De spirituele betekenis van Bevrijdingsdag: Engelenpoort 55 & communiceren met gidsen en overleden dierbaren

Het wordt een bijzondere Bevrijdingsdag! De deuren van Engelenpoort 55 staan op 5 mei wijd open, wat maakt dat je veel boodschappen van engelen kunt ontvangen. Ook voel je vast de hoge energiefrequenties die naar de aarde komen. “Ze gaan via het kruinchakra en derde oog chakra bij jou naar binnen. Hierdoor leg je makkelijker contact met lichtwezens, engelen, gidsen en overleden dierbaren,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Door de hoge energieën kun je last hebben van ascentie-symptomen. Het zijn tijdelijke fysieke en/of emotionele klachten die laten zien dat er een energetische opschoning gaande is en jouw trilling hoger wordt.

Trauma’s en oude emoties

Een Engelenpoort opent zich op donderdag 5 mei. Hierbij komen er hoge energiefrequenties naar de aarde om ons bewustzijn te verruimen en een spirituele verandering in gang te zetten. Deze Engelenpoort heeft een extra speciale uitwerking doordat het ook Bevrijdingsdag is. Ze kan herinneringen aan oorlogstijden oproepen en veel oude emoties losmaken. We kunnen rond deze dag bevrijd worden van trauma’s uit het verleden en vorige levens.

De voelbare energie van Pleiadische lichtwezens

Je kunt op 5 mei in het bijzonder de energie van de lichtwezens van de Pleiaden voelen. De Pleiaden is een cluster sterren, verbonden met het sterrenbeeld Stier. De groep bestaat uit 250 tot 500 sterren, waarvan er maar een aantal met het blote oog te zien is. De Pleiaden zijn in de Griekse mythologie zeven zusters, de dochters van Atlas en Pleione, die op een dag veranderden in sterren om te ontkomen aan de jager Orion. Deze Engelenpoort heeft een extra sterke uitwerking op wie afkomstig is van de Pleiaden.

Kom jij van de Pleiaden? Dit zijn de kenmerken

Als jij afkomstig bent van de Pleiaden, herken je vast de volgende kenmerken. Je bent heel gevoelig en zachtaardig en bekijkt andere mensen, dieren, de natuur en situaties vooral vanuit liefde. Je voelt je verbonden met de flora en fauna op deze aarde en kunt je dan ook goed opladen in de natuur. Je vindt het bijvoorbeeld heerlijk om in de tuin te werken. Ook ben je zeer gevoelig voor sfeer. Je neemt makkelijk energie over van anderen, waardoor je snel last hebt van lichamelijke klachten.

Wat verder opvalt aan mensen die oorspronkelijk van de Pleiaden komen: ze houden van dans, toneel, muziek en ze uiten zich graag creatief. Ze zijn uiterst gevoelig voor de vibraties van kleuren en muziek. Sommigen hebben veel kleur in hun huis, tuin of kleding, ter versterking van hun helende energie. Ze luisteren naar muziek die hun trilling verhoogt of hun gemoedstoestand versterkt.

Dit merk je van de Engelenpoort

Tijdens Engelenpoort 55 heeft Mercurius, horende bij het getal 5, een sterke uitwerking op ons. Het is de planeet van het denken, communicatie, verkeer en handel. Deze Poort stimuleert jou dan ook om je meer uit te spreken. Meningen, gedachten, gevoelens en belangrijke kennis worden nu veel meer gedeeld. Je wordt uitgedaagd om naar buiten te treden met jouw kennis en vaardigheden om anderen te helpen.

Dit is het moment om jezelf te bevrijden van de angst om je te uiten en het idee dat jij je in moet houden. Deze angst kan in jouw onderbewustzijn zitten en heeft mogelijk te maken met vorige levens, waarin je gedood, gevangen of gemarteld werd. Of je hebt veel moeten vluchten. Ook kun jij je onrustig voelen en in opstand willen komen tegen onrechtvaardigheid. Veel van deze gevoelens kunnen een oorsprong hebben in het (verre) verleden, waarin je een oorlog hebt meegemaakt.

Mensen verbinden & karma uitwerken

Weer een andere uitwerking kan zijn: je voelt sterk de behoefte om je op te offeren voor een hoger doel. Je wilt mensen die het moeilijk hebben, ondersteunen. Dit kan betekenen dat je klusjes doet voor anderen, vervoer regelt of geld inzamelt. Er kunnen alternatieve oplossingen bedacht worden voor de problemen waar we tegenaan lopen. Deze Engelenpoort is er dan ook om mensen te verbinden; nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan. Ook wanneer we bijvoorbeeld niet dezelfde taal spreken of er een fysieke afstand is. Social media spelen hierbij een belangrijke rol.

Op werkgebied kunnen vernieuwende ideeën tot je komen. Of je wilt meer gaan werken met duurzame producten en onderzoeken hoe je energiezuiniger kunt leven of werken. De lichtwezens van de Pleiaden kunnen jou hierin ondersteunen, omdat ze een sterke verbinding met de natuur voelen. Daarnaast kunnen er nieuwe zakenrelaties op je pad komen die jou verder helpen of met wie je nog karma uit te werken hebt. Je mag erop letten dat je goed voor jezelf opkomt.

Dromen laten uitkomen

De energie van Engelenpoort 55 heeft een grote invloed op het verwezenlijken van je dromen. Je kunt plotselinge ingevingen krijgen en je erg gemotiveerd voelen om aan de slag te gaan en te realiseren wat je graag wilt. Jouw zielmissie kan duidelijk(er) worden. Mogelijk heeft ze te maken met het buitenland. De engelen geven jou aanwijzingen over welke richting je op mag gaan.

Communiceren met gidsen en overleden dierbaren

De hoge energiefrequenties tijdens de Engelenpoort komen via het kruinchakra en derde oog chakra bij ons binnen. Ze zetten veel in beweging. Het kan zijn dat je kunt communiceren met lichtwezens, engelen, gidsen en overleden dierbaren. Je paranormale gaven ontwikkelen zich flink. Je krijgt mogelijk veel visioenen of beelden uit vorige levens. Je weet beter een link te leggen tussen gevoelens en gedachten die je nu hebt en traumatische ervaringen uit vorige levens. Veel emoties kunnen loskomen om getransformeerd te worden, zodat er een innerlijke opschoning plaatsvindt. De kunst is dan ook om niet te veel in je hoofd te zitten, maar de weg naar je gevoel te vinden. De engelen helpen jou hierbij.

Last van ascentie-symptomen?

Door de trillingsverhogingen kun je last hebben van ascentie-symptomen. Het zijn tijdelijke fysieke en/of emotionele klachten die laten zien dat er een energetische opschoning gaande is en jij aan het ascenderen bent. Je energietrilling wordt hoger en je paranormale gaven ontwikkelen zich daardoor. Ook je intuïtie wordt voelbaar sterker en je durft er meer op te vertrouwen dat jouw Hogere Leiding je de juiste richting op stuurt.

De ascentie-symptomen die je rond Engelenpoort 55 kunt ervaren, zijn: hoofdpijn, koorts, migraine en emotionele schommelingen, boosheid, intense dromen, onrustig of heel vast slapen, een pijnlijke onderrug en vermoeidheid. Het is belangrijk om in deze periode gehoor te geven aan de behoeften van je lichaam en voldoende water te drinken. Kinderen en dieren kunnen sterk op de trillingsverhogingen reageren en zijn dan extra onrustig.

Boodschappen van engelen

De engelen geven ons rond 5 mei dus de nodige ondersteuning. Ze brengen ons via verschillende wegen persoonlijke boodschappen. Hun leiding kan sterk voelbaar zijn. Je kunt veel ingevingen krijgen over je toekomst en intense dromen met een bijzondere betekenis hebben. Jouw boodschap kan ook via een andere persoon of een bericht op social media komen. Of je leest een artikel waarvan je voelt dat het voor jou geschreven is. Verder kan je oog op iets vallen wat voor jou een bijzondere betekenis heeft. Witte veertjes of dubbele getallen kunnen tekens van de engelen zijn dat je op de goede weg zit. Ook houden engelen van muziek. Bepaalde liedjes kunnen een boodschap bevatten. Ze hopen jou zo te steunen en een hart onder de riem te steken.

De grote impact op tweelingzielen

Vooral op tweelingzielen hebben Engelenpoorten een bijzonder sterke invloed. De Poort van 5 mei kan betekenen dat er na lange tijd weer (oppervlakkig) contact tussen jullie komt. Of jullie hebben zeer sterk telepathisch contact. Via social media kunnen jullie ‘signalen’ naar je twin sturen of berichten posten met een boodschap voor hem of haar.

Er kan een angst zijn dat er drama ontstaat. Daarom wil je het contact mogelijk liever luchtig houden. Ook kan de pijn over leugens en smoesjes die verteld zijn, nu naar boven komen. Jullie worden door de hoge energiefrequenties gestimuleerd om te kijken of jullie wel eerlijk naar jezelf en de ander zijn. Verder kunnen jullie verbanden leggen tussen de onverklaarbare of zeer intense gevoelens die jullie nu ervaren en gebeurtenissen uit het verleden. Jullie maken een bijzondere transformatie door, waarbij je beetje bij beetje oude angsten en destructieve overtuigingen loslaat.

Tussen tweelingzielen kunnen veel afstemmingen plaatsvinden. Het is mogelijk dat jij je niet geaard voelt, steeds in een droomwereldje verkeert en moeilijk in actie komt. Via de natuur kun je aanwijzingen krijgen van de lichtwezens van de Pleiaden over het proces met je tweelingziel. Let dus goed op de signalen om je heen.

Webinar (5 mei): Lichtreis Engelenpoort 55

Karin en Danique Vergeer organiseren op 5 mei een online Lichtreis ter gelegenheid van de Engelenpoort. Meer informatie vind je hier. Inspirerend Leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Boekentip van de redactie: Mercurius retrograde

mercurius retrogradeOp 10 mei is het weer zo ver: Mercurius gaat dan weer in retrograde! Van alle astrologische activiteit die het hele jaar door plaatsvindt, zorgt Mercurius retrograde voor de meeste opwinding. Hij beïnvloedt onze emoties en kan een stoorzender zijn in onze communicatie. Veel mensen zijn beducht voor Mercurius en de chaos waarvoor hij kan zorgen. Leven met Mercurius Retrograde van Yasmin Boland en Kim Farnell leert je tijdens Mercurius retrograde het hoofd koel te houden en en de energie te gebruiken voor persoonlijke groei.

Bestel jouw exemplaar voor € 18,50 op tijd zodat je je kunt voorbereiden!

bestel nu

Wat staat er nog meer voor je in de sterren?

Maandhoroscoop mei 2022: hoe het eclips-seizoen jou beïnvloedt & tijd voor grote beslissingen

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *