De spirituele betekenis van 1-11-2022: wat betekent deze dag voor jou?

1-11-2022 is een bijzondere dag. Het is de dag na Samhain én de numerologie van deze datum is heel speciaal. De datum heeft namelijk evenveel 1’en als 2’en. Lees in dit artikel de spirituele betekenis van 1-11-2022.

De spirituele betekenis van 1 volgens de tarot

In de tarot staat 1 voor pure potentiële energie en eenheid. Het getal 1 vormt de scheppende impuls en staat voor het begin. Het getal heeft mannelijke energie, staat voor mannelijke kracht en is dan ook naar buitengericht.

Verder staat 1 voor de Magiër in de tarot. Ook de Magiër staat voor actie. Zijn eerste taak is het verbinden van de hemelse energie met de materie. Dit doet hij door zijn gedachten te bundelen om zijn wil tot uitdrukking te brengen. Hij schept zijn eigen wereld.

De spirituele betekenis van 2 volgens de tarot

In de tarot is  2 het getal van dualiteit en twijfel. Waar 1 staat voor mannelijke energie, staat 2 voor de vrouwelijke energie. Het is het getal van vrouwelijkheid, passiviteit, ontvankelijkheid en meegaandheid. Dit getal is meer naar binnengericht.

Nummer 2 staat in de tarot ook in het teken van de Hogepriesteres. Ze is de bron van wijsheid en levenskracht. De Hogepriesteres nodigt je uit om je open te stellen voor de diepe kennis binnenin. De invloed van het onbewuste is dan ook een belangrijk onderdeel van haar boodschap. Luister jij naar je onderbewuste?

Lees verder: Tarotlegging november 2022: boodschappen van het Universum voor meer licht tijdens de donkere dagen

De spirituele betekenis van het getal 1 en 11

Het getal 1 is een teken van succes, van de eerste zijn of van anderen voor zijn. De essentie van 1 is onafhankelijkheid, een nieuw begin, eenwording met het leven, persoonlijke ontwikkeling, individualiteit, vooruitgang en creativiteit.

De essentie van 11 is de ontwikkeling van intuïtie, helderziendheid, spirituele genezing en andere metafysische eigenschappen.

De spirituele betekenis van het getal 2 en 22

De essentie van het getal twee is het universele evenwicht van yin en yang (polariteit). Het verwijst naar zelfovergave en anderen boven jezelf plaatsen, en naar de dynamische aantrekkingskracht tussen mensen. Kennis komt voort uit evenwicht en de vereniging van tegendelen.

De essentie van 22 is een oneindig potentieel voor meesterschap op elk terrein, niet alleen spiritueel, maar ook fysiek, emotioneel en mentaal. Je zaait nu zodat je later kunt oogsten.

Lees ook: 7 onverwachte manieren waarop je tekens van het universum ontvangt

De spirituele betekenis van 1-11-2022

1-11-2022 daagt je uit om je mannelijke energie en je vrouwelijke energie met elkaar te verbinden en de verdeling in balans te brengen. Dit doe je door eerst te onderzoeken of je meer vanuit je mannelijke energie of je vrouwelijke energie leeft. Mannelijke energie is naar buitengericht en staat voor actie. Vrouwelijke energie is ontvangend en is naar binnengericht. Deze energieën hebben niets te maken met je gender.

Vandaag is het dus belangrijk om op zoek te gaan naar de balans. Waar mag je meer actie ondernemen om je doelen te bereiken en waar mag je meer openstaan om te ontvangen? Ben je meer naar buitengericht en mag je je meer focussen op wat er in je gebeurt? Of ben je juist veel op jezelf gericht en mag je meer luisteren naar de buitenwereld?

Affirmatie voor 1-11-2022: Ik verbind de mannelijke en vrouwelijke energie in mij.

Wat gaat de rest van november 2022 je brengen? Je leest het in de maandhoroscoop van november 2022.

Verder lezen over deze onderwerpen?

Voor dit artikel is informatie uit de volgende boeken gebruikt:

Wil je zelf tekens van je ziel leren lezen en ontvangen? Start dan vandaag nog met de online cursus Zelfinzicht in je ziel van Rebecca Campbell. Ga met het interactieve werkboek aan de slag om steeds meer tijd met jouw ziel door te brengen en zo jouw hoogste potentie te behalen.

Bestel nu hier de cursus voor 65,00 en ontdek de blauwdruk van je ziel.

Ben je benieuwd? Doe dan de gratis proefles. 

bestel nu

Lees verder over tekens van het universum:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *