De magische kracht van de zon: dit kan het voor jou betekenen

De schitterende zon schijnt elke dag voor ons met al zijn pracht en praal. Al is het bewolkt, het is een gegeven dat de zon elke dag weer aan de hemel staat. We kunnen allemaal voelen dat de zon een verwarmende en krachtige energie geeft, wist je dat je deze energie ook kunt gebruiken in magische rituelen en om bepaalde doelen te bereiken? Heks Lunadea legt je uit hoe je zonnemagie kunt inzetten.

De symboliek van de zon staat voor mannelijkheid, kracht, vuur, warmte, energie.

Een ode aan de zon

De zon heeft een heel krachtige energie. Het is een ster waar de aarde omheen draait. De energie die de zon uitstraalt zien wij voor een deel als licht en voelen we voor een deel als warmte. Zonder die warmte en dat licht zou er geen leven op aarde mogelijk zijn. Door de zon (in combinatie met de schuine stand van de aarde) hebben we ook seizoenen, en dag en nacht.

Laat je opwarmen

De symboliek van de zon staat voor mannelijkheid, kracht, vuur, warmte, energie. Voel je je lusteloos en opgebrand, laad jezelf dan op aan de zon en laat je verwarmen. Ga op een plek zitten waar je de zon goed kunt zien en voelen en laat je beschijnen. Doordat je je letterlijk warm voelt worden, is het makkelijk voor te stellen dat de zonne-energie tot diep in jou doordringt en ook je gemoed wordt versterkt en opgewarmd.

Zonnewensen

Een bijzondere techniek om de zon te gebruiken om iets te verbranden is door een vergrootglas te gebruiken. Laat je de zon in het vergrootglas schijnen dan ontstaat er namelijk een brandpunt. Schrijf op een zonnige dag bijvoorbeeld je wens voor meer levendigheid en zonnekracht op een briefje, houd er een vergrootglas boven en richt het brandpunt op het briefje. Er zal al snel vuur ontstaan.

Vuurfeest

Maak eens een vuur als representatie van de zon. Vuurfeesten worden zonnefeesten genoemd omdat vuur al heel lang als de belichaming van de zon wordt gezien. Spring over het vuur om de zegening en zuivering van de zon te krijgen.

Zonnewater

Een populair maanritueel is het neerhalen van de maan, het laten spiegelen van de maan in water waarmee je jezelf kunt zuiveren. Met de zon kun je natuurlijk hetzelfde doen: neem een schaal water en houd deze zó dat je de zon in het water ziet weerkaatsen. Spreek uit dat je de zon uitnodigt om het water te zegenen met de kracht om doorbraken te bewerkstelligen, meer energie te krijgen of zekerheid te krijgen. Drink daarna van het water om die eigenschappen in jezelf te voelen groeien.

Boekentip: Heks in het groen

Dit is een fragment uit het boek Heks in het groen van Lunadea. De magie van de natuur is groot en symbolisch. Door je te verbinden met het groen ga je die magie steeds meer ervaren en zul je merken dat je leven steeds rijker wordt. In de natuur schuilt een enorme kracht en in het wisselen van de seizoenen zit symboliek verborgen. Door middel van magie en rituelen kun je die kracht leren aanvoelen.

Bestel jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

Lees meer over magie:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *