Bewuste seks: dit is dé tip voor echte verbinding met je partner tijdens seks

Ben je bezig met bewust leven in het nu en met je spirituele ontwikkeling? Dan is het tijd om dit bewustzijn ook in je seksleven te verweven. Meditatie- en sekscoach Jessica Graham verklapt je in dit artikel het geheim van bewuste seks.

Je seksualiteit is een geschenk dat je je leven lang steeds opnieuw moet uitpakken.

Wat is bewuste seks?

Bewuste seks is belichaamde seks. Dat betekent dat je volledig aanwezig bent in je lichaam tijdens de seks. Door gewoon aanwezig te zijn bij jezelf en je partner terwijl je seks hebt, kun je je op een magische manier met elkaar verbinden. Mindfulness gaat over zijn in het hier en het nu. Het is van het grootste belang dat je goed met je lichaam bent verbonden als je onderweg bent naar bewuste seks. Het is tenslotte het lichaam waarin seks plaatsvindt. Het is essentieel voor bewuste seks dat je met je aandacht in je lichaam zit tijdens seks en dat je je verbonden met je lichaam voelt.

Mindful en bewuste seks betekent niet altijd vrijen terwijl je je partner in de ogen kijkt en hem nietszeggende lieve woordjes toefluistert. ‘Bewust’ betekent niet halfzacht of saai. Volgens mijn ervaring kan mindful en bewuste seks schunnig, grappig, opwindend en zelfs ruw zijn. Mindful seks sluit handboeien absoluut niet uit maar is gebaseerd op wie je op dat moment bent. Bewuste seks betekent niet perfecte seks. Als je vastzit aan een ideaal zie je over het hoofd wat er op dat moment gebeurt. Zo velen ontzeggen zichzelf spectaculaire seks omdat ze gevangenzitten in hoe ze denken dat het zou moeten zijn. Je seksualiteit is een geschenk dat je je leven lang steeds opnieuw moet uitpakken. Zij verandert en ontwikkelt net als je lichaam, net als de natuur en net als alles.

Wat bewuste seks tegenhoudt

Je zou denken dat iedereen in zijn lichaam zou willen zijn tijdens seks. Dat voelt immers goed. Maar veel mensen hebben seks zonder met hun lichaam verbonden te zijn. Ik was een van hen. Ik voelde een soort climax maar niet al die subtiele gewaarwordingen. Zelfs ons orgasme is zeer beperkt als we niet mindful zijn met ons lichaam. Er valt zoveel meer te voelen als we tijdens seks mindfulness in ons lichaam brengen.

Een oorzaak waardoor belichaamde seks ietwat beangstigend kan zijn, is dat veel mensen niet van hun lichaam houden. Als je tijdens seks in je lichaam zit, word je er wellicht aan herinnerd dat de vorm, grootte of verschijning van je lichaam niet perfect is. Dat is natuurlijk niet waar. Je bent perfect zoals je nu bent. Maar ik weet dat dit moeilijk te geloven is, en de wereld om ons heen helpt ons daar niet echt bij.

De druk om aantrekkelijk te worden gevonden, weegt altijd zwaar. Reclame, films en televisie tonen ons hoe we eruit zouden moeten zien en dat idee sijpelt ons bewustzijn binnen. We lijden honger en doen ons lichaam geweld aan in de hoop te kunnen voldoen aan een denkbeeldige standaardschoonheid. We verwerpen dit prachtige omhulsel dat ons ten dienste staat. Dit hoge niveau van zelfhaat en ontkenning in onze cultuur brengt schade toe aan onze kansen op belichaamde seks.

Ik beweer niet dat we niet gezond hoeven te eten, geen beweging nodig hebben en niet mogen proberen om er goed uit te zien. Helemaal niet. Maar we mogen een houding van liefde en aanvaarding koesteren ten opzichte van ons lichaam.

De belangrijkste ingrediënten voor bewuste seks

Liefde voor jezelf en aanvaarding van jezelf vormen de belangrijkste ingrediënten voor belichaamde en bewuste seks. Leren van jezelf te houden en jezelf te aanvaarden is een voortdurend proces, waarbij het ene het andere ondersteunt. Als je meer mindful wordt met jezelf, word je ook meer mindful met seks en vice versa.

Vanuit liefde voor onszelf, kunnen we keuzes maken die goed zijn voor ons eigen, unieke lichaam. Als we van onszelf houden, is het vanzelfsprekend dat we goed voor ons lichaam zorgen.

Oefening

Nu volgt een oefening voor liefde voor onszelf, waarbij mensen vaak een scheef gezicht trekken. Als je vindt dat deze oefening dom, zinloos en beschamend is, moet je haar zeker uitvoeren. Je kunt haar met je ogen dicht of kijkend in de spiegel doen. Dit helpt je je hersenen opnieuw te programmeren om jezelf te zien zoals je werkelijk bent: perfect en om van te houden.

• Sluit je ogen of kijk in de spiegel in je eigen ogen.
• Ontspan je ogen, kaak en schouders. Spreek de volgende zinnen hardop uit tegen jezelf:
• Ik hou onvoorwaardelijk van je.
• Ik aanvaard je onvoorwaardelijk.
• Je bent mooi en aantrekkelijk zoals je bent.
• Herhaal deze zinnen enkele malen.

Bron: Mindful en mindblowing seks

Boekentip: Mindful en mindblowing seks

Wil jij nog meer tips voor bewuste en spirituele seks? Dan is Mindful en mindblowing seks van Jessica Graham jouw ultieme gids! Stijlvol, eerlijk, inhoudelijk en vooral zonder plaatjes, trivialiteiten of platte algemeenheden. Jessica Graham laat je in dit boek zien dat spiritualiteit en seks gaan heel goed samen gaan. Sterker nog: seks is de ultieme spirituele oefening!

Bestel jouw exemplaar nu met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

Lees verder over bewuste seks:

Deel dit artikel online

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *