De spirituele betekenis van de zonnewende op 21 juni: spirituele ontwaking

De zonnewende van 2021 is dit jaar op 21 juni. Het staat voor een tijd waarin de zon ‘stilstaat’. Het belooft een roerige tijd te worden omdat Jupiter in retrograde gaat op de dag voor de zonnewende. Spirituele ontwaking, contact met entiteiten, een overvloed van liefde vanuit Moeder Aarde en introspectie zijn thema’s van deze zonnige spirituele tijd.

De combinatie van al deze energieën kan spiritueel ontwaken, het zoeken naar nieuwe kennis en zelfs spirituele downloads van onze gidsen of hoger zelf ondersteunen en verbeteren.

De zonnewende: een magische tijd

Sta jezelf toe één te worden met de aarde en stem jezelf af op de hartslag van onze grote Moederplaneet.

De zonnewende is de langste dag van het jaar, de start van de zomer én het begin van het kreeft-seizoen. Het is daarnaast zes maanden sinds de grote conjunctie tussen Jupiter en Saturnus. Dit laat zien dat we al zes maanden onderweg zijn op reis naar de creatie van een nieuwe aarde.

Sinds de oudheid wordt de zonnewende gezien als een magische tijd. Tijdens de zonnewende is de sluier tussen werelden erg dun waardoor het makkelijker is om contact te maken met entiteiten, geesten en de helende energieën van de aarde. Het is ook een tijd waarin we onze verbinding met Moeder Aarde en al haar bewoners kunnen voelen.

Op de dag voor de zonnewende liggen de leylijnen (ook wel het energetische grid van onze planeet) allemaal op exact dezelfde frequentie op één lijn, waardoor golven van harmonie, vrede en genezing ontstaan. Dit kwam uit het het onderzoek van geobioloog Rory Duff. Deze harmonieuze frequenties blijven een paar dagen hangen en helpen ons toegang te krijgen tot hogere dimensies en een hoger bewustzijn. De makkelijkste manier om toegang te krijgen tot deze energie is door tijd door te brengen in de natuur. Sta jezelf toe één te worden met de aarde en stem jezelf af op de hartslag van onze grote Moederplaneet.

Jupiter in retrograde

Hoe kunnen we onze gedachten aanpassen om meer open te staan en ondersteunend te zijn?

De zonnewende brengt magische, helende en harmonieuze energieën onze kant op. Net voor de zonnewende gaat de grootste planeet in ons zonnestelsel, Jupiter, in retrograde. Wanneer een planeet in retrograde gaat, wordt gezegd dat deze planeet de onderwereld binnengaat, waar het op reis gaat door de schaduwen en nieuw bewustzijn aan het licht brengt. Dit gaat bijdragen en energie geven aan wat we voelen.

Jupiter regeert over onze overtuigingen, hoe we de wereld zien en onze hogere wijsheid. Terwijl Jupiter vlak voor de zonnewende retrograde reist, worden we misschien wel aangemoedigd om na te gaan met wat we onszelf vertellen en de lens waarmee we naar de wereld kijken. Hoe kunnen we de lens, die we kiezen om de wereld door te zien, liefdevol uitdagen? Hoe kunnen we onze gedachten aanpassen om meer open te staan en ondersteunend te zijn?

Jupiter zal niet de enige planeet zijn die retrograde gaat ten tijde van de zonnewende van juni 2021: Mercurius, Saturnus en Pluto gaan deze reis ook maken. Dit zal een vertragend effect aan de kosmische energieën toevoegen, waardoor we een kans krijgen om in stilte te zijn en onze verbinding met de frequenties te verdiepen.

Zonnewende-energie

Voel de compassie en de liefde voor jou die Moeder Aarde altijd uitstraalt.

De zonnewende-energie van dit jaar kan ook passiever aanvoelen in de zin dat we ons misschien moeten overgeven en onszelf de weg moeten laten wijzen. Wanneer we ons overgeven en onszelf toestaan te versmelten met de energie van de natuur, kunnen we nieuwe dingen leren, onze geest verruimen en onze horizon openen. Dit is jouw kans om je te laten leiden, een luisteraar te worden en stil te staan bij waar je ook bent. Dompel je onder in acceptatie. Voel de compassie en de liefde voor jou die Moeder Aarde altijd uitstraalt.

Laat het gevoel van liefde stromen

Weet dat je het verdient om bemind te worden en weet dat liefhebben het meest krachtige is wat je kunt doen in dit leven!

Tijdens de zonnewende staan Neptunus en Venus in een driehoek, wat bijdraagt aan de harmonie en ons ook helpt om ons te leiden naar een diepere waarheid en spiritueel begrip. Een driehoek in astrologie is wanneer twee planeten 120 graden van elkaar af staan, wat een sierlijke stroom van energie vertegenwoordigt. Neptunus en Venus resoneren met vibraties van liefde. Venus is vernoemd naar de godin van de liefde en Neptunus wordt beschouwd als de planeet van onvoorwaardelijke liefde.

De combinatie van al deze energieën kan spiritueel ontwaken, het zoeken naar nieuwe kennis en zelfs spirituele downloads van onze gidsen of hoger zelf ondersteunen en verbeteren. Verwelkom deze energie en laat de liefde overal om je heen stromen. Weet dat je geliefd bent. Weet dat je het verdient om bemind te worden en weet dat liefhebben het meest krachtige is wat je kunt doen in dit leven! Vooral wanneer je jezelf kunt liefhebben.

Bron: Foreverconscious

Boekentip: Gids voor spiritueel ontwaken

spiritueel ontwakenMary Mueller Shutan schreef met haar Gids voor spiritueel ontwaken een onmisbaar boek voor iedereen die zich op dit pad van ontwaken bevindt. Dankzij het ontwakingsproces kun je eindelijk het pad van verlichting en bewandelen.

Wil je alles weten over spiritueel ontwaken? Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 24,99 met gratis verzending.

bestel nu

Lees verder over deze onderwerpen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *