouw eigen plannen overtreffen. De beste momenten in je leven komen vaak voor als je ze het minst verwacht.

Noordknoop: wat is jouw levensdoel?

Noordknoop en levensdoel in het sterrenbeeld Ram:

Les: Breng jouw belangen in balans met die van anderen, voornamelijk die van een romantische partner.

Levensdoel: Leren dat onafhankelijk zijn niet betekent dat je alles alleen moet doen.

Je wordt begeleid in het leren van het verschil tussen het nemen van beslissingen voor anderen en doen waar jij het meeste baat bij hebt. Voor veel mensen met een Noordknoop in Ram, heb je in je vorige leven geleerd over partnerschap en relaties, wat betekent dat er in dit leven van je wordt verwacht dat je onafhankelijk leert te zijn.

Het draait erom dat je je leven op zo’n manier leidt die goed voelt voor jou en niet ten koste van jezelf of met de gedachte dat het makkelijker is om vrijgezel te blijven. Je weet dat je je in de goede richting begeeft als het je lukt om sterke grenzen te stellen en jezelf tegelijkertijd toch open te stellen voor anderen.

Noordknoop en levensdoel in het sterrenbeeld Stier:

Les: Accepteer het beste wat het leven te bieden heeft, voornamelijk materiële zaken.

Levensdoel: Leren dat we allemaal uiteindelijk samen beter zijn.

Stier is een sterrenbeeld dat alle genotsgevoelens omschrijft, inclusief materiële objecten zoals kleren, auto’s en zelfs huizen. Bij Stier is je financiële toestand van belang en momenten om te genieten, maar niet alleen.

In je vorige leven heb je geleerd dat connecties belangrijker zijn dan geld, dus in dit leven wordt er van je gevraagd om die twee zaken te combineren. Je zult voor de keuze komen te staan om geld voor jezelf te houden of om dat te delen met een romantische partner of familie. Je weet dat je je in de goede richting begeeft als je hebt geleerd dat geld nooit de connecties met mensen kan vervangen en dat je rijker bent met de juiste persoon aan je zijde.

Noordknoop en levensdoel in het sterrenbeeld Tweelingen:

Les: Spreek jouw waarheid vol zelfvertrouwen uit.

Levensdoel: Leren dat je niet kunt weglopen van ongemakkelijke of uitdagende situaties.

Met een Noordknoop in Tweelingen draait je levensdoel om communicatie, educatie en ideeën. Dan gaat het er niet alleen om daadwerkelijk praten, maar wat je door middel van woorden tot leven brengt.

In je vorige leven rende je waarschijnlijk weg van situaties waarmee je om moest gaan, specifiek gerelateerd aan romantiek, wat betekent dat je in dit leven mogelijk dezelfde partner tegenkomt. Naarmate je verder komt in het leven, wordt er van je gevraagd om meer te weten te komen over jezelf en om te leren hoe je jezelf beter kunt overbrengen in je relatie, maar ook naar anderen. Neem de tijd om niet alleen jezelf beter te leren kennen, maar ook om anderen over jezelf te vertellen. Dan pas weet je dat je je op het juiste pad bevindt.

Noordknoop en levensdoel in het sterrenbeeld Kreeft:

Les: Een gezin en een thuis opbouwen die bevredigend aanvoelen.

Levensdoel: Leren dat je een liefdevol thuis en gezin niet kunt vervangen.

Voor de mensen met een Noordknoop in Kreeft draait het leven om familie. Het is waarschijnlijk dat je voor de keuze komt te staan om te kiezen tussen jouw geliefden en je carrière. Dit komt omdat je juist je carrière en financiële situatie hebt geperfectioneerd in je vorige leven, toen je toegewijd was aan een project en hard werkte totdat je succesvol was.

In dit leven moet je echter je familie en de liefde boven je carrière verkiezen om je levensdoel te vervullen. Dit betekent niet dat je geen succesvolle carrière kunt hebben, maar dat je wel inziet hoe belangrijk het is om iemand thuis te hebben die van je houdt en boven wie je nooit een werkproject verkiest. Omdat Kreeft het sterrenbeeld van de moeder is, is het ook waarschijnlijk dat kinderen ook van belang zijn. Deze Noordknoop begeleidt je om evenveel energie in je familie te steken als in je carrière.

Noordknoop en levensdoel in het sterrenbeeld Leeuw:

Les: Je verdient de kans om te schitteren.

Levensdoel: De angst om in het middelpunt van de aandacht te staan overwinnen.

Met een Noordknoop in Leeuw draait het om hoe geweldig jij bent en om jezelf te laten stralen. In je vorige leven moest je samen met anderen werken om succesvol te zijn en wilde je liever in een team werken dan alleen, maar in dit leven moet je een meer onafhankelijke rol aannemen. Dit betekent niet dat je vrijgezel moet zijn, maar wel dat je jouw eigen waarde inclusief talenten moet inzien, waarvoor je misschien veel lof krijgt.

Je hebt een erg charismatische energie in dit leven, waarmee je de aandacht trekt van anderen en dat is oké. Je weet nu hoe je met anderen moet omgaan en de belangen van de groep boven die van jezelf moet stellen. Het is goed om te leren dat je ook achterover kunt zitten en simpelweg te ontvangen in plaats van te geven. Dit geldt ook voor je relaties, zodat je die geweldige liefde kunt accepteren, in plaats van dat je in een relatie zit met iemand die jou niet ziet of niet aan jouw behoeften voldoet.

Noordknoop en levensdoel in het sterrenbeeld Maagd:

Les: Maak een echt plan om je dromen uit te laten komen.

Levensdoel: Leren dat logica en realisme noodzakelijk zijn in het leven.

In dit leven wordt er van je gevraagd om meer aandacht te besteden aan de logische en praktische aspecten van het leven. Dit betekent dat je leert dat een droom niet simpelweg uitkomt door een paar kaarsen uit te blazen en een wens te doen, maar dat je een plan moet maken en dan bereid moet zijn om voor je droom te werken.

In je vorige leven moest je de kracht van jouw intuïtie leren, maar je was niet gefocust genoeg en wist niet waar je moest beginnen, wat betekent dat je daar in dit leven wel achter komt. Je weet dat je je in de goede richting begeeft als je kunt geloven in verbazingwekkende dromen en tegelijkertijd de juiste stappen kunt zetten om die dromen uit te laten komen. Dit geldt ook voor je carrière en in de liefde, wat betekent dat je op een gegeven moment de harde realiteit onder ogen moet komen, maar je ook wordt gevraagd om de dingen te zien zoals ze zijn, ook al wil je ze misschien anders zien.

Noordknoop en levensdoel in het sterrenbeeld Weegschaal:

Les: Werk in harmonie met anderen, vooral in een romantische relatie.

Levensdoel: Anderen op een harmonieuze manier samenbrengen met een tevreden gevoel.

Met een Noordknoop in Weegschaal zijn er in dit leven twee zaken waar je je met name op moet focussen: relaties en mensen bij elkaar brengen. In je vorige leven heb je geleerd hoe je jezelf voorop moet stellen en hoe je voor jezelf moet opkomen. Nu maak je gebruik van die kennis om wederzijdse gezonde relaties aan te gaan in dit leven.

Jij bent de lijm of zelfs de brug tussen mensen en gebeurtenissen in dit leven, waarbij je soms zelfs de vrede bewaart. Dit doe je niet op een manier waarop jij zelf de slachtofferrol aanneemt, aangezien anderen juist zullen inzien dat jij dingen ziet die zij niet zien. Maak gebruik van wat je in je vorige leven hebt geleerd om voor jezelf en anderen op te komen. Sluit compromissen en wacht even voordat je reageert. Je weet dat je je in de goede richting begeeft als je onderweg de balans weet te behouden op een harmonieuze manier.

Noordknoop en levensdoel in het sterrenbeeld Schorpioen:

Les: Vertrouw je ziel.

Levensdoel: Leren wat spiritualiteit voor jou betekent en wat voor doel je ziel heeft.

In dit leven, Schorpioen, moet je diep in spirituele esoterische principes duiken. Maar dat betekent niet dat je reis geen nut heeft. Je doel is om terug te keren naar jezelf om erachter te komen wie je echt bent en wat je hart wil.

Tijdens deze reis kom je voor veel uitdagingen en duistere gevoelens te staan, maar je leert om verder te kijken dan het moment en de reden te vinden om dankbaar te zijn voor alles wat je hebt meegemaakt. Ook al wordt er fysiek voor je gezorgd, als je blijft vasthouden aan dat deel van je leven, dan krijg je het lastig.

Jouw reis draait erom dat je je niet meer moet focussen op de fysieke wereld, maar juist op wat je ziel nodig heeft. Je weet dat je je in de goede richting begeeft als iedereen om je heen je voor gek verklaart en je je nog nooit beter hebt gevoeld.

Noordknoop en levensdoel in het sterrenbeeld Boogschutter:

Les: Blijf trouw aan jezelf.

Levensdoel: In jezelf blijven geloven en niet opgeven ondanks wat anderen tegen je zeggen.

Tijdens dit leven kom je voor de uitdaging te staan om trouw te blijven aan jezelf. Je ziet dingen anders, je wordt in andere richtingen getrokken en je moet het leven ontdekken met een nieuwsgierige en wilde houding. Laat de meningen van anderen jouw roekeloze geest niet dempen. Je wordt getrokken naar de ervaringen die je in dit leven hoort mee te maken en ook al brengt dat veel onzekerheid met zich mee, je moet uiteindelijk leren dat niemand meer dan jijzelf weet wat je nodig hebt.

Dit geldt voornamelijk voor je relaties. Wees niet bang om je eigen regels te maken wat betreft de liefde en connecties. Je weet dat je je in de goede richting begeeft als je je opgewonden voelt voor het leven en erop vertrouwt dat zolang je je goed voelt, het niet uitmaakt dat anderen je niet begrijpen.

Noordknoop en levensdoel in het sterrenbeeld Steenbok:

Les: Geef nooit op of toe.

Levensdoel: Gefocust blijven, hard werken en succesvol worden.

Tijdens dit leven, Steenbok, wordt er van je gevraagd om je verlangen naar goedkeuring van anderen op te geven en om in plaats daarvan je eigen weg te volgen. Dit betekent dat je lastige situaties meemaakt, waarbij je jezelf moet redden in plaats van moet wachten tot iemand anders dat doet.

In je vorige leven heb je geleerd hoe belangrijk familie en de steun van anderen is, maar in dit leven moet je leren dat je in staat bent om alles zelf te doen. Leer op jezelf vertrouwen om zo onafhankelijk te worden en zelfverzekerder te worden. Je weet dat je je in de goede richting begeeft als je succesvol bent, ook al twijfelde je eerst aan jezelf, maar ook als je de steun van een partner hebt die jouw problemen niet voor je oplost, maar je aanmoedigt terwijl je dat zelf doet.

Noordknoop en levensdoel in het sterrenbeeld Waterman:

Les: Werk met anderen om een collectief doel te bereiken.

Levensdoel: Leren hoe je de belangen van de groep boven die van jezelf moet stellen en hoe je anderen kunt inspireren om in actie te komen.

Met een Noordknoop in Waterman is het je doel om de rebel in jezelf te omarmen. Dit betekent dat jouw dromen en behoeften niet meer de hoogste prioriteit hebben, maar dat je moet inzien dat je samen altijd sterker bent.

Dit geldt met name voor je carrière en sociale projecten, maar is ook belangrijk voor je romantische relaties. Dit betekent dat je de behoeften van je partner niet mag negeren of dat jouw manier de beste manier is. Je moet juist leren dat je optimaal geniet van het leven en de liefde door samen te werken als een team.

In dit leven krijg je de kans om de wereld te veranderen en om een betere wereld voor de volgende generaties achter te laten. Je weet dat je je in de goede richting begeeft als je je in een relatie bevindt, waarin jullie er allebei toe doen en je geïnspireerd wordt door de energie die je in de relatie steekt, wetende dat je een verschil maakt.

Noordknoop en levensdoel in het sterrenbeeld Vissen:

Les: Vertrouw op je intuïtie.

Levensdoel: Leren dat je fantasie en dromen net zo belangrijk kunnen zijn als de realiteit.

Tijdens dit leven met een Noordknoop in Vissen wordt er van je gevraagd om een prachtige droom te dromen. Aan de andere kant voel je alles veel sterker dan eerst, wat betekent dat je voor de uitdaging komt te staan om het duister in de wereld niet te laten winnen van de hoop waarmee je bent geboren.

In je vorige leven ging je logisch en pragmatisch te werk, wat betekent dat je in dit leven niet alleen je intuïtie moet ontwikkelen, maar ook je geloof. Om dit te doen, kom je voor uitdagende keuzes te staan, waarbij de mensen om je heen je vertellen dat je je dromen niet kunt waarmaken.

Maar je zult leren dat alleen maar omdat je iets niet kunt zien of verklaren, dat niet betekent dat het niet echt is. Luister niet naar de stem die je vertelt wat mogelijk is en wat niet. Luister niet naar de mensen die je voor gek verklaren omdat je in de liefde gelooft of jouw doelen. Probeer de buitenwereld buiten te sluiten, zodat je jouw innerlijke wereld beter kunt begrijpen. Je weet dat je je in de goede richting begeeft als je dingen niet meer hoeft te verklaren aan anderen die jou en je intuïtie nooit zullen begrijpen.


In je geboortehoroscoop kun je ontdekken wat je hebt meegekregen bij je geboorte. Zie het als een blauwdruk van de start die je in het leven hebt gekregen. Astroloog en Moonology-expert Yasmin Boland, bekend van de bestsellers Leven met de maan en Leven met de sterren maakte deze cursus voor jou zodat je zelf je geboortehoroscoop kunt leren lezen. Je ontdekt waar jouw kracht ligt zodat je deze kunt inzetten om jouw leven vorm te geven zoals jij dat voor je ziet.

Nu voor € 95,-

bestel nu

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *