De spirituele betekenis van de lente-equinox (Ostara) 20 maart 2024

De lente-equinox op 20 maart 2024 markeert het begin van de lente en kan een keerpunt in je leven zijn. Lees er alles over in dit artikel van astrologen Karin en Danique Vergeer. “Je kunt een nieuwe start maken, besluiten om angsten achter je te laten en meer op eigen benen te staan.”

Het is belangrijk deze emoties te doorleven, om stagnatie te vermijden en je (spirituele) groei te bevorderen.

Leve de lente

Op 20 maart om 4.06 uur breekt een nieuwe periode aan: we gaan van het teken Vissen naar Ram, wat het begin van de lente inluidt. De zon staat loodrecht boven de evenaar en de dag en de nacht zijn even lang. Er is dus een balans tussen licht en donker. Vanaf dit moment worden de dagen geleidelijk lichter en komt de natuur weer tot leven. Rond 20 maart wordt in veel culturen de lente gevierd. Het lentefeest Ostara is vernoemd naar de Germaanse godin van de lente.

Een nieuw begin

We bewegen richting het eerste teken van de dierenriem: Ram. Deze overgang kan het gevoel geven van een frisse start, vooral tijdens de Lente-equinox. Het is een tijd waarin je wellicht verlangt naar vernieuwing, je horizon wilt verbreden en op zoek bent naar meer avontuur in je leven. En voor alle nieuwe plannen die je in deze periode smeedt, kun je rekenen op een enorme boost in energie!

De invloed van Ram zorgt namelijk voor meer moed en daadkracht, inspireert je om voor jezelf op te komen en je onafhankelijkheid na te streven. Je vechtlust neemt toe! Pas echter op dat je niet te ongeduldig wordt of te impulsief handelt.

Onzekerheden en angsten overwinnen

Deze nieuwe start is voelbaar, zeker in situaties waar je jezelf sterker mag positioneren. Je kunt besluiten een mentale switch te maken, om niet langer gedomineerd of gemanipuleerd te worden, en meer voor jezelf te kiezen. Het doel is onzekerheden en de angst om niet zelfstandig te kunnen zijn, achter je te laten. Door minder waarde te hechten aan de meningen van anderen, sta je steviger in je schoenen.

Contacten verbreken en situaties loslaten

Als je meer voor jezelf opkomt en trouw blijft aan wat je werkelijk wilt, kan dit leiden tot het beëindigen van bepaalde situaties. Misschien overweeg je te stoppen met je huidige baan om een eigen bedrijf te starten, of denk je aan verhuizen. Misschien wil je je gezondheid verbeteren door meer te gaan sporten. Ook kan het zijn dat je besluit contacten die niet langer bij je passen, te verbreken. Dit alles kan het gevoel geven van een frisse start, waarbij je je niet langer het “slachtoffer” voelt van je eigen beperkingen!

Emoties komen los

Met de stappen die je zet en de beslissingen die je neemt, kunnen er diverse emoties naar boven komen. Het is belangrijk deze emoties te doorleven, om stagnatie te vermijden en je (spirituele) groei te bevorderen.

Tweelingzielen en Ostara

Tweelingzielen ervaren vaak de drang om zich te bevrijden van beperkende situaties en verstikkende relaties. Ze streven naar een hogere frequentie om hun ontwikkeling te versnellen. Dit proces omvat meestal het nemen van significante beslissingen en het implementeren van (grote) veranderingen. Ze kunnen besluiten om samen of afzonderlijk te verhuizen, een onderneming op te zetten, en/of een cursus te volgen voor verdere professionele ontwikkeling.

Tweelingzielen kunnen zich ook willen losmaken van mensen of karmische partners die hun relatie niet ondersteunen, uit jaloezie handelen, of hen klein willen houden. Ze volgen meer hun eigen pad en het verlangen naar avontuur in hun leven wordt intenser. Dit kan leiden tot impulsieve beslissingen om samen of individueel (bij gebrek aan contact) te doen wat hun hart sneller doet slaan. Ook zij zullen hun angsten overwinnen en sterker in hun kracht staan.

Fijne Lente,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumatlantis.com

Gratis lichtreis Ostara 20 maart 2024

Voor de lente-equinox geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 20 maart 2024. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

  • Sta jij aan het begin van een persoonlijke transformatie?
  • Met dit online werkboek ga je terugkijken op de afgelopen periode en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor de nieuwe tijd die komt.

Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *