De spirituele betekenis van de zomerzonnewende 21 juni: wat betekent dit voor jou?

De zomerzonnewende op 21 juni kan een grote ommezwaai in je leven betekenen. Het is een intense periode, waarin thema’s als het verleden loslaten, moeder-issues en angsten om aandacht vragen. “Je kunt heimwee hebben naar het verleden en tegelijk voelen dat er vernieuwing moet komen. Dit zorgt voor een innerlijk conflict,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

We gaan van het teken Tweelingen naar de zorgzame Kreeft. Hierdoor kan jouw aandacht nu meer naar je thuissituatie en familie gaan.

De kracht van de zon

Midzomer op dinsdag 21 juni markeert het begin van een nieuwe fase. De zomer begint! Het is voor velen een keerpunt – en de zon maakt letterlijk een keerpunt. Het wordt niet voor niets de zomerzonnewende genoemd. De zon bereikt zijn hoogste punt: het is de langste dag en de kortste nacht. Hierna worden de dagen langzaam aan korter.

De zon en de natuur zijn krachtiger dan ooit, vol vitaliteit en groeikracht. In veel landen wordt het begin van de zomer gevierd. Vreugdevuren laten de power van de zon zien.

Zo voel jij de zorgzame Kreeft-energie

Astrologisch gezien gaan we van het luchtige teken Tweelingen naar de zorgzame Kreeft. Hierdoor kan jouw aandacht nu meer naar je thuissituatie en familie gaan. Je staat stil bij waar en bij wie jij je thuis voelt en bij wie jouw hart ligt. Wanneer je fysiek van je gezin of familie verwijderd bent geweest, kan het zijn dat je weer naar hen teruggaat. Ben je emotioneel afwezig geweest, dan kun je nu met meer aandacht en energie bij je familie zijn. Ook kun je besluiten om jouw zorgzame kant vaker in te zetten in je privé- of werkleven.

Heimwee naar het verleden

Tijdens de zomerzonnewende op 21 juni kun je gevoeliger zijn en meer last hebben van stemmingswisselingen. Veel verdriet kan loskomen wanneer je spijt hebt van gebeurtenissen in het verleden of het gevoel hebt dat jij je oude leventje moet loslaten. Je kunt heimwee hebben naar het verleden en tegelijk voelen dat er vernieuwing moet komen. Dit veroorzaakt mogelijk een innerlijk conflict.

Angsten en moeder-issues spelen nu een rol

Deze zomerzonnewende kan voor ons een keerpunt betekenen wat betreft heling, het loslaten van het verleden, moeder-issues en angsten. Misschien heb je al vele angsten kunnen loslaten zoals faalangst, de angst om iemand kwijt te raken of om controle te verliezen over bepaalde situaties. Nu kan er verdriet loskomen betreffende het moederschap en kinderen.

Door alle veranderingen die je de afgelopen tijd hebt meegemaakt, kun je behoefte hebben aan een make-over. Mogelijk wil je nieuwe, luxere kleding of accessoires kopen. Of je wilt je huis opnieuw inrichten en je tuin verfraaien. Je kunt nu veel creatieve energie voelen om lekker aan de slag te gaan, zodat je huis en tuin matchen met hoe jij je vanbinnen voelt.

Tweelingzielen: tijd voor transformatie

Ook voor tweelingzielen kan deze zomerzonnewende een bijzonder keerpunt betekenen. Vooral als jullie last hebben van verlatings- of bindingsangst. Jullie willen mogelijk aan de slag gaan met het loslaten van deze angsten om meer rust en stabiliteit in jezelf te creëren en een betere basis te vormen voor een eventuele relatie. Het kan zijn dat jullie willen terugkijken op het verleden om te onderzoeken waar eventueel bezitterig, jaloers gedrag vandaan komt. En waar gekwetste en onveilige gevoelens vandaan komen. Je kunt ontdekken dat er mogelijk emotionele schade is ontstaan in de relatie met je moeder. Dit kan nu aandacht vragen om geheeld te worden. Kortom, het wordt voor jullie een transformerende periode!

leven met de sterren

Wil jij weten wat astrologie voor je kan betekenen? Leven met de sterren helpt je het geheim van het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, te ontrafelen. In dit moment ligt namelijk verbazingwekkend veel informatie over jou besloten. In dit boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending bij Boekenwereld.

bestel nu

Lees ook:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *