Chinees Nieuwjaar 12 februari 2021: dit betekent het jaar van de Os voor jou

Op 12 februari begint het Chinees Nieuwjaar: het jaar van de Os. Het is een bijzonder Nieuwjaar door de getallen 1202-2021. Ze houden ons een spiegel voor! “Het getal 0 geeft aan dat je een hoofdstuk afsluit. De 1 heeft te maken met ons ego, wat we willen en denken. Dit kan in conflict komen met ons gevoel en de behoefte aan veiligheid, wat hoort bij het getal 2,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Dit jaar ronden we karmische processen af en worden veel emoties uit vorige levens geheeld.

Een nieuw begin vieren

Op vrijdag 12 februari begint het Chinees Nieuwjaar: het jaar van de Os. In Aziatische landen is het Chinees Nieuwjaar een belangrijke feestdag. Het is een lentefeest, dat wordt gezien als een nieuw begin. Mensen kopen nieuwe kleren en gaan naar de kapper. Het huis wordt schoongemaakt en versierd; schulden worden afbetaald. Op straat zijn grote optochten, met draken- en leeuwendansen. Het Chinees Nieuwjaar wordt vaak met familie gevierd. Vuurwerk mag kwade geesten verjagen en Chinezen over de hele wereld gaan naar de tempel om te bidden.

Os: toegewijde en eerlijke werker

De Os is het tweede teken van de Chinese dierenriem, die 12 tekens kent. Mensen die onder het teken Os vallen, zijn geboren in de jaren 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 en 2021. Het wordt voor hen dan ook een bijzonder jaar! De Os is een harde en toegewijde werker, geduldig en standvastig. Hij is een rots in de branding voor velen en voelt zich erg verantwoordelijk voor anderen en voor zijn taken. De Os is dan ook wat serieus. Hij kan zich makkelijk terugtrekken uit gezelschap en wordt daarom weleens als een eenling gezien. Soms komt zijn eerlijkheid een beetje bot over, waardoor hij vrienden kan afstoten. Waarden en principes zijn belangrijk voor hem. Hij kan er dan ook niet goed tegen als anderen hier ongevoelig voor zijn.

De Os kan makkelijk neerslachtig zijn of piekeren over de toekomst. Hij vindt het moeilijk om stappen te zetten buiten zijn comfort zone. Daarentegen omringt hij zich graag met excentrieke mensen, die uitdagingen aangaan en hun eigen grenzen opzoeken. De eigenschappen van de Os zijn het komende jaar voor ons allemaal voelbaar en zichtbaar, maar nog sterker voor wie in de jaren van de Os geboren is.

Overeenkomsten met Steenbok: hard werken

De Os heeft veel overeenkomsten met het sterrenbeeld Steenbok. De heerser van de Steenbok, Saturnus, heeft dit jaar een sterke invloed op ons. Dit komt door de ‘grote samenstand’ met Jupiter op 21 december vorig jaar, die de toon zette voor heel 2021. Door de Saturnus-energie kunnen we meer beren op de weg zien, maar we willen ook hard werken aan onze langetermijndoelen. We kunnen onszelf plezier ontnemen en ons terugtrekken, omdat we toegewijd zijn aan deze doelen. Depressieve gevoelens, schuldgevoelens en verdriet kunnen naar boven komen. Het kan zijn dat je moeite hebt om verbonden te zijn met je emotionele kant.

De relatie met je ouders

De relatie met je ouders kan dit jaar extra aandacht vragen. Misschien hebben ze meer zorg nodig of voelen zij zich eenzaam. Het kan ook zijn dat je aandacht naar het verleden gaat. Waren jouw ouders te streng voor je of heb je liefde en warmte gemist? Mogelijk beperkten ze jou te veel in je vrijheid om de wereld te ontdekken. In je jeugd kunnen (destructieve) patronen zijn ontstaan, die jij vervolgens weer voortzet in de relatie met jouw eigen kinderen. Als je achterhaalt hoe ze ontstaan zijn, kun je ze vervolgens ombuigen in positieve patronen.

De tijd vliegt of kruipt voorbij

Saturnus heeft met ‘tijd’ te maken en kan een remmende invloed hebben. We kunnen tijdsdruk voelen of ervaren juist dat de tijd heel langzaam gaat. Alles wordt vertraagd, zodat we gedwongen worden om aandacht te besteden aan diepe emoties en belemmerende gedachtepatronen. Dit jaar worden veel emoties uit vorige levens geheeld en karmische processen afgerond.

Chinees Nieuwjaar en Spiegelgetallen: 12-02-2021

In de datum spiegelen de getallen 12-02-2021 elkaar. Deze spiegeling wil aangeven dat er een confrontatie in jouw leven kan komen die te maken heeft met de uitwerking van de getallen. Het gaat om 0, 1 en 2. Het getal 0 geeft aan dat je in een afrondende fase zit. Je bent een hoofdstuk aan het afsluiten. Het getal 1 heeft te maken met ons ego, wat we willen en denken.

Dit kan in conflict komen met ons gevoel en de behoefte aan veiligheid, horende bij het getal 2. Het kan zijn dat je gevoel en je verstand (nog) niet overeenkomen; je twijfelt over de volgende stappen in je leven. Je kunt in situaties terechtkomen waarin dit extra duidelijk wordt. De mensen om je heen spiegelen dan jouw innerlijke worsteling. Je kunt dus wat je in de ander herkent, gebruiken om duidelijk te krijgen wat er in jouw onderbewustzijn speelt.

Mercurius en het getal 5

Wanneer je 12-02 en 2021 bij elkaar optelt, krijg je tweemaal het getal 5. De 5 hoort bij de planeet Mercurius, die zich vooral richt op het denken, contacten, verkeer en handel. Er kunnen dus problemen zijn in het verkeer, zoals verkeersopstoppingen. Ze hebben een symbolische betekenis en kunnen jou dieper laten nadenken over of je nog wel het juiste pad bewandelt. Wat is nu verstandig om te doen en wat zegt je gevoel erover?
Ook kunnen er in contact met anderen communicatieproblemen zijn. Leugentjes en roddels komen aan het licht of je houdt het contact liever oppervlakkig om moeilijkheden te voorkomen. Daarnaast kun je veel in je hoofd zitten; je probeert te analyseren en te begrijpen wat zich nu in jouw leven afspeelt. Het wordt een jaar waarin we ons denken veel gebruiken, verbanden leggen, nieuwe kennis opdoen of een eigen bedrijf(je) starten.

Tweelingzielen voelen een afstand

Tweelingzielen kunnen zich dit jaar meer afgescheiden voelen van elkaar. Dit kan komen doordat er een fysieke afstand is ontstaan, maar het kan ook zijn dat de een de ander afstoot en zich emotioneel afsluit. Hierdoor kun je somber zijn over jullie relatie; je weet niet hoe deze zich ontwikkelt. Zo ontstaat ruimte om na te denken over het verleden en over de issues die geprojecteerd werden in jullie relatie. Tweelingzielen kunnen hard aan de slag gaan om destructieve patronen te doorbreken die hun relatie belemmeren. Daarnaast kunnen tweelingzielen zich meer richten op werk en carrière, wat afleiding kan brengen maar ook een vlucht kan zijn.

Wanneer tweelingzielen wél met elkaar contact hebben, kunnen ze rond 12 februari communicatieproblemen ervaren. Maar ze kunnen ook voelen dat de ander een rots in de branding is, ze niet zonder elkaar willen en ze bereid zijn om hard te werken aan hun relatie.

Happy New Year!

Webinar Chinees Nieuwjaar 12 februari 2021

Karin en Danique Vergeer houden een webinar ter ere van het Chinees Nieuwjaar. De inhoud: een geleide meditatie en afstandshealing om de energiefrequenties van het Chinees Nieuwjaar te integreren en je voor te bereiden op een nieuwe fase in je leven. Je kunt boodschappen en helende energie ontvangen van lichtwezens. Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *