De spirituele boodschap van de meerkoet: zo voorkom je energetisch leeglopen (en sta jij in je kracht)

Het is vast geen toeval dat jouw oog op dit artikel valt. De meerkoet wil je wijzen op een groot energielek, waar je waarschijnlijk zelden bij stilstaat: gebruik jij je kracht juist? “Als je vanuit verdediging reageert of handelt, doe je stiekem alleen jezelf pijn en kun je meer kapotmaken dan je lief is,” zegt natuurlezer Karen Bos. Ontdek hoe jij je energie wél vruchtbaar inzet.

Vanuit een overlevingsmechanisme kun je weleens té fel reageren. Uit je slof schieten, oordelen en zelfs gefrustreerd raken en jouw mooie energie verlagen tot een niveau dat in dit leven niet meer bij jouw zijn past.

Behendig en bijdehand

Zwart met een vleugje wit. En als vrijwel enige dier op aarde een witte snavel. De meerkoet is een bijdehandje. Een pittig diertje dat overal z’n weg wel weet te vinden. Een loop- en watervogel. Behendig navigeert de meerkoet door het leven. Zijn poten zijn dan ook speciaal ontwikkeld voor moerasachtig gebied, zodat hij zelfs op drijvende planten en wortels balans kan houden.

Wat of wie slokt jou op?

Als er jongen zijn, kun je maar beter uit de buurt blijven. Met haar hele zijn verjaagt de meerkoet alles wat dichtbij komt. Door deze pittigheid slaagt ze erin haar jongen groot te brengen. Het zijn er meestal 2, terwijl haar legsel uit 5 tot 10 eieren bestaat. Net als bij de eend verdwijnen er kuikentjes. Onder water speuren grotere vissen naar een lekker maaltje of ze worden uit het water gepikt door vogels. Dit is afschuwelijk en geniaal tegelijk. Schattig jong gespuis dat als voedsel dient voor andere dieren. Het is in de hele keten van Moeder Aarde verweven: het een doet zich tegoed aan het ander. Eten en gegeten worden. Zo gaat dat op deze planeet.

Door wie of wat word jij opgeslokt? Dat is een interessante vraag. De mensheid heeft in de bewoonde omgeving geen bedreiging meer te verwachten van roofdieren. We hebben veel verjaagd, vermoord en overheerst. Maar dat wil niet zeggen dat je niet opgeslokt kunt worden. In dit geval gaat het over energetische frequenties, die in ons dagelijks leven om ons heen zijn. Zowel van mensen, omgevingen als apparaten.

Wanneer anderen zich aan jou opladen

We worden opgeslokt door onze dagelijkse beslommeringen, onze mobieltjes, de tv, computers, wifi en andere ‘stralende’ systemen. Het zijn apparaten met energetisch lage frequenties, die onze cel- en zenuwhuishouding in de war brengen en ons bewustzijn verdoven. Dan zijn er nog de mensen om jou heen, bij wie je meer en meer ervaart dat zij niet met jou resoneren. Velen zien jou als energiebron, waaraan je je kunt opladen.

Het is op zich niet erg om een laadpaal te zijn. Je bent hier om liefde en licht te verspreiden. En als anderen door jouw mooie energetische frequentie en alles wat je doet geraakt worden, dan zet jij je in voor het grotere geheel. Maar wanneer je toestaat dat mensen, energieën (dat wat je niet ziet), omgevingen, systemen en andere apparaten jou leegtrekken, dan is het een ander verhaal en mag je jouw aarding heel goed bewaken. Je mag, net als een laadpaal, stevig verankerd staan in Moeder Aarde, waarbij je de connectie met jezelf niet verliest. Want als je leegloopt, dan kún je je niet meer inzetten of maar halfbakken, met dito gevolgen en resultaten.

Weer in je kracht komen

Nu is het niet te voorkomen dat je in situaties belandt waarin je energetisch aderlatingen moet doen. Het hoort bij deze wereld op dit moment. De vraag is: hoe ga je ermee om? Als jij je ervan bewust bent dat je ergens energetisch op leegloopt, is het aan jou om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat je weer optimaal in jouw kracht komt. Vaak betekent dat goed luisteren naar jezelf. Rust pakken of dingen doen waar je energie van krijgt. Waar je blij van wordt.

Boos worden en gefrustreerd raken

Aanval is de beste verdediging… Is dat zo? Voor de meerkoet wel. Ze is niet bang, ook niet voor dieren die groter zijn. Vanuit haar felheid en snelheid verrast ze menig indringer, die dan ook het veld ruimt en haar jongen met rust laat. Voor jou geldt iets anders. Vanuit een overlevingsmechanisme – je hebt misschien de verdedigende eigenschap van deze vogel overgenomen – kun je weleens té fel reageren. Uit je slof schieten, oordelen, minachtend doen, je ergeren en zelfs gefrustreerd raken en jouw mooie energie verlagen tot een niveau dat in dit leven stiekem niet meer bij jouw zijn past.

Het is heel begrijpelijk dat jij je deze felheid eigen hebt gemaakt. Er waren momenten dat anderen jou pijn wilden doen of wanneer je niet geloofd werd, terwijl je met de beste intenties bijvoorbeeld mensen, dieren of het bedrijf waar je werkte, wilde beschermen.

Dat is nou energieverspilling

De meerkoet laat jou zien dat jij je energie verspilt op zulke momenten. Want zelfs ondanks haar felheid raakt zij jongen kwijt. Omdat er te veel omgevingsfactoren zijn die zij niet kan overzien, bijvoorbeeld de slimheid van andere dieren boven én onder water. Tel daar ook nog de nieuwsgierigheid en de eigen wil van het jonge gespuis bij op, dat uit het oog van moeders verdwijnt en dus het risico loopt om opgeslokt te worden. Je kunt hier makkelijk een parallel trekken: achteraf realiseer jij je dat jouw inspanningen er alleen toe geleid hebben dat je zelf uit balans geraakt bent en van jezelf verwijderd bent.

Je felheid juist gebruiken

Lief mens, je mag gaan accepteren. Accepteren dat jouw felheid een prachtige kracht is, maar dan wel op de juiste manier ingezet. Als je vanuit verdediging reageert of handelt, doe je stiekem alleen jezelf pijn en kun je zelfs meer kapotmaken dan je lief is. Ook voor jezelf. Dit oude mechanisme mag je loslaten. Leer de omgeving te accepteren zoals deze is, want ook dat heeft een reden. Misschien word je juist uitgedaagd om te groeien.

Als je in jouw liefdevolheid kunt blijven staan met de felheid waarmee je je eerst nog verlaagde tot een energetische frequentie, die niet van dit leven is, dan heb je iets heel moois bereikt. Je laat wat om jou heen is gewoon zijn gang gaan en jij navigeert moeiteloos tussen al dit door.

Anderen in hun waarde laten

Mag je dan geen advies geven? Mag jij je inzicht dan niet delen om anderen verder te brengen? Zeker wel. Je mag alleen leren in welke omgeving jij je bevindt (wat is de energetische frequentie/dimensie?) en steeds fijner afstemmen of wat jij (uit) te delen hebt daar een plaats heeft om te nestelen. Zo niet, dan ben je aangemeerd bij een oever die jou niet van de juiste omstandigheden en voeding voorziet. De meerkoet weet feilloos wat voor haar de juiste plek is. Zelfs al is zij zich bewust van de gevaren. Stiekem weet ze dat het haar niet lukt om alle jongen groot te brengen.

Het enige wat zij hoeft te doen, is haar jongen begeleiden wanneer ze hulp nodig hebben. Niet omdat zij dat vindt (oordeel), nee, omdat ze zelf ergens vastlopen of geen antwoorden vinden. De rest vinden ze zelf wel uit, vroeg of laat. En dat is wat ook jij mag doen. Al het andere in zijn waarde laten, omdat je weet dat het een functie heeft, zelfs al kan dat (in jouw ogen) een nare zijn. Jij hoeft alleen maar daar te zijn waar jij oprecht om antwoorden gevraagd wordt. Meer niet.

Met oud en nieuw creëren

De wereld verandert. Het is een proces dat nooit stopt, met of zonder mensheid. Als de meerkoet vroeger een nest bouwde, gebruikte ze alleen maar natuurlijke materialen. Nu scharrelt ze ook allerlei plastic en ander rondslingerend afval bij elkaar. Maar de vorm van het nest blijft hetzelfde en ze creëert een veilige en warme plek waar ze rustig haar eieren kan uitbroeden. Een plek die een thuishaven biedt aan haar gebroed.

Het is afschuwelijk om te zien dat de mensheid de natuur zo minachtend behandelt en van alles ‘over boord’ kiepert. Aan de andere kant, dat laat de meerkoet jou zien, kan het ook opties bieden. Zoals zij haar nest bouwt met onverwoestbaar afval, kan ook jij creëren met gebruik van de huidige technieken en materialen. Je moet alleen creatief zijn.

Wat zit er in jouw rugzak?

Misschien kun je technologie inzetten op een manier die nieuw is. Producten een andere functie geven of op een andere wijze (her)gebruiken. Wat ga jij creëren? En welke mix van oud en nieuw zet je hiervoor in? Kijk eens, net als de meerkoet, wat zich al op jouw pad bevindt. Welke ervaringen, skills en andere mooie eigenschappen en interesses zitten er al in jouw rugzak? Die zijn er niet voor niets. Nu mag je vorm gaan geven. Een nieuw nest bouwen. Misschien wel letterlijk een nieuw thuis, maar het kan ook met de inrichting van jouw leven te maken hebben.

Alles is er al

Alles wat jij nodig hebt, is beschikbaar. Je hoeft het alleen maar te zien. Zet jouw spiedende meerkoet-oogjes goed open, raap op wat er voor je ligt en ga ermee aan de slag. Op een nieuwe manier. Maak jouw nest en zie de eieren die je erin legt als alles wat je tot nu toe hebt beleefd en ervaren. Broed ze uit. Weet net als de meerkoet dat niet alles succesvol groot wordt, maar tussen wat jij ‘schept’, zitten zeker een paar kuikentjes die de moeite waard blijken te zijn. Je zult zien dat al jouw inspanningen niet voor niets zijn geweest.

Wil jij de beste versie van jouw zelf worden? Loop je ergens vast? Karen Bos is natuurlezer, medium en energetisch coach en helpt je graag: uitjebewust.nl. Wil je meer boodschappen van dieren lezen? Bestel het boek

Deze levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensietrilling. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jeZELF, ieder ander en Moeder Aarde.

Deze Levensstijlgids is te koop voor  € 17,50 excl. € 4,60 verzendkosten (in Nederland)

bestel nu

Deze dieren willen je ook wat vertellen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *