De astrologische jaarvoorspelling 2021 (winter en lente)

Voor de jaarvoorspelling van 2021 keken astrologen Karin en Danique Vergeer niet alleen vooruit, maar vooral achterom. Naar de bijzondere conjunctie tussen Jupiter en Saturnus in Waterman, op de valreep van het oude jaar. Deze samenstand zegt veel over wat komen gaat. “We kunnen het leven wat luchtiger gaan ervaren. Er komt meer ruimte voor verbroedering en vernieuwing. Het is tijd voor verandering!”

Lees hier deel 2 van de astrologische jaarvoorspelling: zomer tot en met winter 2021.

2021 is het jaar met het getal 5. De 5 hoort bij Mercurius, de planeet van communicatie, denken en analyseren.

Transformatie

Het jaar 2020 is voor velen een intens en transformerend jaar geweest. De samenstand tussen Pluto en Saturnus op 12 januari heeft een grote stempel op het afgelopen jaar gedrukt. Deze conjunctie kan voor jou een keerpunt zijn geweest. Mogelijk zijn karmische processen ten einde gekomen. Je kunt min of meer gedwongen zijn om veranderingen door te voeren en daarbij destructief gedrag en angsten los te laten.

De planeet van expansie, Jupiter, stond het hele jaar regelmatig dicht bij Pluto, wat zorgde voor spirituele ontwikkeling. Je liet los wat niet meer bij je paste en je geen vreugde meer gaf, waardoor er ruimte ontstond voor iets nieuws. Er waren keuzemomenten: ga ik mijn gevoel volgen en beslissingen nemen die mijn leven veranderen? Of laat ik liever alles bij het oude? Als jij je gevoel volgde en deed wat jouw intuïtie je ingaf, gingen waarschijnlijk alle deuren open. Alles begon te stromen. Je ‘hogere leiding’ gaf je steeds de nodige sturing en zal dat blijven doen.

Een nieuwe cyclus

Het was het jaar met het getal 4, dat bij Uranus hoort. Een jaar waarin de samenleving toe was aan vernieuwing. We wensten zorg voor iedereen, ook voor minderbedeelden . Een onrustig jaar want Uranus zet revoluties in gang. Veel mensen kwamen in opstand voor meer gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid. Regeringsleiders werd gevraagd om transparant te zijn en om verantwoordelijkheid te nemen. Het gebruik van macht werd niet langer getolereerd.

Het jaar eindigde met een belangrijke samenstand van Jupiter en Saturnus in het luchtteken Waterman op 21 december . Deze conjunctie luidt een nieuwe cyclus in van 20 jaar en zet de toon voor 2021. We kunnen alles wat luchtiger gaan ervaren. Er komt meer ruimte voor verbroedering en vernieuwing . Het is tijd voor verandering!

Het jaar met het getal 5

2021 is het jaar met het getal 5 (2+0+2+1). De 5 hoort bij Mercurius, de heerser van zowel de Tweelingen als de Maagd. Mercurius is de planeet van de communicatie, het denken, analyseren, verkeer en handel. Mercurius is ook de boodschapper en daardoor is informatie-overdracht belangrijk in het nieuwe jaar. Verder is Mercurius kritisch en analytisch; hij heeft oog voor detail en is goed in het leggen van verbanden. Bij deze planeet horen: onderwijs, jeugd, schrijven, broers en zussen, kennissen en buren. Je kunt door Mercurius veel interesses hebben, nieuwsgierig en leergierig zijn, maar ook de neiging hebben om gauw verveeld te raken. Je bent onrustig, snel afgeleid en wilt steeds iets nieuws.

Welke contacten mogen blijven?

In 2021 zullen onze contacten centraal staan. Je kunt bij jezelf onderzoeken: in welke contacten wil ik investeren en in welke niet? Daarbij is een zekere mate van gelijkwaardigheid belangrijk. Nieuwe mensen kunnen op je pad komen en een rol gaan spelen in je leven.

Ook is dit het jaar waarin misverstanden opgehelderd kunnen worden. Situaties waarbij je broers/zussen, kennissen of andere relaties betrokken zijn. Het kan duidelijk worden dat een heldere communicatie belangrijk is. Je kunt nu sneller verbanden leggen tussen de oorzaak van conflicten en gebeurtenissen uit het verleden. Oude pijn kan geraakt worden. Deze conflicten worden wat minder zwaar als je begrijpt wat jij of de ander heeft meegemaakt.

Zijn conflicten té groot, dan houd je het contact misschien liever luchtig of je verbreekt het helemaal. Of je kiest er dit jaar vaker voor om smoesjes te gebruiken, halve waarheden te vertellen, zoveel mogelijk van onderwerp te veranderen of je te richten op andere contacten, om anderen niet te kwetsen. Zo kan er ruimte komen voor mensen die beter bij jou passen.

Ondernemen & verhuizen

Je kunt je eigen onderneming willen starten. Misschien koop je nieuwe apparaten zoals een telefoon, tablet of computer, die je helpen om in verbinding te komen met anderen en reclame te maken voor je bedrijf.

Een eigen onderneming kan een oplossing betekenen voor de problemen die we in onze huidige maatschappij ondervinden, zoals de pandemie. Je kunt besluiten om alles anders aan te pakken of om een nieuwe richting in te slaan. Let wel op dat je niet te veel dingen tegelijk doet. Dat kan je namelijk onrustig maken en chaos in je hoofd creëren. Om je kennis uit te breiden, kun je cursussen of workshops volgen. Jouw doel kan duidelijker worden: je weet beter wat je wilt en je kunt overstromen van leuke ideeën. Zorg ervoor dat deze ideeën ook echt je doel dienen.

Veel mensen kunnen ervoor kiezen om te gaan verhuizen en een nieuwe start te maken. Mocht je in het buitenland gaan wonen, dan kan het leren van een nieuwe taal op de agenda staan. Of je laat je omscholen, zodat je in het buitenland kunt werken. Misschien wil je gaan schrijven: blogs of een boek…

Voor een groep tweelingzielen geldt: zij kunnen dit jaar gaan samenwonen of aan gezinsuitbreiding denken. Mocht er een tweelingziel in je leven zijn, dan kan dat een verjongend effect op je hebben. Je natuurlijke charme en jeugdige uitstraling kunnen jaloezie opwekken bij anderen.

Winter: conjunctie Jupiter en Saturnus

We zijn de winter begonnen op 21 december met de samenstand van Jupiter en Saturnus. Beide planeten zijn van Steenbok naar het teken Waterman gegaan. Meer aandacht zal gaan naar de samenleving en het algemeen belang van de groep. Meer samenwerkingsverbanden kunnen ontstaan. De vele regels en wetten van de regering zullen versoepeld worden als dat mogelijk is. Er zal meer ruimte komen voor inspraak van het volk. We kunnen steeds meer behoefte voelen aan een zekere vrijheid binnen al deze regels. Mogelijk komen we dan ook (vredig) in opstand om te streven naar een maatschappij waarin meer gelijkheid en broederschap (het motto van de Waterman) heersen.

Deze samenstand kan wisselende emoties met zich meebrengen. Door de invloed van Jupiter kun jij je zeer optimistisch voelen over je toekomst. Maar er zijn ook momenten dat je een meer pessimistische en remmende werking ervaart door Saturnus. Verder kan deze conjunctie veel invloed hebben op ons werkgebied en inkomen, onze gezondheid en bewustwording. Op deze vlakken kunnen we grote sprongen maken. Jupiter zal onze drang naar het verbreden van onze horizon stimuleren.

Nieuw jaar, nieuwe start

Aan het begin van 2021 zullen we sterk het gevoel hebben een nieuwe start te willen maken. We laten een zware periode achter ons en het wordt tijd om meer geluksmomenten te ervaren . Je kunt je geluk en succes willen delen met anderen; dan zal er meer verbroedering ontstaan. Je expansiedrang wordt groter. Op werkgebied kun je nieuwe ideeën hebben, die een geldstroom op gang gaan brengen.

In het nieuwe jaar zal de pandemie nog niet helemaal verdwenen zijn. Het virus komt in golfbewegingen terug. Het brengt levenslessen met zich mee: we worden met onszelf geconfronteerd.

Mars, de planeet die ons in actie zet, is weer direct gaan lopen. Hij zorgt ervoor dat we de daad bij het woord voegen en ons gemotiveerd voelen. Plannen en nieuwe ideeën over hoe we in het leven willen staan, worden werkelijk uitgevoerd. Het kan zijn dat we meer concurrentiestrijd ervaren.

Aandacht voor persoonlijke groei

We gaan ons bewustzijn verruimen doordat we nieuwe (spirituele) ervaringen opdoen. Deze ervaringen zullen we nodig hebben in ons werk, maar ze kunnen ook heel behulpzaam zijn binnen onze relaties. Mogelijk wil je erover filosoferen met anderen: hoe kan ik omgaan met mijn gevoeligheid? Hoe kan ik me het best opstellen tegenover mijn tweelingziel? Aan welke levenslessen mag ik aandacht besteden? We kunnen anderen met onze opgedane ervaringen helpen. Zij kunnen zich ervan bewust worden dat ze hun gezondheid, mentale en emotionele welzijn serieus mogen nemen. Misschien is het belangrijk om je levensstijl aan te passen. Tweelingzielen kunnen elkaar stimuleren en helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen. De komende 20 jaar zullen vooral in het teken staan van persoonlijke groei!

Uranus: zekerheden loslaten

Als Uranus op 14 januari direct gaat lopen, kan alles in een stroomversnelling komen. Alle planeten lopen nu weer direct. Dit kan zorgen voor meer spanningen en onverwachte wendingen als het gaat om relaties, bezittingen, geld…  Je mag leren om het hebben van zekerheid los te laten. Het is tijd om plaats te maken voor nieuwe en betere situaties en relaties. Een frisse wind blaast door je leven! Een fase waarin gelijkheid en broederschap belangrijker zijn. Tweelingzielen zullen elkaar meer gaan steunen. Er kunnen dan ook onverwachte situaties ontstaan die veel tweelingzielen bij elkaar brengen. Zij kunnen nog voor verrassingen komen te staan!

In de maatschappij zal meer aandacht gaan naar het milieu, mensenrechten en duurzaamheid, zoals duurzaam wonen. Nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen hieraan bijdragen. De vernieuwende ideeën die in 2020 ontstonden, gaan nu heel voorzichtig vorm krijgen.

Mercurius retrograde: alles loopt in de soep

Mercurius gaat van 30 januari tot 21 februari retrograde lopen in Waterman. We weten inmiddels dat het retrograde lopen van Mercurius ervoor zorgt dat niets soepel gaat in ons leven. Afspraken gaan niet door of worden verzet. Er kan veel vertraging zijn in het vliegverkeer. Ook kun je problemen hebben met je elektrische fiets/auto, telefoon, computer of andere elektrische apparaten. Dit heeft een symbolische betekenis: je komt niet vooruit, omdat iets jouw aandacht vraagt. In contact met je tweelingziel kunnen er communicatieproblemen en spanningen ontstaan. Maar je intuïtie kan ook heel sterk zijn in deze periode; je krijgt antwoorden via ingevingen .

Lente: een intense en roerige periode

In de lente gaan er drie planeten retrograde lopen: Pluto, Saturnus en Mercurius. De uitwerking hiervan is vooral in onze innerlijke belevingswereld voelbaar. Het voorjaar kan een intense en roerige tijd zijn.

Pluto, de planeet van transformatie, gaat op 27 april retrograde lopen. Dit valt samen met de Volle Supermaan in Schorpioen, waarvan Pluto de heerser is. Emoties kunnen intens ervaren worden. Alles wat verborgen zat in je onderbewustzijn, kan naar de oppervlakte komen. Psychische problemen worden duidelijker. We worden dus min of meer gedwongen om verwerkingsprocessen aan te gaan. Dit wordt nog eens versterkt door de magnetische uitwerking van de Volle Supermaan, die nu relatief dicht bij de aarde staat.

Het kan het einde betekenen van destructieve relaties en situaties. Je wilt de controle over je leven terugkrijgen. Je kunt besluiten om angsten achter je te laten en een sprong in het diepe te wagen. In de maatschappij kunnen machtskwesties de aandacht vragen. Er is een roep om vrijheid van meningsuiting, vrijheid om te beschikken over onze eigen gezondheid etc. Zaken die in de doofpot werden gestopt, kunnen aan het licht komen, zoals seksueel misbruik of criminaliteit.

Saturnus: terug naar het verleden

Saturnus gaat op 23 mei retrograde lopen en dat brengt ons mogelijk terug in de tijd. Saturnus remt ons af. We kunnen ons nog schuldig of verdrietig voelen over dingen die gebeurd zijn in het verleden. Je kunt je een beetje anders voelen dan anderen. Je trekt je graag terug om aan vernieuwende ideeën te werken en een nieuwe vorm geven aan je leven en carrière.

Super Volle Maan en volledige maansverduistering

Op 26 mei is er een Volle Supermaan in Boogschutter én een volledige maansverduistering. Dit kan voor bijzondere omwentelingen zorgen op het gebied van bewustzijn, gezondheid, reizen, gezinsuitbreiding en het uitbreiden van je werkzaamheden. Het kan heel positief uitpakken!

Mercurius: broers en zussen in de hoofdrol

Als laatste gaat Mercurius, planeet van de handel en het denken, retrograde lopen op 30 mei. Dit doet hij tot 23 juni in zijn eigen teken Tweelingen. Dit maakt dat we snel verbanden gaan zien. Onze broers en zussen kunnen even extra onze aandacht vragen en je kunt veel in je hoofd zitten. Contacten uit het verleden kunnen weer in je leven komen.

Zonsverduistering: naar binnen keren en knopen doorhakken

We sluiten de lente af met een gedeeltelijke zonsverduistering tijdens de Nieuwe Maan in Tweelingen op 10 juni. We keren naar binnen en kunnen voor belangrijke besluiten komen te staan. Het gaat vooral om: in welke contacten wil je nog investeren? Je kunt je door een korte reis los willen maken van een relatie of situatie. Verder worden er binnen de handel belangrijke beslissingen genomen.

Lees hier deel 2 van de astrologische jaarvoorspelling: zomer tot en met winter 2021.

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 21,- met gratis verzending.

bestel nu

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *