De 7 soorten leden van jouw zielsfamilie: wie heb jij al ontmoet?

Heb je weleens het gevoel gehad dat je iemand al jarenlang kende terwijl je deze persoon nèt ontmoet had? Dit was waarschijnlijk iemand uit je zielsfamilie. “Sommige leden van je zielsfamilie zijn liefdevol, positief en steunen je, maar anderen storten ons in een diep proces van helen en leren,” zegt spiritueel leraar Rebecca Campbell, auteur van Starseed. Ze beschrijft in dit artikel 7 soorten leden van jouw zielsfamilie. Wie ben jij al tegengekomen?

Met je zielsfamilie heb je een sterke band die al bestond vóór dit leven op aarde.

Sommige leden van je zielsfamilie zijn liefdevol, positief en steunen je, maar anderen kunnen een grotere uitdaging vormen: ze storten ons in een diep proces van helen en leren. En in veel gevallen zijn ze zowel liefdevol als een uitdaging.

Ik beschrijf een aantal rollen die je zielsfamilie in je leven kan spelen. Natuurlijk kunnen ze ook meer dan één rol spelen op verschillende momenten van je leven, maar meestal springt een bepaalde rol eruit en zijn hun andere rollen wat ondergeschikter.

De rollen van de zielsfamilie

1. De leraar

De leraar speelt een enorm belangrijke rol in ons leven. Er zijn veel verschillende manieren waarop iemand een leraar voor ons kan zijn: het is misschien letterlijk iemand die ons iets leert, die ons begeleidt of raad geeft, of een beschermer van de afkomst waarmee onze ziel of ons voorgeslacht verbonden is.

Het kan een wijze vriend zijn die we altijd om raad kunnen vragen of om hulp bij het oplossen van onze uitdagingen. Het kan iemand zijn van wie we leren door de ervaringen in onze relatie; huidige of voormalige partners spelen vaak die rol in ons leven, want romantische relaties houden ons vaak een spiegel voor, zodat we iets over onszelf kunnen leren: over onze schaduwkanten, onze wonden, en over de manier waarop we groeien.

2. De heler

Zielen die als heler voor ons werken, komen vaak in ons leven wanneer we op een dieptepunt zijn of op een soort drempel staan. Hun aanwezigheid in ons leven helpt ons op de een of andere manier om op die drempel te staan en door de poorten van transformatie te lopen. Onze ervaring van hun energie kan opwekkend zijn of als gelijkmatige, onvoorwaardelijke liefde aanvoelen.

De verbinding met hen kan ons helpen ons veilig, beschermd en geliefd te voelen, ongeacht wat we hebben meegemaakt. We gaan misschien door een donkere tijd, waarin zij onze vuurtoren zijn: ze leiden ons terug naar de kust als we onze weg proberen te vinden over de ruwe zee. De heler herinnert ons aan onze heelheid, onze mogelijkheden en onze kracht.

3. De katalysator

De katalysator komt in je leven om ‘de boel wakker te schudden’, en dus komt hij vaak (weer) naar je toe wanneer je wat vastgeroest zit in een bepaalde gewoonte, verlangt naar verandering of klaar bent voor een nieuw avontuur. Hij verschijnt ook vaak als we een pad bewandelen dat niets voor ons doet en dus wakker geschud moeten worden. Hij maakt veranderingen duidelijk die onze ziel van ons vraagt. De katalysator is meestal geen partner voor het leven of een vriend, maar duikt opeens op, schudt de boel een bepaalde periode lang wakker en verdwijnt dan weer naar de achtergrond.

De katalysator helpt ons om de dingen op een andere manier te bekijken, door ons aan te moedigen onszelf nieuwe vragen te stellen. Wat willen we echt? Waarom zijn we hier nu werkelijk? Hoe denken we echt over de bestaande toestand? Hun aanwezigheid kan leuk, stimulerend en opwindend zijn – en soms wat frustrerend en te stimulerend, want het zijn soms niet de meest betrouwbare mensen! Dit soort relatie is vaak een zielsovereenkomst die we sluiten om elkaar op de goede koers te houden en te laten groeien. Zo’n relatie is niet altijd gemakkelijk, maar het schudt de boel wel wakker en de uitkomst is altijd positief.

4. De metgezel

De metgezel is een levenslange relatie, of in elk geval eentje voor de lange termijn. Als je iemand ontmoet die deze rol in je leven speelt, hebben jullie het gevoel dat je recht in elkaars ziel kijkt. Deze persoon geeft je het gevoel dat je enorm geliefd en gewaardeerd wordt, gewoon omdat je jezelf bent. Jullie voelen een diepe herkenning, en alleen al de wetenschap dat deze persoon je vriend(in) is, zorgt ervoor dat je je zelfverzekerder voelt – jullie zien elkaar waarschijnlijk allebei als een ‘rots’.

Dit is een heel speciale verbinding met een lid van je zielsfamilie, en wanneer je elkaar vindt, wil je elkaar niet meer loslaten. En dus zal hij waarschijnlijk een van je beste vrienden worden, en soms zelfs je partner, in welk stadium van je leven je je ook bevindt.

5. De vriend die je helpt bij je zielsgroei

Deze vriend speelt een iets andere rol in ons leven dan de metgezel. Dit zijn vrienden met wie we een verbinding aangaan om onze ziel te laten groeien. Ze zijn waarschijnlijk je ‘spirituele handlangers’ en maken meestal dezelfde groei door als jij. Soms merk je dat ze tegelijk met jou bepaalde dingen doormaken, of dat een van jullie hetzelfde al eerder heeft meegemaakt.

Deze vriend is er om je groei te ondersteunen: degene die je belt als je een bepaald soort groei doormaakt. Hij ‘snapt’ je beter dan alle andere mensen. Hij herinnert je altijd aan wie je bent. Hij helpt ons om met ons pad, onze groei en de reden waarom we op Aarde zijn verbonden te blijven. Door hem wordt onze reis ook minder eenzaam en plezieriger.

6. De uitdager

De katalysator kan aan onze groei bijdragen door ons wakker te schudden en ons op te roepen om aan onze reis te beginnen, maar de uitdager is iemand die – zoals het woord al zegt – ons uitdaagt. De uitdager brengt vaak iets op gang, en als we dus aandacht schenken aan datgene wat op gang wordt gebracht, krijgen we een enorme mogelijkheid om te groeien. Soms gebeurt dat door ons scherp te houden en ons aan te moedigen om onszelf te verbeteren, maar dit soort verbinding kan ook heel pijnlijk aanvoelen, want er zijn mensen door wie we aan onszelf gaan twijfelen of door wie we ons niet gezien of begrepen voelen. Maar nogmaals: er is van deze relaties vaak veel te leren, omdat het hierbij om overeenkomsten gaat die we al vóór onze komst naar de Aarde zijn aangegaan.

7. De wegwijzer en kaartenmaker

De wegwijzer en kaartenmaker is de leider die je iets leert door het voorbeeld te geven. Hij is je gids en degene die de weg voor je baant. Het is misschien iemand in je leven die het minder gebaande pad neemt, de traditie doorbreekt of je iets voordoet om je te laten zien wat er mogelijk is. Dat is een enorm belangrijke rol, omdat hij je een kaart, een blauwdruk geeft waarmee jij ‘ja’ kunt zeggen tegen de roep van je ziel.

Iemand kan een wegwijzer zijn zonder dat je hem persoonlijk kent – het kan een vriend(in) zijn, een familielid of een collega, maar ook iemand die in de publieke belangstelling staat, iemand tegen wie je opziet en van wie je leert.

Waarschijnlijk is zo’n wegwijzer een lid van je sterrenfamilie. En het is ook waarschijnlijk dat jij, als iemand die toegewijd is aan het pad van je ziel, ook zelf een wegwijzer en kaartenmaker voor anderen bent.

Oefening: vragen aan je ziel

  • Zijn er mensen in je leven van wie je denkt dat ze weleens een lid van je zielsfamilie zouden kunnen zijn?
  • Welke rol hebben ze in je leven gespeeld, en welke rol heb jij in hun leven gespeeld?
  • Op welke manier heeft de aanwezigheid van deze mensen in je leven jouw groei beïnvloed?

Fragment uit Starseed

Starseed

Starseed

Het leven op aarde is magischer dan je waarschijnlijk denkt. Wil je je hierin onderdompelen? Leef je ware kosmische aard en zielsmissie als sterrenkind met ‘Starseed’ van Rebecca Campbell. Kom in verbinding met het universum!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over je zielsfamilie:

Deel dit artikel online

Rebecca Campbell

Rebecca Campbell

Rebecca Campbell is een mystica, spirituele creatieveling en visionair die mensen hun zielsmissie wil laten ontdekken. Ze is de bestsellerauteur van diverse boeken, kaartensets, cursussen en workshops.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *