De betekenis van een Jod in je geboortehoroscoop: zeldzaam, bijzonder én veel chaos in je leven

Heb jij een Jod in je geboortehoroscoop? Een Jod in je geboortehoroscoop is bijzonder maar het betekent geen rozengeur en maneschijn! Dit aspect wordt ook wel de ‘vingerwijzing van God’ genoemd. “Het geeft veel onzekerheid, innerlijke onrust en onzekerheden en er kunnen van buitenaf gebeurtenissen zijn waar je het gevoel hebt dat je er weinig aan kunt doen,” zegt astroloog Irma van der Wijk.

Jij haalt als kind de schaduwkant van vader, moeder, grootouders naar boven. Je bent een soort spiegel voor familieleden.

Aspecten

Astrologie kent verschillende verbindingen of aspecten in de geboortehoroscoop. Een aspect is een verbinding die planeten in de geboortehoroscoop met elkaar maken. Een aspect geeft een extra dimensie aan de betekenis van de desbetreffende planeten. Een aantal aspecten in de horoscoop vormen ‘gesloten figuren’. Voorbeelden hiervan zijn driehoeken, vierkanten en een Jod of Yod.

Conjunctie

Wanneer bijvoorbeeld in de geboortehoroscoop de zon en de planeet mars een conjunctie vormen dan betekent dat deze twee planeten hun krachten in hetzelfde teken bundelen. Het is natuurlijk afhankelijk van de planeten of ze willen samenwerken en elkaar versterken of dat ze niet met elkaar harmoniëren. Hoe dichter bij elkaar, hoe meer ze ‘gedwongen’ zijn om naar elkaar te luisteren. Vaak overheerst één van de twee planeten omdat die sterker is. Deze planeet bepaalt de richting en invulling van de conjunct-planeet.

Inconjunctie

Een inconjunctie geeft onzekerheid: je weet niet wat je nu wilt. Het mooie van een inconjunctie tussen die planeten is dat het vaak een latente gave is die zich moet ontwikkelen. Door confrontaties wordt men er zich van bewust dat je echt iets kunt. Maar het duurt een hele tijd voordat die planeten elkaar begrijpen. De planeten die met elkaar een inconjunctie vormen komen beide ‘van een heel andere planeet’!

Sextiel

Een sextiel geeft aan dat er een en ander in aanleg aanwezig is, maar er moet nog wel aan gewerkt worden om deze gaven of talent verder te ontwikkelen. Soms vragen mensen zich af met een sextiel: “heb ik eigenlijk wel dat talent?” Mensen met een sextiel in hun geboortehoroscoop zijn vaak op dat gebied weifelaars, en hierdoor vergeten ze dat ze écht een talent hebben.

Wil je precies weten wat deze aspecten zijn en hoe ver planeten van elkaar af moeten staan om een aspect te vormen? Lees dan dit artikel.

De betekenis van een Jod in je geboortehoroscoop

Een Jod-figuur bestaat uit twee aspecten, een inconjunctie en een sextiel dat aan de basis staat. Astrologen die onderzoek hebben gedaan noemen een Jod of Yod ook wel een ‘vingerwijziging van God’.

Jod-figuren duiken niet zomaar op in een geboortehoroscoop. Ze blijken een belangrijke rol te spelen in familie-thema’s. Een Jod is niet het gemakkelijkste wat je als mens kan overkomen. Het geeft veel onzekerheid, innerlijke onrust en onzekerheden en er kunnen van buitenaf gebeurtenissen zijn waar je het gevoel hebt dat je er weinig aan kunt doen. Je kunt je slachtoffer voelen. Jij haalt als kind de schaduwkant van vader, moeder, grootouders naar boven. Je bent een soort spiegel voor familieleden. Dit kan al vroeg onbewust spelen bij het kind. Een kind gaat op zoek, weet alleen niet waar naar, onrust, onzekerheid, kan overdrijven, kan irritatie opwekken maar is wel een bijzonder kind. Je denkt regelmatig: “waarom overkomt mij dit nu?” Het herbergt ook een enorme kracht en veel talenten die juist in die Jod-figuur naar buiten komen.

Zo kan het voorkomen dat een dominante planeet in de horoscopen van familieleden, zoals bijvoorbeeld Uranus of Pluto, onbewust blijven. Maar als jíj nu een Jod in je horoscoop hebt, dan kun jij ‘aangewezen’ zijn om de problemen en thema’s van vorige generaties aan te pakken en vanuit een enorme innerlijke kracht deze patronen te doorbreken.

Het zwarte schaap van de familie

Wanneer je een Jod-figuur in je geboortehoroscoop hebt dan voel je een diepe drijfveer om je te ontplooien, maar als je jong bent weet je niet hoe. Bij een Jod-figuur kun jij de zwakke plek van één van de ouders of grootouders ‘blootleggen’. Je hebt van jongs af aan het gevoel dat je er niet bijhoort. Ik kom in mijn praktijk ook regelmatig tegen dat mijn klant als het zwarte schaap van de familie wordt gezien. Hierdoor kun je al vroeg identiteitsproblemen krijgen, je bent een spiegel voor de familie.

Als ouder van een kind met een Jod-figuur is het belangrijk om te beseffen wat er speelt bij je kind en dat er begrip is wat er omgaat in het kind. Iemand die een Jod-figuur in de horoscoop heeft, heeft juist veel talenten, maar leeft op een andere manier in zichzelf of heeft een eigen leven waar je als ouder soms weinig contact mee kunt krijgen.

Mijn advies voor ouders is dan ook altijd: luister naar je kind, laat ze vertellen wat ze voelen, ze zijn ‘anders’.

Hoe weet je of je een Jod in je geboortehoroscoop hebt?

Bereken je horoscoop. Als je een groene driehoek me stippellijntjes ziet, dan heb je een Jod.

In deze horoscoop gemaakt via Astro.com wordt de Jod weergegeven als een driehoek met stippellijntjes. Soms wordt een Jod weergegeven als een driehoek met normale groene lijnen in plaats van stippellijntjes.

 

 

 

 

 

 

 

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke Jaarhoroscoop voor 2023-2024? Je kunt bij Irma van der Wijk terecht voor een astrologisch consult. Informatie: Irma van der Wijk.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus ‘De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.

Bekijk deze cursus

Lees ook deze astrologische artikelen:

Het bericht De betekenis van een Jod in je geboortehoroscoop: zeldzaam, bijzonder én veel chaos in je leven verscheen eerst op Inspirerend Leven.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *