De spirituele betekenis van Pinksteren: Engelenpoort 555 & belangrijke levenslessen

Met Pinksteren staat de Engelenpoort 555 voor de laatste keer open. Wees dus niet verbaasd als het witte veertjes regent. Ook gaat de planeet Saturnus retrograde lopen. “Dit kan het einde betekenen van een periode. Je kunt karmische situaties afronden en belangrijke levenslessen leren,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

De energiefrequentie op aarde verhoogt zich rond Pinksteren. Je kunt voelen dat de energie rond je hartchakra transformeert.

Boodschappen van de Engelen

Pinksteren is dit jaar extra speciaal. Het valt op 23 mei, wat een opvallende datum is. Driemaal komt het getal 5 erin voor: 2+3-5-2+0+2+1. Deze dag vormt de afsluiting van de Engelenpoort 555 van 5 mei. De 5 heeft betrekking op Mercurius, planeet van communicatie, denken, handel en verkeer. In de mythologie is Mercurius een boodschapper. We kunnen dan ook veel boodschappen van de Engelen ontvangen over onze spirituele ontwikkeling en levensmissie. Let op tekens van hogerhand, zoals witte veertjes. Ook dromen kunnen een specifieke betekenis hebben.

Jezus-energie is voelbaar

Saturnus gaat vanaf 23 mei tot 11 oktober retrograde lopen in het teken Waterman. Saturnus retrograde kan het einde betekenen van een periode. Deze planeet staat namelijk onder meer voor de dood. Karmische processen kunnen afgerond worden. Je kunt wat jij werkelijk wilt in je leven serieus gaan nemen. Jezus ondersteunt jou in je zielsmissie. Zijn energie kan met Pinksteren sterk voelbaar zijn.

Na zijn wederopstanding uit de dood bleef Jezus nog 40 dagen bij zijn discipelen. Met Hemelvaart ging hij naar de hemel. Hij wilde zijn volgelingen blijven steunen. Tijdens Pinksteren vieren christenen dat de Heilige Geest is neergedaald als steun voor ons. Spiritueel gezien houdt Pinksteren in dat het Christusbewustzijn in ons wordt geactiveerd. Dit betekent dat je vanuit liefde, gelijkwaardigheid en respect voor alle levensvormen wilt leven. In plaats van vanuit angst, macht en boosheid.

Ascensie-verschijnselen door hoge energieën

Rond deze dagen verhoogt de energiefrequentie op aarde zich. Dit zorgt ervoor dat jouw bewustzijn wordt vergroot. Je intuïtie kan sterker zijn. Je kunt voelen dat de energie rond je hartchakra transformeert en dat dit chakra meer open staat. Zo kun je meer vanuit onvoorwaardelijke liefde leven en meer liefde geven én ontvangen. Door het openen van je hartchakra kan ook veel verdriet loskomen.

Verder kun je rond deze dagen ascentie-symptomen ervaren. Zoals vermoeidheid, kortademig zijn, vermoeide onderrug, hoofdpijn, pijn in nek en schouders, last hebben van gal, lever, maag of darmen. Je lichaam kan zich op een natuurlijke manier reinigen. Hoge energiefrequenties integreren zich in jouw energiesysteem.

Saturnus retrograde: levenslessen leren

Saturnus geeft vorm aan je leven. Hij geeft aan waar jouw uitdagingen en levenslessen liggen. Karma, tijd, ouders (vader), verantwoordelijkheid, strengheid, ambitie, pessimisme, soberheid, wetten en regels, ouder worden, koude en afstand horen bij deze planeet. Saturnus geeft ook grenzen aan. Je kunt dus een remmende werking ervaren tijdens het retrograde lopen van deze planeet: wat jij wil, kan nog géén vorm krijgen. In deze periode kan duidelijk worden waar jouw beperkingen liggen. Bovendien kun je enkele belangrijke levenslessen leren. Karmische situaties en relaties kunnen afgerond worden.

Een mooiere wereld

Saturnus maakt een mooie verbinding met Venus, planeet van liefde en harmonie. Hierdoor kun je een prettige samenwerking ervaren met gelijkgestemden, die zich willen inzetten voor een betere samenleving. Jullie ideeën zorgen voor meer harmonie en empathie voor de medemens. Een liefdevollere kijk. Zo kan meer saamhorigheid ontstaan. Informatie-overdracht en het delen van gedachten kunnen erg belangrijk zijn. Het mooie aspect dat Saturnus en Venus met elkaar maken, past perfect bij Pinksteren.

Angsten loslaten

Daarnaast maakt Saturnus een zogenaamd ‘vierkant’ met de vernieuwende Uranus. Deze planeet kan voor plotselinge gebeurtenissen en vernieuwende ideeën zorgen. Onze behoefte aan vrijheid wordt groter. Je kunt je onrustig en opstandig voelen als jij beperkt wordt in je vrijheid en in het vorm geven aan jouw ideeën. Maar zoals je weet, heeft Saturnus retrograde een remmende werking. Het kan nodig zijn om even pas op de plaats te maken. Om stil te staan bij wat jij precies wilt.

We worden uitgedaagd om een andere kijk op het leven te ontwikkelen. Je mag angsten voor (financieel) tekort loslaten en meer vertrouwen op jouw kwaliteiten, ideeën en ingevingen. Dit vierkant kan ook aangeven dat je tijdelijk rustig aan mag doen met je uitgaven.

Tweelingzielen: pieken en dalen

Wat staat tweelingzielen te wachten rond Pinksteren? Jullie willen elkaar meer ondersteunen en meer samenwerken. Met meer begrip en liefde naar jullie situatie kijken. Maar het kan zijn dat jullie moeilijk in actie komen: jullie zitten veel in je hoofd, voelen je dromerig en zijn dus niet goed geaard.

Verder kunnen jullie getriggerd worden in de angst om elkaar te verliezen. Zeker als er nog veel afstand tussen jullie is en de communicatie moeizaam gaat. Boosheid en frustratie kunnen loskomen wanneer jullie je te beperkt voelen in je vrijheid. Maar jullie kunnen elkaar ook helpen om het hogere doel van jullie verbinding te zien. Liefdevolle woorden of berichtjes kunnen helend werken.

Sombere gevoelens kunnen naar boven komen. Pessimistische gedachten en optimisme over jullie toekomst wisselen elkaar af. De kunst is om naar je intuïtie te luisteren. Om verbanden te leggen tussen gevoelens en gedachten uit het verleden en van nu. Zo kun je meer innerlijke rust vinden en je overgeven aan het proces.

Fijne Pinksterdagen,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Boekentip van de redactie: Tekens van het Universum

Tekens van het universum - 3dVraag je je af wat toevalligheden, voorgevoelens, synchroniciteit en andere tekens je te vertellen hebben? Zie je bijvoorbeeld opvallend vaak dubbele getallen, of denk je al heel lang aan iets en opeens ‘overkomt’ het je? De natuur is rijk aan tekens en (dieren)symboliek. Leer tekens herkennen en in te zetten als krachtige wegwijzers voor je persoonlijke ontwikkeling.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 25,- met gratis verzending.

bestel nu

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *