De 3 typen sterrenbeelden: ontdek je kwaliteiten, je schaduwkanten én je ideale partner!

Kom meer te weten over jezelf (en anderen!) met dit artikel van de bekende astroloog Kate Rose. Je weet vast wat jouw sterrenbeeld is, maar je kunt nog een stap verder gaan. Ontdek of je zonneteken Kardinaal, Vast of Veranderlijk is, wat veel verklapt over je pluspunten, schaduwkanten én ideale partner. Kate: “Jouw kwaliteit heeft invloed op hoe jij je emoties uit, op je energieniveau en waar jij je graag voor inzet.”

Elk sterrenbeeld heeft niet alleen een astrologisch element (water, vuur, aarde en lucht), maar óók een modaliteit. Ook wel een kwaliteit genoemd.

Nog zoveel te ontdekken over jezelf

De drie modaliteiten laten zien hoe je omgaat met het onverwachte en hoe je reageert op uitdagingen.

Als het gaat om astrologie zijn de meeste mensen wel bekend met hun zonneteken; ze refereren er soms aan als ze zichzelf omschrijven. Maar er zijn meerdere onderdelen van astrologie die samen iemands uniekheid bepalen. Zo heeft elk sterrenbeeld niet alleen een astrologisch element (water, vuur, aarde en lucht), maar ook een modaliteit. Ook wel een kwaliteit genoemd.

De 3 typen sterrenbeelden

De drie astrologische modaliteiten zijn Kardinaal, Vast en Veranderlijk. Ze laten zien hoe je omgaat met je omgeving en met wie zich daarin bevinden. Dit refereert ook aan hoe je omgaat met het onverwachte en hoe je reageert op uitdagingen of chaos.

Je modaliteit, of kwaliteit, gaat erover hoe jij je externe omgeving opneemt, intern verwerkt en daarna besluit toe te passen in je eigen leven. Je modaliteit heeft invloed op hoe jij je emoties uit, op je energieniveau, waar je je tot aangetrokken voelt en waar je je graag voor inzet. In essentie is je modaliteit dus hoe je overkomt op de buitenwereld. Elk van de drie categorieën (Kardinaal, Vast en Veranderlijk) bevat vier sterrenbeelden, met één teken uit elk element om de balans te bewaren.

Dit zijn de 4 Kardinale sterrenbeelden:

• Kreeft
• Weegschaal
• Ram
• Steenbok

Kardinale tekens vertrouwen erop dat ze kunnen vliegen, en als dat toch niet lukt, staan ze op en duiken ze weer in iets nieuws.

Kardinale tekens houden graag de controle. Daarmee bedoel ik niet dat ze altijd een leiderschapsrol willen, hoewel de Ram zich daar wel vaak in bevindt. Het gaat bij deze tekens vooral over controle houden over de externe omgeving. En vaak zijn ze hierdoor ook de eersten die opstaan en de leiding nemen, waardoor ze bekendstaan als de tekens die graag het initiatief nemen.

We zouden niets zijn zonder deze tekens. Hoewel ze allemaal controle houden over verschillende dingen in het leven – de Kreeft over z’n thuis, de Weegschaal over het sociale leven, de Ram over het zakenleven en de Steenbok over geld – gaat het ook om de ideeën die ze naar voren brengen.

Voor Kreeften is het belangrijk om controle te houden over thuis en het gezin, terwijl Rammen het gevoel willen hebben dat ze op waarde geschat worden in hun carrière. Weegschalen houden ervan om veel sociale contacten te onderhouden en te gaan en staan waar ze willen en Steenbokken zetten regelmatig geld opzij voor het geval dat…

Succesvol en gedreven

Door op deze manier controle uit te oefenen in hun fysieke leven, voelen de vier tekens zich veiliger en succesvoller. Kardinale tekens zijn experts en duiken graag in nieuwe projecten zonder een alternatief achter de hand te hebben. Ze vertrouwen erop dat ze kunnen vliegen, en als dat toch niet lukt, staan ze op en duiken ze weer in iets nieuws. Daarom zijn deze tekens vaak erg succesvol in het leven. Maar, zoals met alles in de natuur, is er iets nodig om deze sterke behoefte aan controle over hun omgeving in balans te houden.

De schaduwkant van Kardinale tekens

De schaduwkant van Kardinale tekens is dat hun controlerende gedrag vaak anderen niet toestaat om zichzelf te zijn. Of ze willen graag alles op hun manier doen. Hoewel veel van deze neigingen kunnen verdwijnen naarmate deze tekens leren en vooruitgaan in het leven, is dit toch belangrijk om te onthouden als het om relaties gaat.

Wie zijn ideale liefdespartners voor Kardinale tekens?

Omdat Kardinale tekens vaak van nature dominant zijn, passen ze het best bij Veranderlijke tekens als Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen, omdat zij flexibel zijn en een go with the flow-mentaliteit hebben.

Dit zijn de 4 Vaste sterrenbeelden:

• Leeuw
• Stier
• Waterman
• Schorpioen

Vaste tekens hebben een grote focus op hun persoonlijke leven en hun geliefden en vinden het erg belangrijk om de stabiliteit te behouden.

Terwijl Kardinale tekens graag controle houden over de externe wereld, houden Vaste tekens graag controle over hun emotionele en innerlijke wereld. Deze tekens houden niet van verandering, vooral niet in hun fysieke leven. Maar in tegenstelling tot Kardinale tekens die in actie komen om op een of andere manier controle te houden over de situatie, hebben Vaste tekens meer de neiging hun hakken in het zand te zetten of zichzelf te straffen.

Vaste tekens hebben een grote focus op hun persoonlijke leven en op hun geliefden en vinden het dan ook erg belangrijk om de stabiliteit te behouden. Ze varen goed op voorspelbaarheid in het leven en hebben de neiging hun eigenwaarde en overtuigingen te verbinden aan de situatie. Hierdoor kunnen Vaste tekens vast komen te zitten in het verleden. Of ze hebben moeite met het loslaten van dingen die anderen (of zijzelf) hebben gedaan.

De schaduwkant van Vaste tekens

Vaste tekens houden zich vooral bezig met het onder controle houden van hun gedachten en overtuigingen. Het gezegde dat we zelf onze grootste vijanden zijn, is hier zeker van toepassing. Voor deze tekens geldt vaak dat ze tegengehouden worden door hun eigen gedachten, al is het op verschillende manieren: de Leeuw heeft moeite met vergeving, de Stier is niet altijd de meest begripvolle, de Waterman is negatief en de Schorpioen is bang om er niet toe te doen. Maar als ze beter leren omgaan met hun schaduwzijde, ontgroeien ze de neiging om het slechtste over zichzelf en anderen te denken.

Stieren kunnen de omgang met anderen lastig vinden, omdat ze altijd overtuigd zijn van hun eigen gelijk, wat op anderen kan overkomen als neerbuigend. Leeuwen hebben moeite met anderen vergeven, waardoor ze een aantal relaties kunnen saboteren tot ze zich realiseren dat ze hun eigen ego aan de kant moeten zetten om het geluk te vinden dat ze zoeken. Watermannen moeten zich over alle worst-case scenario’s heen zetten en leren dat alles ook beter kan gaan dan ze van tevoren gedacht hadden. Schorpioenen tot slot zijn uit hetzelfde hout gesneden en verliezen zichzelf regelmatig in hun gedachten. Vooral duistere gedachten, zoals: ‘blijf ik voor altijd alleen?’ en ‘verdien ik wel liefde?’.

Wie zijn ideale liefdespartners voor Vaste tekens?

Voor deze tekens is het belangrijk een flexibele partner te hebben, die hen helpt los te komen van hun demonen en laat inzien dat er leven is buiten hun angsten en gedachten. Hoewel twee Vaste tekens samen een goede romantische match kunnen vormen, wordt het lastiger op het moment dat twee koppige mensen bij elkaar gezet worden – en alles vast komt te zitten… Om deze reden zijn Veranderlijke tekens als Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen het meest passend.

Dit zijn de 4 Veranderlijke tekens:

• Tweelingen
• Maagd
• Boogschutter
• Vissen

Het grootste pluspunt van Veranderlijke sterrenbeelden is dat ze flexibel zijn. Ze passen zich snel en makkelijk aan hun externe omgeving aan.

En last but not least: de tekens die voor iedereen de beste partners vormen! Het grootste pluspunt van Veranderlijke sterrenbeelden is dat ze flexibel zijn. Ze kunnen zich gemakkelijk en snel aanpassen aan hun externe omgeving.

Maar de belangrijkste eigenschap van Veranderlijke tekens is dat ze een vaste basis nodig hebben in hun leven. Het lijkt alsof ze soepel meebewegen met wat er om hen heen gebeurt vanaf het moment dat ze hun wortels ergens geplant hebben. Maar voor Veranderlijke tekens is stabiliteit vinden, een stevige basis, iets waar ze vaak mee worstelen. Ze denken dat ze een partnerschap met iemand moeten aangaan om de wortels te krijgen die ze nodig hebben om zo flexibel te worden als ze eigenlijk van zichzelf al zijn!

De schaduwkant van Veranderlijke tekens

Deze tekens zijn door hun flexibele natuur heel gevoelig voor invloeden en energieën van buitenaf. Het is bijna alsof ze poreuzer zijn dan andere tekens, terwijl ze meer van de wereld en de mensen om zich heen in zich opnemen. Dit pakt voor elk teken anders uit: bij de Maagd gaat dit om het fysieke leven, bij de Tweelingen over de gedachten van anderen, bij de Boogschutter over afleidingen en Vissen draagt vaak een masker.

Een korte toelichting: Maagden vinden het moeilijk om zich staande te houden in een toxische werkomgeving en Tweelingen kunnen amper werken, omdat ze zich druk maken om wat anderen over hen zeggen. Boogschutters krijgen al helemaal geen werk gedaan, omdat ze alleen maar op zoek zijn naar nieuwe avontuurlijke projecten op LinkedIn. Vissen lopen rond met een grote glimlach op hun gezicht, maar gaan meerdere keren per dag naar het toilet om stiekem even te huilen, omdat ze zich zo overweldigd voelen.

De kameleon-stand: je ware zelf verliezen

Een andere schaduwkant van deze modaliteit is dat Veranderlijke tekens zich kunnen aanpassen aan hun omgeving – niet bewust, maar omdat ze daar gewoon heel goed in zijn. Soms zorgt deze kwaliteit ervoor dat ze zich zo aanpassen aan hun omgeving, dat ze onbewust hun ware zelf verliezen. Maar dankzij het leren van levenslessen zijn ze vaak in staat om zich te realiseren dat hun flexibiliteit onderdeel is van hun wortels, waardoor ze uit de kameleon-stand komen.

Wie zijn ideale liefdespartners voor Veranderlijke tekens?

Hoewel Veranderlijke tekens fantastische partners vormen voor zowel Vaste als Kardinale tekens, zijn ze ook goede romantische partners voor andere Veranderlijke tekens. Dit komt doordat ze zo flexibel zijn en de leiding kunnen nemen als hun partner graag wil volgen. Goed om te weten: het succes van de relatie wordt uiteindelijk bepaald door de volledige geboortehoroscoop.

Boekentip: De drie grote liefdes in je leven

de drie grote liefdes in je levenBen je er klaar voor om de liefde te omarmen deze maand? In De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben en de lessen die zij met zich meebrengen om de Ware te kunnen ontmoeten. Ontdek waarom je vorige liefde niet de Ware bleek te zijn en het verschil tussen verschillende soorten liefdes.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen over je horoscoop:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *