Chinees Nieuwjaar 1 februari 2022: dit betekent het jaar van de Tijger voor jou

Misschien klinkt het als een ver-van-je-bed-show, maar het Chinees Nieuwjaar op dinsdag 1 februari heeft óók op jou grote invloed. Het is dit jaar extra speciaal, omdat het samenvalt met de nieuwe maan in Waterman. Nieuwsgierig wat het jaar van de Tijger jou brengt? “Je kunt nieuwe ideeën krijgen en jouw intuïtie is sterk. Wanneer je daarop vertrouwt, gaan alle deuren open,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Door de invloed van de Tijger kunnen we meer in actie komen en onze vernieuwende plannen dit jaar waarmaken. Er kunnen veel plotselinge en verrassende gebeurtenissen plaatsvinden.

Een nieuw begin vieren tijdens het Chinees nieuwjaar 2022

Het Chinees Nieuwjaar 2022 valt samen met de nieuwe maan en vindt ook nog eens plaats op de eerste dag van de maand. Daardoor wordt het gevoel een nieuwe start te maken versterkt.

Veel mensen vragen zich af; wanneer is het Chinees nieuwjaar in 2022 of in welke maand begint het Chinees nieuwjaar? Op dinsdag 1 februari begint het Chinees Nieuwjaar. Het dier van het Chinees nieuwjaar 2022 is de Tijger. In Aziatische landen is het Chinees Nieuwjaar een belangrijke feestdag. Het is een lentefeest, dat wordt gezien als een nieuw begin. Mensen kopen nieuwe kleren en gaan naar de kapper. Ze maken hun huis schoon en versieren het; schulden worden afbetaald. Op straat zijn grote optochten, met draken- en leeuwendansen. Families vieren het Nieuwjaar vaak samen. Vuurwerk mag kwade geesten verjagen en Chinezen over de hele wereld gaan naar de tempel om te bidden.

Getallen 1 en 2: twijfelen tussen gevoel en verstand

Ook voor ons is het Chinees Nieuwjaar voelbaar. Wat is de betekenis van het Chinees nieuwjaar 2022? Het wordt een bijzonder Nieuwjaar, omdat het samenvalt met de nieuwe maan in Waterman en ook nog eens plaatsvindt op de eerste dag van de maand. Daardoor wordt het gevoel een nieuwe start te maken versterkt.

De getallen 1 en 2 komen meerdere keren in de datum voor. Dat betekent dat jij vóór je een nieuwe weg inslaat, weloverwogen keuzes wilt maken. Je kunt twijfelen tussen je gevoel (het getal 2) en je verstand (1). Maar je intuïtie overheerst uiteindelijk doordat de Waterman erg eigenzinnig en intuïtief kan zijn. Je gaat vooral je gevoel volgen in je liefdesleven, begint nieuwe projecten met gelijkgestemden en zorgt voor voldoende inkomen, waarbij je ook nog voldoende vrijheid hebt voor persoonlijke ontwikkeling. Er kunnen veel plotselinge en verrassende gebeurtenissen plaatsvinden!

De Tijger: moedig, eerlijk en dol op avontuur

De eigenschappen van de Tijger worden het komende jaar versterkt. Ze zijn voor ons allemaal voelbaar, maar vooral voor wie in de jaren van de Tijger is geboren: 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 en 2010. De Tijger is moedig, krachtig en beschermend van karakter. Hij schijnt veel geluk te hebben. Daarom geloven de Chinezen dat wanneer er iemand met dit specifieke sterrenbeeld in huis woont, het veilig en beschermd is.

Mensen met het sterrenbeeld Tijger zijn doorgaans eerlijk en open. Ze vertrouwen altijd op hun intuïtie. Maar wanneer ze angstig worden, kunnen ze vurig, hard en/of humeurig reageren. Over het algemeen zijn ze kalm en zelfverzekerd. De Tijger houdt van een avontuurlijk bestaan met onverwachte wendingen. Soms kan dit teken te veel risico nemen, wat het leven ook weer spannend maakt.

Romantisch en jaloers

Je volgt vooral je gevoel in je liefdesleven, begint nieuwe projecten met gelijkgestemden en zorgt voor voldoende inkomen, waarbij je ook nog voldoende vrijheid hebt voor persoonlijke ontwikkeling.

Tijgers kunnen heel charismatisch overkomen en hebben een grote aantrekkingskracht. Ze zijn heel romantisch ingesteld en goed in staat om hun liefde en genegenheid te uiten naar hun partner toe. Maar ze kunnen ook bezitterig en jaloers zijn. Het gevoel niet bemind te worden kan bij de Tijger leiden tot eenzaamheid. Dit teken gedijt dan ook goed in een warme en liefdevolle relatie, waarin er voldoende vertrouwen is.

Snelle en doelgerichte werkers

In hun werk zijn Tijgers heel gefocust en doelgericht. Ze kunnen maar moeilijk stilzitten en zijn fysiek en geestelijk veel bezig. Vastberaden gaan ze op hun doel af. Dankzij hun voelsprieten zijn ze heel alert. Je kunt ze niet makkelijk voor de gek houden! Ze zetten hun intelligentie in om enigszins impulsieve, maar goede beslissingen te nemen. Ze werken hard, snel en vol zelfvertrouwen en zijn erg gemotiveerd en optimistisch. Echt iemand die jij in je team wilt hebben als er een klus geklaard moet worden.

Nieuwe maan & Tijger: tijd voor actie!

Het Chinese Nieuwjaar valt dit jaar precies samen met de nieuwe maan. Hierdoor kan het extra aanvoelen als een nieuw begin! De nieuwe maan in Waterman stimuleert het Watermantijdperk, waarin we meer vanuit vrijheid, broederschap en gelijkheid gaan leven. ‘Leven en laten leven!’ is het motto van de Waterman. Door de invloed van de Tijger kunnen we meer in actie komen en onze (alternatieve en vernieuwende) plannen dit jaar waarmaken. Je kunt nieuwe ideeën krijgen en jouw intuïtie zal sterk zijn. Wanneer je hierop vertrouwt, gaan alle deuren open!

Tweelingzielen: een bijzondere boodschap

Tweelingzielen kunnen op deze dag ingevingen krijgen over hun toekomst samen of dromen hebben met een betekenis.

Tweelingzielen kunnen op 1 februari een bijzondere boodschap krijgen van óf over hun twin. Dit heeft te maken met Mercurius, planeet van communicatie, die vanaf 4 februari weer direct loopt. Jullie kunnen deze dag ervaren als een nieuwe start. Jullie magnetische aantrekkingskracht kan sterk zijn en kan een diep verlangen oproepen om bij elkaar te komen.
Als jullie in contact zijn met elkaar, vinden jullie mogelijk de moed om eerlijk naar elkaar uit te spreken wat je gevoelens zijn. Bijvoorbeeld dat je jaloers bent, de ander niet kwijt wilt raken en je bereid bent om serieus te werken aan het loslaten van onzekerheden en angsten. Maar ook kunnen jullie eventuele boosheid willen loslaten. Jullie merken dat het vasthouden aan oude gevoelens je niet helpt om dichter bij elkaar te komen, wat een groot verlangen van jullie kan zijn.

Ingevingen over de toekomst

Verder kunnen tweelingzielen bezig zijn met nieuwe projecten of plannen waardoor hun zelfvertrouwen groeit. Dit zelfvertrouwen kan ook steeds zichtbaarder worden binnen de relatie. Jullie kunnen de sleur in je leven beu zijn. De drang om een meer avontuurlijk leven te leiden, kan ervoor zorgen dat jullie een onverwachte keuze maken die je een andere richting op laat gaan. Ook kunnen jullie op deze dag ingevingen krijgen over jullie toekomst samen of dromen hebben met een betekenis. Een mooie nieuwe start voor tweelingzielen dus.

Happy New Year!

Lichtreis voor Tweelingzielen 2 februari (02-02-2022): Waterman-energieportaal

Karin en Danique Vergeer organiseren op 2 februari een online Lichtreis vanwege het Waterman-energieportaal, speciaal voor tweelingzielen. De inhoud: een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing. Deze helende reis helpt jou om de energiefrequenties van het Waterman-energieportaal te integreren. De energie gaat jouw kruinchakra in en heeft een krachtige uitwerking op jouw hele lichaam en versterkt je helderziende, heldervoelende en helderhorende gaven.
Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Boekentip: De Tao van gezondheid

Wil jij meer leren over Chinese wijsheid en leren hoe je verbanden en relaties kunt zien tussen je lichaam, ziel en psyche? Ga dan aan de slag met Chinese geneeskunde dankzij ‘De Tao van gezondheid’. Veel dingen krijgen een diepere zin en betekenis dankzij dit boek.

Bestel jouw exemplaar op onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Dit gebeurt er nog meer aankomende tijd:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *