De spirituele betekenis van vrijdag de 13e: vrouwelijke energie en de maancyclus

Is er iets te vrezen op vrijdag de 13e? Jarenlang hebben mensen ons verteld dat vrijdag de 13e een ongeluksdag is. Horrorfilms zijn naar deze dag vernoemd en uit onderzoek blijkt ook dat er op vrijdag de 13e een toename van het aantal ongelukken is. Maar waar komt dit vandaan?

Vrijdag Venus energie

Vóór de patriarchale tijd werd vrijdag de 13e beschouwd als de dag van de Godin. Dit was de ideale dag om het Goddelijke Vrouwelijke dat in ons allen leeft te aanbidden en om de cycli van schepping en dood en wedergeboorte te eren. Vrijdag de 13e was bovendien een zeer krachtige dag om te manifesteren, creativiteit te eren en schoonheid, wijsheid en voeding van de ziel te vieren.

Vrijdag is een Venusdag en Venus is de belichaming van vrouwelijke energie. Haar energie inspireert ons aan het einde van de week om de verstreken tijd te eren. Ook herinnert zij ons eraan dat het belangrijk is om te rusten, te ontspannen en te spelen. We kijken allemaal uit naar vrijdag (Venusdag), de dag waarop we als vanzelf afdraaien en ontspannen door haar troostende en koesterende energie.

Vrijdag is de perfecte dag om de energie van Venus te omarmen en je te richten op creativiteit, schoonheid en sensualiteit. Venusenergie moedigt je aan om je af te stemmen op je ontvankelijke vrouwelijke energie om je creativiteit te stimuleren en kunst, muziek en healing in de wereld te brengen.

Vrouw en cyclus van de maan

Nummer 13 heeft ook een zeer krachtige vrouwelijke energie en wordt beschouwd als het nummer van de dood en wedergeboorte, creatie, vruchtbaarheid en bloed. Dit komt omdat we 13 Maancycli per jaar hebben en de gemiddelde vrouw ook 13 periodes per jaar doormaakt. Als de menstruatie van een vrouw synchroon loopt met de cyclus van de Maan, wordt ze ongesteld tijdens nieuwe maan  en ovuleert tijdens volle maan.

Gemiddeld valt de 13e in het midden van de Maancyclus en vertegenwoordigt ze de middenweg tussen dood en wedergeboorte. Dit is het middelpunt tussen de nieuwe maan, de menstruatie (de dood), en de volle maan, de ovulatie (wedergeboorte).

Vóór de patriarchale tijd werd een vrouw tijdens haar maandelijkse bloeding beschouwd als de belichaming van goddelijke en magische krachten. Zij werd geprezen om haar wijsheid en haar vermogen om intuïtieve en psychische boodschappen door te geven. Tijdens haar ovulatie was de vrouw op het toppunt van haar kracht en werd geprezen voor haar vermogen om te ontvangen, vast te houden en nieuw leven te creëren.

Pas toen de maatschappij meer patriarchaal werd, begonnen vrouwen zich voor hun menstruatie te schamen. Vanaf dit moment negeerden ze hun verbazingwekkende mogelijkheden om ruimte te creëren en te behouden voor een nieuw leven. Deze houding heeft bijgedragen aan het idee dat vrijdag de 13e een ongeluksdag is.

Het nummer 13 hoort ook bij de maan door de 13 maancycli in een jaar. Sinds mensenheugenis wordt de maan geassocieerd met vrouwelijke energie. De Maan helpt ons om onze emoties en gevoeligheden te begrijpen en ermee om te gaan. In de astrologie beheerst de Maan niet alleen onze emoties, maar ook ons potentieel en de manier waarop we ervoor kiezen om ons uit te drukken in het leven. Het is zelfs zo dat je Maanteken je veel meer bewustwording kan brengen dan je Zonteken, het sterrenbeeld dat afhangt van je geboortemaand.

Vrijdag en nummer 13

De combinatie van vrijdag en nummer 13 is een zeer krachtige dag voor vrouwelijk energie en creativiteit. Het is ook intense tijd van dood en wedergeboorte, omdat het dat middelpunt in de cyclus vertegenwoordigt tussen iets nieuws dat opkomt en iets ouds dat wegglijdt. Vrijdag de 13e is vaak geëerd door vrouwen en de heidense gemeenschap, en veel rituelen en spreuken worden vaak uitgevoerd op deze dag om het meeste uit deze prachtige energie te halen. Dit heeft ook bijgedragen aan de angst rond vrijdag de 13e, want het was een belangrijke dag voor velen die de cycli van de natuur aanbaden (vaak hekserij genoemd).

We hebben allemaal vrouwelijke energie in ons, dus vrijdag de 13e is niet alleen voor vrouwen. Het is een dag voor ons allemaal om onze vermogens om energie te creëren en te ontvangen uit de wereld om ons heen. Vrijdag de 13e is geen ongeluksdag. Vrijdag de 13e is de dag van de Godin en is een prachtige dag om te creëren en het leven te vieren. Het is een mooie dag om in harmonie te komen met je emoties en gevoeligheden en om de mooie Godin die in ons allen leeft te bedanken.

Boekentip: Leven met de maan 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Bron: Foreverconscious

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *