De grote conjunctie van Jupiter en Saturnus 21 december: wat betekent dit voor jou?

Op 21 december wordt aan de hemel geschiedenis geschreven: Jupiter en Saturnus komen samen in het teken Waterman. Deze ‘conjunctie’ kleurt 2021 én luidt een cyclus van 20 jaar in. “De Waterman wil vernieuwing en samenwerking. We kunnen ruimdenkender worden en willen ons bevrijden van strakke regels,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. “Het kan als een nieuw begin voelen!”

De conjunctie bewonderen

Op 21 december vindt er een bijzondere samenstand plaats tussen Jupiter en Saturnus. Deze komt maar één keer in de 20 jaar voor en staat na twee eeuwen weer in een luchtteken, namelijk Waterman. Deze grote conjunctie was bijna 800 jaar geleden voor het laatst waar te nemen. Nu is hij zichtbaar tussen 15 en 25 december! Je kunt het best bij heldere hemel vlak na zonsondergang in zuidwestelijke richting kijken. De conjunctie vindt dicht bij de horizon plaats.

Een nieuw begin

Op 21 december vindt de winterzonnewende plaats, de winter begint. We vieren de terugkeer van het licht: de dagen worden weer langer. De 21ste betekent een belangrijk keerpunt. De conjunctie van Jupiter en Saturnus zal de toon zetten voor het jaar 2021 én een nieuwe cyclus van 20 jaar aankondigen.

Waarom een keerpunt? Omdat deze samenstand plaatsvindt in het luchtteken Waterman. Jupiter en Saturnus zijn van het aardeteken Steenbok naar Waterman gegaan. De Waterman wil vernieuwing en samenwerking, waardoor we meer verbroedering kunnen ervaren. We kunnen ruimdenkender worden en willen ons bevrijden van de ons opgelegde strakke regels en wetten, die horen bij de Steenbok. We gaan een wat minder strenge periode tegemoet, met meer positieve energie. Daarom kan dit als een nieuw begin voelen!

De boodschap van dubbele getallen

Door de dubbele getallen 3 (2+1 en 1+2), het meervoudige getal 2 en de dubbele getallen 1 in de datum, is deze dag ook een belangrijk keerpunt voor tweelingzielen. Het getal 3 hoort bij Jupiter en zal de uitwerking van deze planeet versterken. Het getal 2 hoort bij de maan, wat aangeeft dat onze emoties centraal zullen staan. We kunnen op zoek zijn naar emotionele veiligheid. Hierbij kunnen moeder-issues naar boven komen, die invloed hebben op onze relaties en ons functioneren. Het getal 1 hoort bij de zon, ons zelfbewustzijn, ego en verstand. Je kunt een balans zoeken: wil ik mijn gevoel volgen of mijn verstand? Je intuïtie zal sterk zijn.

Saturnus en Jupiter: optimisme en pessimisme

Saturnus geeft vorm aan ons leven. Het is de planeet van regels en wetten, een vaderfiguur. Saturnus gaat over carrière, verantwoordelijkheid en hard werken. Door Saturnus kun je pessimistisch zijn en een remmende werking ervaren in je leven. Hij geeft aan welke levenslessen je te leren hebt. Verder staat Saturnus voor de dood, ouderen, karma en regeringsleiders.

Jupiter daarentegen is optimistisch en enthousiast. Het is de planeet van groei, expansie, genezing, reizen en geluk. Jupiter richt zich op de toekomst, is altijd op zoek naar nieuwe kennis.

Als deze twee planeten ‘samenkomen’, ontstaan er dus zowel momenten van optimisme als pessimisme in ons leven. Verder willen we meer klaarstaan voor onze medemens. Je deelt bijvoorbeeld je geld met anderen of zorgt voor mensen die het hard nodig hebben. Dit kan een band scheppen; we kunnen dichter bij elkaar komen.

Maar deze samenstand kan er ook voor zorgen dat jij je verdiende geld juist wilt sparen. Om zo je plannen voor de lange termijn te realiseren. Je spaart bijvoorbeeld voor je oude dag, voor een huis (in het buitenland) of voor een project dat je in de toekomst wilt starten. Je zult zien dat het harde werken beloond wordt in de toekomst.

De Waterman vraagt om vernieuwing. We kunnen een geldstroom op gang brengen door nieuwe ideeën uit te voeren. Je kunt daarbij risico’s nemen, uit je comfort zone stappen en onzekerheden overwinnen. Jupiter brengt ook geluk. Vanuit onverwachte hoek kan er een geldbedrag naar je toekomen zoals een erfenis of alimentatie.

Goed voor jezelf zorgen

Jupiter stimuleert ons om te waken over onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Lichamelijke klachten kunnen worden veroorzaakt door een disbalans in de psyche. Door gevoelens uit het verleden, zelfs uit vorige levens. Enerzijds wil je je terugtrekken en je op je werk storten om deze gevoelens weg te drukken. Anderzijds kunnen er gebeurtenissen plaatsvinden die je doen beseffen dat het beter is om er aandacht aan te besteden. Mogelijk wil je met iemand praten om tot de kern van je probleem te komen. Diepe schuldgevoelens, depressieve gevoelens en negatieve overtuigingen kunnen ten grondslag liggen aan je lichamelijke klachten.

Je klachten kunnen te maken hebben met je botten, zoals artrose, gebitsproblemen en botbreuken. Maar ook klachten aan de lever, heupen en dijen kunnen de komende tijd opspelen, evenals een overprikkeld zenuwstelsel. Ze zijn een aanwijzing dat je aandacht mag besteden aan onverwerkte emoties of keuzes mag gaan maken die je gezondheid verbeteren: je voeding veranderen, op een andere plek gaan wonen (mogelijk in het buitenland), meer bewegen…

Persoonlijke groei

Jupiter in Waterman zorgt ervoor dat we een nieuwe visie op het leven krijgen. Jouw ‘waarheid’ kan veranderen door spirituele ervaringen die je hebt gehad. Je wordt positiever, krijgt meer hoop voor de toekomst.

Persoonlijke groei wordt belangrijk. Hierdoor kun je een ander bewustzijn ervaren. Deze ‘nieuwe’ visie kan ertoe leiden dat je een andere kant op wilt: reizen, verhuizen, ander werk, een nieuwe opleiding. Ook kan astrologie je (meer) gaan interesseren. Je probeert via deze weg het leven op een dieper niveau te begrijpen en jouw lessen te ontdekken. Verder kun je stilstaan bij overtuigingen die jou remmen. Als je ze loslaat, kun je groeien.

Leven en dood

‘De dood’ is een thema dat bij de nieuwe cyclus van 20 jaar hoort. Misschien komt er nog verdriet los door het overlijden van een dierbare of huisdier en weet je contact te leggen met hem of haar. Ook kun jij je steeds bewuster worden van de tekens die ze jou geven. Ze kunnen bijzondere boodschappen doorgeven over je toekomst, wat je hoopvol kan stemmen.

Behoefte aan vrijheid

Op maatschappelijk niveau komen er de komende 20 jaar veel veranderingen. Regels en wetten zullen versoepeld worden. Er ontstaat meer ruimte voor inspraak van het volk. We voelen steeds meer behoefte aan vrijheid, binnen alle regels. We kunnen dan ook (vredig) in opstand komen en streven naar een maatschappij waarin meer gelijkheid en broederschap heerst. ‘Leven en laten leven’ is het motto van de Waterman! In de samenleving kan meer verdraagzaamheid ontstaan.

Keerpunt voor tweelingzielen

Door de dubbele getallen in 21-12 heeft deze samenstand een grote invloed op tweelingzielen. Ook voor hen zal het een keerpunt zijn. Zij kunnen zich de ene keer optimistisch voelen en zin hebben in de toekomst met elkaar. Anderzijds kunnen er omstandigheden zijn, waardoor hen de moed in de schoenen zakt.

Ze zullen merken dat ze nog steeds bezig zijn met het uitwerken van karmische situaties, wat uiteindelijk een bevrijdend gevoel oplevert en hun situatie ten goede komt. Er wordt dus nog veel geheeld, hun spirituele ontwikkeling is in volle gang.

Wanneer er contact is tussen tweelingzielen, kunnen ze elkaar steunen in hun spirituele ontwikkeling. Ze kunnen veel inzichten krijgen en daarmee hun bewustzijn verruimen. Mogelijk zijn er remmende factoren die maken dat ze nog niet samen het leven kunnen leiden dat ze willen.

Wanneer tweelingzielen géén of weinig contact hebben, kunnen ze min of meer gedwongen worden om hun ontwikkeling alleen aan te gaan. Ze kunnen zich terugtrekken en zich eenzaam en afgescheiden voelen. Dit kan gevoelens oproepen die verband houden met ervaringen uit vorige levens, waarin vaak onrechtvaardigheid een rol speelde. Daarnaast kunnen ze prachtige ingevingen krijgen over hun toekomst en gezamenlijke missie, wat hen weer optimistisch stemt. Kortom: de samenstand van Jupitern Saturnus kan gepaard gaan met veel ups en downs!

Karin en Danique Vergeer van healingcentrum Isis zijn onder meer gespecialiseerd in astrologie en numerologie. Meer weten? Kijk op: www.healingcentrumisis.com

leven met de sterrenMet dit boek leer je eenvoudig en stap voor stap wat er allemaal voor jou in de sterren staat en ga je heerlijk de diepte in. En als je het boek uit hebt, kun je ook voor je familieleden, (toekomstige) relaties en vrienden hun geboortehoroscoop trekken en lezen…

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *