De spirituele betekenis van Bevrijdingsdag: Engelenpoort 555 & hemelse tekens

Bevrijdingsdag is dit jaar extra bijzonder. Tijdens Engelenpoort 555 op 5 mei komen hoge energiefrequenties naar de aarde om ons te helpen met onze spirituele ontwikkeling. “De Engelen ondersteunen ons rond deze dag. Ze geven ons persoonlijke boodschappen via verschillende wegen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Let dus op witte veertjes, dubbele getallen en andere tekens van hogerhand!

Je kunt veel ingevingen krijgen over jouw toekomst en intense dromen hebben met een bijzondere betekenis.

Bewustzijn verruimen

Tijdens Engelenpoort 555 op 5 mei komen er hoge energiefrequenties naar de aarde. Om ons bewustzijn te verruimen en een spirituele verandering in gang te zetten. Deze Engelenpoort heeft een extra bijzondere uitwerking doordat het ook Bevrijdingsdag is. Op 14 mei en 23 mei, Pinksteren, is er sprake van een energetische piek, wat sterk voelbaar zal zijn. Vooral op tweelingzielen hebben Engelenpoorten een sterke invloed.

Pluto: een nieuw begin maken

Engelenpoort 555 valt precies samen met Bevrijdingsdag, waarop we de bevrijding van de Duitse bezetting vieren. Maar we staan ook even stil bij vrijheid, democratie en mensenrechten. Waarden die ons in deze tijd mogelijk nog meer bezighouden dan anders. Astrologisch gezien kunnen we ons door bepaalde gebeurtenissen of inzichten bevrijd voelen en een nieuw begin willen maken. Pluto maakt een mooi aspect met Mercurius, die is gekoppeld aan het getal 5. Pluto is de planeet van dood en wedergeboorte: een einde betekent een nieuw begin!

Uitwerking Engelenpoort: intuïtie versterken

Mercurius, die staat voor communicatie, denken, onderwijs, handel en korte reizen, heeft op 5 mei een sterke invloed. Dit komt door driemaal 5 in de datum: 05-05-2021. Deze planeet heeft een ondersteunende werking tijdens de Engelenpoort. Bovendien staat Mercurius sterk in zijn eigen teken Tweelingen.

De Engelen gebruiken deze dag de Mercurius-energie om ons te helpen met het versnellen van ons ontwikkelingsproces. Vooral op het gebied van communicatie kunnen we rond deze dag veranderingen ervaren. We kunnen beseffen dat we onze gevoelens en verlangens meer mogen uitspreken en onze grenzen mogen aangeven. Het uitpraten van misverstanden kan ervoor zorgen dat we dichter tot elkaar komen. Mogelijk ga je verbanden zien met het verleden; diepe gesprekken kunnen hierbij helpen.

Ook steunen de Engelen ons in het versterken van onze intuïtie. Daardoor merken we sneller dat iemand niet eerlijk is, smoesjes of leugens vertelt of bijvoorbeeld over ons heeft geroddeld. Onze versterkte intuïtie kan ons inzichten geven. Inzichten die er mogelijk toe leiden dat we banden willen verbreken.

Werk en studie: tekens wijzen je de weg

Op zakelijk gebied is veel beweging mogelijk. Je kunt kiezen voor een nieuwe baan, krijgt de mogelijkheid om anderen op te leiden of mag informatie overdragen op anderen, bijvoorbeeld door in het openbaar te spreken. Het kan zijn dat je hiervoor een angst mag overwinnen. De Engelen helpen je om meer vertrouwen te voelen in jouw kunnen. De drang om je ergens in te verdiepen of een cursus te doen, is mogelijk groot. Je kunt doelgerichter willen werken – dit keer geef je niet zomaar op.

Ook kun je nieuwe zakelijke inzichten krijgen, die jou helpen om grote sprongen te maken op werkgebied. Nieuwe contacten die belangrijk zijn voor jouw toekomst, kunnen op je pad verschijnen. Je kunt zelfs een verhuizing overwegen om dichter bij jouw zielsmissie te komen. De Engelen kunnen jou hierover veel tekens geven.

Verschuiving in ons bewustzijn

Verder vindt er in ons bewustzijn een grote verschuiving plaats door de hoge energiefrequenties van Engelenpoort 555. We hebben de helderheid om situaties en relaties goed te analyseren, alles eens op een rijtje te zetten en op een dieper niveau te leren begrijpen. Ook gevoelens uit vorige levens kunnen beter begrepen worden wanneer duidelijk wordt wat er toen is gebeurd. Je kunt hiervoor een medium/paragnost inschakelen of je krijgt via ingevingen of andere personen meer informatie.

Boodschappen van de Engelen: liedjes en veertjes

De Engelen ondersteunen ons rond deze dag. Ze geven ons persoonlijke boodschappen via verschillende wegen. Hun leiding kan sterk voelbaar zijn. Je kunt veel ingevingen krijgen over jouw toekomst en intense dromen hebben met een bijzondere betekenis. Ook kan jouw boodschap via een andere persoon of een bericht op social media komen. Of je leest een artikel waarvan je voelt dat het voor jou geschreven is.

Mogelijk valt je oog op iets wat voor jou een bijzondere betekenis heeft. Het zien van witte veertjes of dubbele getallen kan een teken van de Engelen zijn dat je op de goede weg zit. Ook houden ze van muziek. Bepaalde liedjes kunnen een boodschap bevatten. De Engelen hopen jou via deze weg een hart onder de riem te steken.

Trillingsverhogingen: ascensie-verschijnselen

Door de trillingsverhogingen kun je last hebben van ascentie-symptomen. Dit zijn tijdelijke fysieke en/of emotionele klachten die erop wijzen dat er een energetische opschoning plaatsvindt en jij aan het ascenderen bent. Jouw energietrilling wordt hoger, waardoor je paranormale gaven zich ontwikkelen. Ook je intuïtie wordt voelbaar sterker. Je durft er meer op te vertrouwen dat jouw ‘Hogere Leiding’ je in de juiste richting stuurt.

De ascentie-verschijnselen die je nu kunt ervaren, zijn: hoofdpijn of migraine, koorts, emotionele schommelingen, boosheid, intense dromen, onrustig of juist heel vast slapen, een pijnlijke onderrug, vermoeidheid enz. Het is belangrijk om naar de behoeftes van je lichaam te luisteren en voldoende water te drinken in deze periode. Kinderen en dieren kunnen sterk reageren op de trillingsverhogingen. Mogelijk zijn ze opvallend onrustig.

Speciale Engelenpoort voor tweelingzielen

Voor tweelingzielen is dit een bijzondere Engelenpoort. Jullie kunnen de afgelopen periode een moeilijk proces hebben doorlopen, met veel innerlijke worstelingen. Veel oude pijn uit het verleden kan naar boven zijn gekomen, waarbij je mogelijk getriggerd werd door jouw tweelingziel. De aantrekkingskracht tussen jullie wordt steeds sterker en dwingt jullie tot innerlijke transformatie. Jullie kunnen sterk voelen dat er iets moet veranderen: de druk wordt opgevoerd!

Tijdens deze Engelenpoort kunnen tweelingzielen veel nieuwe inzichten krijgen; puzzelstukjes vallen op hun plaats. De Engelen ondersteunen jullie hierbij. Jullie kunnen veel nadenken over wat je hebt gezegd en gedaan en welke destructieve patronen je hebt, waardoor de relatie maar niet stabiel wordt. Jullie gaan inzien dat je vaak hebt gehandeld vanuit pijn en angst uit het verleden of zelfs vorige levens en beseffen dat het belangrijk voor de relatie is om deze onverwerkte emoties aan te pakken. Ook willen jullie het proces dan ook serieuzer gaan nemen.

Emoties onderzoeken

Er kan (onverwachts of na lange tijd) weer contact komen tussen tweelingzielen. Dit kan oppervlakkig zijn, maar ondertussen wel diepe emoties raken. De kunst is dan ook om je niet te distantiëren van je gevoelens en emoties, maar deze serieus te nemen en te onderzoeken. Van jullie wordt gevraagd om vanuit eerlijkheid te communiceren met elkaar en je niet te laten leiden door angsten. Verder kunnen jullie, geheime, boodschappen voor elkaar plaatsen op social media. Hierin worden tweelingzielen gestuurd door de Engelen, via hun intuïtie. Volg dus gerust je gevoel!

Webinar Engelenpoort 555: 5 mei 2021

Voor Engelenpoort 555 organiseren Karin en Danique Vergeer op 5 mei een webinar. De geleide meditatie en afstandshealing helpen jou om de energiefrequenties van deze Engelenpoort te integreren. Je bereidt je voor op een nieuwe fase in je leven, waarin je boodschappen en helende energie van de Engelen kunt ontvangen. Karin en Danique zien het webinar als ‘een helende droomreis’.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Boekentip van de redactie: Tekens van het Universum

Tekens van het universum - 3dVraag je je af wat toevalligheden, voorgevoelens, synchroniciteit en andere tekens je te vertellen hebben? Zie je bijvoorbeeld opvallend vaak dubbele getallen, of denk je al heel lang aan iets en opeens ‘overkomt’ het je? De natuur is rijk aan tekens en (dieren)symboliek. Leer tekens herkennen en in te zetten als krachtige wegwijzers voor je persoonlijke ontwikkeling.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 25,- met gratis verzending. (Verschijnt 26 mei 2021)

bestel nu

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *