De spirituele betekenis van de winterzonnewende: dubbele getallen & nieuwe inzichten

De winterzonnewende op 21 december is letterlijk én figuurlijk een ommekeer. We vieren het begin van de winter en de terugkeer van het licht. “De zonnewende kan een keerpunt zijn in het maken van nieuwe keuzes, die meer positieve gevoelens en momenten met zich meebrengen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

We worden uitgedaagd om een balans te vinden tussen het luisteren naar onze intuïtie en het gebruiken van ons gezond verstand.

Na de duisternis komt het licht

Op woensdag 21 december, om 22.49 uur, begint de winter en gaan we over naar het teken Steenbok. Dit tijdstip markeert op het noordelijk halfrond de kortste dag van het jaar, daarna worden de dagen weer langer. De zon heeft vanaf de aarde gezien haar meest zuidelijke positie bereikt en staat recht boven de Steenbokskeerkring. Ze beweegt schijnbaar weer terug, totdat ze precies loodrecht boven de evenaar staat: het begin van de zomer. Al duizenden jaren wordt de winterzonnewende in vele culturen gevierd. Het licht maakt na een periode van duisternis als het ware rechtsomkeert. Doordat de dagen lengen, keren het licht en de warmte terug.

Dubbele getallen: maak je de juiste keuzes?

De zonnewende is een keerpunt. Ook in ons persoonlijke leven kan het een ommekeer betekenen: in het maken van betere keuzes voor onszelf. De dubbele getallen in de datum geven het aan: de 1 en 2 komen meerdere keren voor. Het getal 1 hoort bij de zon, het mannelijke, ons egobewustzijn en het verstand. De 2 hoort bij de maan, het vrouwelijke, onze intuïtie en gevoelens. Ze maken dat we kunnen twijfelen tussen ons gevoel en ons verstand. Maken we nu de juiste keuzes? Voelen we ons veilig bij de beslissingen die we nemen of negeren we onze gevoelens totaal? We worden uitgedaagd om een balans te vinden tussen het luisteren naar onze intuïtie en het gebruiken van ons gezond verstand en ons af te vragen wat wijsheid is om te doen. De keuzes die we maken dragen bij aan een verdere spirituele ontwikkeling.

Jupiter: nieuwe inzichten & helen van oude pijn

Het getal 3 speelt een helpende rol in dit proces. Het hoort bij Jupiter en versterkt de uitwerking van deze planeet, die onder meer voor geluk en wijsheid staat. Door spirituele ervaringen en het zoeken van verdieping in onszelf kunnen we tot nieuwe inzichten komen. Het kan zijn dat we ons bewust worden van de invloed die onze ouders op ons hebben gehad en op onze houding in relaties. We kunnen bewust aan de slag gaan met het helen van pijn uit onze jeugd. De zonnewende kan dus een keerpunt zijn in het maken van andere, nieuwe keuzes, waardoor er meer positieve gevoelens en momenten komen.

Een belangrijk keerpunt: licht in donkere dagen

Deze winterzonnewende geeft een keerpunt. We kunnen een positieve boodschap ontvangen waarin duidelijk wordt dat we uit een stagnerende, misschien zelfs donkere periode mogen gaan stappen. Er is weer licht aan de horizon! De zwaarte laten we achter ons en we starten met een nieuwe, lichtere periode waarin we meer onze drang naar expansie waar kunnen maken. Er worden mogelijkheden gecreëerd om bijvoorbeeld naar een ruimere plek te verhuizen, op werkgebied uit te breiden, voor gezinsuitbreiding te kiezen, meer huisdieren te nemen, naar het buitenland te vertrekken en/of een nieuwe studie te starten of af te ronden. Dit gaat ons weer hoop geven voor de toekomst!

Tweelingzielen: loslaten van angsten

Tweelingzielen kunnen rond deze dag veel twijfelen over welke stappen ze wel en niet moeten nemen. Bij hen kan er een diep gevoel vanbinnen spelen dat er een verandering moet komen. Misschien willen ze loskomen van hun karmische partner, maar weten ze niet of ze er klaar voor zijn om samen verder te gaan. De een kan ook meer vrijheid in de relatie willen, wat onzekerheden en angst om elkaar te verliezen naar boven kan halen. Tijdens de winterzonnewende kunnen ze actief aan de slag gaan met het loslaten van deze angsten en het versterken van hun basisveiligheid, door te analyseren waar deze angsten vandaan komen, en om de tijd te nemen om deze emotionele blokkades te verwerken. Ze kunnen ervoor kiezen om uit de slachtofferrol te stappen en en hun helingsproces serieuzer te nemen.

Wanneer tweelingzielen geen contact hebben, kunnen ze erg twijfelen over of ze nu wel of geen contact moeten leggen met de ander, maar hun intuïtie zal hen de juiste weg wijzen. Ze kunnen tot het besef komen dat het nu de tijd is om te investeren in zichzelf en zich te richten op hun werk, de start van een nieuwe carrière of een stap te maken richting het wonen/werken in het buitenland. Ook kan het zijn dat de ene tweelingziel in een fase zit waarin een kind geboren gaat worden en de andere tweelingziel even op de achtergrond verdwijnt. Hoe dan ook, het zal een periode vol nieuwe ontwikkelingen zijn die jou en je tweelingziel veel positieve energie zullen brengen.

Boekentip: Het betoverende leven

het betoverende levenHet betoverende leven, vind rust, verbinding en inspiratie in de natuur van Sharon Blackie is een pleidooi om meer te genieten van de magie van de natuur, en eigenlijk van het leven in het algemeen. De natuur brengt je meteen in het nu, maakt je rustiger in je hoofd en dankbaar voor kleine dingen als een fluitende merel en een mooie oude eik in volle bloei. Maar hoe vaak gunnen we onszelf nou zo’n magisch moment?

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending. Of bestel het e-book voor € 12,99.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *