De emotionele, mentale en fysieke laag van je aura: zo kun jij je aura voelen

Wist je dat je het heel belangrijk is om goed voor je aura te zorgen? Aura-expert Alla Svirinskaya, auteur van Aura-energie, adviseert om net zo goed voor je aura te leren zorgen als dat je voor je fysieke lichaam doet. Wat is een aura eigenlijk? Heb je je weleens afgevraagd hoe jouw aura eruit ziet en of je aura ‘schoon’ is? In dit artikel leer je hier meer over én vind je een simpele, effectieve oefening om binnen een paar seconden je aura te voelen.

We leven in een soep van energiegolven en zijn zelf ook energetische wezens. – Alla Svirinskaya

Wat is een aura?

De aura is een onzichtbaar energieveld rondom het lichaam. Iedereen heeft er een. Je aura staat niet los van de natuur: het is ontstaan uit de ontmoeting van twee tegengestelde magnetische krachten in ons fysieke lichaam. De ene kracht stroomt vanaf de grond omhoog (vanuit de aarde), de andere komt van bovenaf naar ons toe (vanuit het universum). Je aura staat verder onder andere in contact met je chakra’s en meridianen.

Hoe ziet een aura eruit?

Jouw aura heeft een vorm die verschilt van iedereen. De energiegolven ervan vibreren met een frequentie die uniek is voor jou. – Alla Svirinskaya

De aura wordt in afbeeldingen vaak voorgesteld als een soort schil die om ons heen hangt en los van ons staat. Dit is niet hoe de aura zich werkelijk manifesteert. We zijn namelijk in onze aura gedrenkt, zoals een foetus in het vruchtwater van de baarmoeder.

De aura bestaat uit zeven lagen of energiestromen en elke laag heeft eigen doelen en eigenschappen. Je kunt de aura vergelijken met een matroesjka. Ons fysieke lichaam is dan het kleinste poppetje en daaromheen zitten de zeven lagen van de aura, waarvan de volgende steeds iets groter is dan de vorige.

Alle lagen of energiestromen van de aura zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar onderling. Ze zijn van invloed op onze gevoelens, emoties, gedachtepatronen, ons gedrag, welzijn en onze algehele gezondheidstoestand. De drie lagen die zich het dichtst bij het fysieke lichaam bevinden, zijn:

De fysieke laag

Deze laag een exacte kopie van je lichaam; alle organen en lichaamsstructuren zijn erin terug te vinden. De fysieke laag doordringt je fysieke lichaam, volgt de contouren ervan en strekt zich doorgaans drie tot vijf centimeter buiten je lichaam uit. De fysieke laag van de aura vormt de brug tussen de stoffelijke wereld om ons heen en onze onstoffelijke, energetische aspecten.

Iedere verandering in je organen of je fysiologie wordt weerspiegeld in de toestand van de fysieke laag van je aura. Deze laag geeft belangrijke aanwijzingen over je algehele lichamelijke gezondheidstoestand.

De emotionele laag

De tweede laag van de aura weerspiegelt onze emotionele geschiedenis en onze huidige emotionele toestand. Deze laag steekt zo’n vijf tot tien centimeter buiten het lichaam uit.

Als je positieve emoties hebt, zijn deze veranderende energiepatronen glad, stromen ze vrij en zijn ze helder van kleur. Bij negatieve emoties (zoals jaloezie, angst of boosheid) stagneren de energiepatronen en worden ze donker en klonterig. Dit kan een negatieve uitwerking op je fysieke gezondheid hebben, want de fysieke laag en de emotionele laag van de aura zijn met elkaar verbonden.

Wanneer je instinctief op een persoon reageert, reageer je op de emotionele laag van de aura van die ander. We zijn geneigd om ons te verbinden en mee te voelen met mensen waarvan de emotionele energie overeenkomt met die van ons. Omgekeerd vermijden we mensen van wie de emotionele laag geblokkeerd is door boosheid of een negatieve stemming.

De mentale laag

Elke ervaring uit het verleden, ongeacht hoe goed we ons die herinneren, is in deze laag vastgelegd. Dit is de energie van onze gedachten, onze kennis en onze ervaringen. Deze laag strekt zich grofweg tien tot twintig centimeter buiten ons fysieke lichaam uit.

De gezondheid van onze mentale laag wordt bepaald door onze houding tegenover het verleden. Het hangt af van de vraag of we in staat zijn moeilijke ervaringen te verwerken en los te laten of dat we ze met ons mee blijven dragen en ze blijven herhalen. De toestand van de mentale laag wordt ook bepaald door onze openheid van geest. Blokkades op dit niveau zorgen er vaak voor dat we niet willen veranderen.

Een schone aura

Een schone aura zorgt voor fysiek, mentaal en emotioneel welzijn: het maakt het mogelijk dat je nieuwe energie in je leven kunt ontvangen. Alleen zo kun je het wonder van een diepgaande verandering teweegbrengen, letterlijk aantrekkelijk worden en positieve vibraties in jouw wereld aantrekken.

Bij een vervuilde aura word je geleefd door de energieën van anderen, word je afgeleid van jouw unieke weg en blijf je je altijd afvragen wanneer je nu eindelijk eens je eigen leven kunt gaan leven. Veel mensen houden zich pas met energetische hygiëne bezig als ze een ziekte hebben opgelopen. Alla wil je aanmoedigen om energetische hygiëne vanaf nu op te nemen in je dagelijkse persoonlijke verzorging en tot een integraal onderdeel te maken van een gezonde levenswijze.

Oefening: voel de energie van je aura

Je kunt de energie van je aura binnen een paar seconden voelen door deze simpele oefening te doen:

  • Wrijf je handen tien tot vijftien seconden snel en stevig tegen elkaar.
  • Maak nu je handen van elkaar los en houd ze op tien tot vijftien centimeter van elkaar. De meeste mensen ervaren nu een bal van magnetische kracht tussen hun handen. Ze verbazen zich er vaak over hoe duidelijk voelbaar die is.
  • Je kunt dit gevoel intensiveren door je handen iets naar elkaar toe en weer van elkaar vandaan te bewegen.
  • Wat voel je nu? Je aura!

Boekentip van de redactie: Aura-energie met gratis verzending

aura-energieWil je meer leren over je aura, hoe je je aura schoon kunt houden en hoe je goed voor je aura kunt zorgen? In dit prachtige boek leer je het allemaal. Alla Svirinskaya helpt je je energie te deblokkeren en je aura te ontwarren. Verder leert ze je genieten van wie je werkelijk bent, jezelf te ontplooien en te bevrijden.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 25,- met gratis verzending.

bestel nu

Lees meer over je aura en het helen ervan:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *