De spirituele betekenis van Pasen (4 april): het Waterman-energieportaal opent zich

Met Pasen vieren we een nieuw begin. Jezus staat op uit de dood, de natuur ontwaakt – nieuw leven ontstaat. Dit jaar voelen we deze energie nóg sterker dankzij het Waterman-energieportaal dat zich op 4 april weer opent. “De hogere energiefrequenties veroorzaken veranderingen in ons bewustzijn. Je wilt loskomen van oude patronen, relaties en beperkende ideeën over hoe jij zou moeten leven,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

De dagen rond Pasen kunnen een diep verlangen aanwakkeren om met anderen samen te leven vanuit liefde, respect en eenheid.

Pasen als lentefeest

Pasen valt jaarlijks op de eerste zondag na de Volle Maan in het begin van de lente. Op deze dag vieren christenen dat Jezus is opgestaan uit de dood, nadat hij op Goede Vrijdag werd gekruisigd. Maar Pasen is ook een lentefeest. De natuur ontwaakt: dieren krijgen jongen, bomen en bloemen gaan weer bloeien. We zoeken paaseieren; het ei staat symbool voor nieuw leven. In sommige landen worden paasvuren ontstoken om de koude geesten van de winter weg te jagen. Jezus die opstaat uit de dood, betekent spiritueel gezien dat er – net als in de lente – nieuw leven ontstaat.

Dubbele getallen 4: een nieuwe start

Deze Pasen op 4 april is bijzonder door de dubbele getallen 4 in de datum. De 4 heeft betrekking op Uranus, de heerser van de Waterman. De energie van het Watermantijdperk (de Age of Aquarius) wordt geactiveerd! We maken een nieuwe start en streven naar rechtvaardigheid en meer broederschap. We gaan revolutionaire en vernieuwende ideeën uitwerken. Op deze dag opent zich dan ook het Waterman-energieportaal van 2 februari weer. Dit portaal is een voorbereiding op de Leeuwenpoort, die elk jaar op 8 augustus is. Tijdens deze poort komen energiefrequenties vanaf de planeet Sirius naar de aarde.

Ascensie-symptomen rond Pasen

Door de hogere energiefrequenties rond Pasen kun je veel last hebben van ascensie-symptomen zoals slecht en onrustig slapen, duizeligheid en hartkloppingen, pijnlijke spieren en gewrichten, vermoeidheid, hoofdpijn, darmklachten en oorsuizen… De energiefrequenties veroorzaken veranderingen in ons bewustzijn. We laten negatieve denkpatronen los en scheppen zo een andere waarheid.

We gaan collectief steeds meer leven vanuit het Christusbewustzijn: vanuit liefde, eenheid, gelijkwaardigheid en met respect voor alle levensvormen. Zo kunnen we positieve ontwikkelingen in gang zetten, voor het welzijn van alles en iedereen op aarde.

Lichtwerkers in de leer bij Jezus

Veel lichtwerkers hebben ten tijde van Jezus geleefd en waren diep geraakt door zijn toewijding. Hij bracht het Christusbewustzijn naar de aarde: het bewustzijn dat wij alleen één zijn met God, met de Bron. Jezus hielp de mensheid om te ontwaken. Dankzij hem leerden velen te leven in liefde en met respect voor mens, dier en natuur.

Deze lichtwerkers hebben in hun celgeheugen de ervaring uit die tijd opgeslagen: liefdevol en respectvol met elkaar omgaan. Zij kunnen nu voelen dat het hun missie is om deze manier van leven terug te brengen in onze maatschappij. De dagen rond Pasen kunnen dan ook een diep verlangen aanwakkeren om met anderen samen te leven vanuit liefde, respect en eenheid.

Waterman-energieportaal: hogere frequenties

Zoals gezegd opent zich rond Pasen het Waterman-energieportaal weer. Door de hogere energiefrequenties die via dit portaal naar de aarde komen, kunnen we een verandering ervaren in ons bewustzijn. De behoefte aan vrijheid kan groter worden. Je wilt loskomen van oude patronen, relaties en beperkende ideeën en overtuigingen over hoe jij zou moeten leven. Je wordt je steeds meer bewust van je eigen behoeftes en hoe je deze kunt vormgeven in jouw leven. Wat maakt het uit wat anderen van jou denken! Je zoekt je eigen unieke weg.

Uranus: onrust in de lucht

Vanwege de dubbele getallen 4 in de datum is de Uranus-energie rond Pasen sterk voelbaar, ook in de uiterlijke wereld. We kunnen ons onrustig en gespannen voelen. We merken dat er een verandering moet komen in ons leven. Onze intuïtie zal tot ons spreken; we worden uitgedaagd om er volledig op te vertrouwen.

‘Gelijkheid, vrijheid en broederschap’ is het motto van de Waterman. Mogelijk wil jij je (meer) inzetten voor minderbedeelden. Nieuwe ideeën om ze te helpen, kunnen ontstaan. Doordat Uranus in het teken Stier staat, kun je bijvoorbeeld op een slimme en snelle manier winst maken of je komt met plannen om minderbedeelden financieel te ondersteunen.

Ook kan het zijn dat je mensen wilt opvangen, zodat ze kunnen herstellen van een overprikkeld zenuwstelsel of verschijnselen van een burn-out. Je helpt hen bij het maken van keuzes, het realiseren van plannen of het creëren van een plek waar ze een nieuw begin kunnen maken.

Saturnus trapt op de rem

Goed om te weten: Uranus maakt een vierkant met Saturnus, wat spanningen met zich mee kan brengen en het gevoel dat je geremd wordt. Het kan zijn dat we beperkt worden door maatregelen, regels of wetten. Of misschien komt er eerst ruimte om karmische processen te doorlopen en lessen te leren, voordat we verder kunnen met onze nieuwe ideeën.

Een teken voor tweelingzielen

Voor tweelingzielen is het een bijzondere periode rond Pasen. De zon, Venus en Cheiron staan samen in het teken Ram, waardoor passionele gevoelens naar boven komen. Jullie kunnen dan ook een sterke (seksuele) aantrekkingskracht ervaren of romantische gevoelens voor elkaar koesteren.

Mogelijk zoeken jullie naar evenwicht. Jullie kunnen besluiten om een relatie aan te gaan, waarin er balans is tussen ruimte voor persoonlijke ontwikkeling én tijd voor elkaar. Dwergplaneet Cheiron kan ervoor zorgen dat tweelingzielen elkaar stimuleren om onafhankelijk te zijn. Ook kunnen jullie elkaar triggeren in pijn: over je bestaansrecht of het niet jezelf mogen zijn. Er kan dus boosheid loskomen die geheeld mag worden.

Verder kunnen tweelingzielen erg gericht zijn op de toekomst. Jullie kunnen stappen zetten om je financiële situatie te stabiliseren of te verbeteren, zodat je uiteindelijk toekomstplannen kunt realiseren. Ook kunnen jullie ervaren dat je drastische veranderingen mag doorvoeren in je leven. Volg de stappen maar die jouw intuïtie je ingeeft. Als de ene tweelingziel zegt dat er veranderingen nodig zijn, kan dit weerstand oproepen bij de andere twin. Het is belangrijk dat jullie onderzoeken waar dit verzet vandaan komt.

Tot slot: wanneer je oog valt op een bliksemschicht of als er iets gebeurt met elektriciteit, is dit een teken! Er gaat iets onverwachts gebeuren tussen jou en je tweelingziel.

Webinar over Waterman-energieportaal 4 april 2021

Karin en Danique Vergeer organiseren een webinar over het Waterman-energieportaal op 4 april. De inhoud: een geleide meditatie en een afstandshealing om de energiefrequenties van het Portaal te kunnen integreren. Zo kun jij je voorbereiden op een nieuwe fase in je leven.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Wil je liefdevol naar jezelf kijken en afscheid nemen van oude gedachtepatronen? Louise Hay geeft heel veel handvatten en hulp in de vorm van inspirerende teksten, ervaringen en voorbeelden van anderen, meditaties en affirmaties.

Je kunt het boek bestellen bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 21,50 met gratis verzendkosten.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *