De spirituele boodschap van de paardenbloem: zij geeft je groeikansen

Koester de paardenbloemen in je tuin – ze willen jou wakker schudden. “Ze laten je zien waar jij niet naar durft te kijken, met een vleugje humor en luchtigheid. Zodat je deze issues kunt transformeren,” zegt Kirsten Jense, die boodschappen uit de natuur channelt. Ontdek hoe deze gele rebel jou kan helpen!

Sta haar toe haar zonnige licht te laten schijnen op dat wat je liever onder het tapijt had laten liggen.

Wijsheid in overvloed

Een blije en wijze bloem met een ontwapenende ondeugendheid over zich. Eentje die wil springen en dansen in de wei en haar zaadjes van wijsheid en groeikansen wil verspreiden. Zorgeloos meewaaiend met de wind. Een bloem die de boodschap brengt dat het allemaal niet zo zwaar hoeft te zijn. Maar lekker licht en luchtig, als vrolijke en vliegende pluisjes in de lucht.
En ondertussen helpt ze jou op haar eigenwijze, speelse manier om te kijken naar de diepere issues die misschien bij jou spelen, zodat je ze kunt transformeren. Het is een bloem van overvloed, met zoveel zaadjes van wijsheid. Je hoeft ze alleen maar uit de lucht te plukken en te planten. Dan komen ze tot wasdom en kun je oogsten.

Schaduwkanten transformeren

De paardenbloem is een rebelse bloem. Ze vindt het heerlijk om onverwachts, en op het eerste gezicht ongewenst, op te duiken in je keurig onderhouden grasveld of tussen je nette terrastegels. Ze is de welbekende luis in de pels. Maar dan wel eentje met een goed gevoel voor humor en een goede intentie. Want de paardenbloem wil namelijk niets liever dan jou wakker schudden: om je te inspireren jouw mooiste en meest vrije leven te leiden. En daarvoor is het af en toe nodig om de stukken waar je liever niet mee geconfronteerd wilt worden, aan te kijken. Ze is een ongewenste gast op je mooie onbevlekte tapijt van schijnschoonheid en -veiligheid.

Maar ze doet het met liefde, humor en lichtheid. Ze kan jou helpen om de moed op te vatten en te kijken naar wat jij nog op te lossen hebt. Humor kan ervoor zorgen dat alles wat lichter en minder overweldigend lijkt. Ze helpt jou graag om naar een rijker en vrijer leven te groeien. Wees dus blij en dankbaar voor de paardenbloemen in je gazon. En sta haar toe haar zonnige gele licht te laten schijnen op dat wat je liever onder het tapijt had laten liggen, maar wat daar uiteindelijk gaat rotten en je basis verzuurt en ondermijnt.

Licht en luchtigheid in je leven

De penwortel van de paardenbloem helpt je om de diepere stukken onder de grond vandaan te prikken en licht en luchtigheid te brengen. Deze frisse wind onder je tapijt doet in eerste instantie misschien een hoop stof en vuiligheid opwaaien, maar laat vervolgens alles schoon, fris en vol positieve energie achter.

Laat je ideeën als lichte zaadjes waaien, zonder angst en controledrang. In de wetenschap dat het universum wel weet waar en wanneer ze moeten landen om jou het beste te helpen. De paardenbloem moedigt je aan met haar gele optimisme. Vanbinnen is ze sappig. Ze voedt je ook graag met haar blaadjes die een beetje bitter van smaak zijn met de intentie jou wakker te schudden. Haar bladeren en levenssap zijn heel gezonde voedingsbronnen, goed voor de spijsvertering en bloedzuiverend. Weer een teken dus om je systeem te reinigen van dat wat jou niet meer dient of in de weg staat. Denk aan schaduwstukken en destructieve overtuigingen.

Welke zaadjes mogen ontkiemen?

Het is een bloem die jou van de automatische piloot af haalt. Je merkt dingen weer op – die ene gele bloem in je nette groene grasveld. Niet altijd even handig of fijn, maar wees blij als ze er is. Want ze helpt jou om uit je comfort zone te stappen met verve en plezier. Ze laat jou zien waar je niet naar durft te kijken met een vleugje humor en luchtigheid. Voel je irritatie of frustratie over al die paardenbloemen in je tuin? Probeer te zien wat ze jou willen spiegelen, in plaats van ze als onkruid te zien en vroegtijdig te verdelgen. Welke zaadjes mag je laten ontkiemen?

Ze brengt luchtigheid en losheid tijdens het opschonen van jouw op het oog perfecte oppervlakte, maar die misschien onderhuids wel verzuurd is en afgestompt of cynisch is geworden. Laat de paardenbloemen jou helpen om de humor van zaken in te zien en te vliegen als lichte zaadpluisjes in de lucht.

Groei- en bloei-kansen

Een paar eigenwijze paardenbloemen op je pad is soms hard nodig. Om alles in het juiste perspectief te blijven zien. En om over de onvolmaaktheid van jezelf en situaties te lachen en ze te waarderen als groei- en bloei-kansen. Laat je de paardenbloem niet in haar waarde door haar als onkruid te beschouwen en te verwijderen voordat zij tot wasdom kan komen, dan ontneem jij jezelf de kans om jouw schaduwstukken te transformeren. En om de rijkdom aan wijsheid en creatie-kracht die in de zaadjes van de paardenbloem verborgen liggen, uit te laten waaien, om zo nieuwe groeimogelijkheden voor jezelf te creëren.

Als je de paardenbloem wél haar gang laat gaan en haar boodschap ter harte neemt, dan heb je straks in plaats van een op het oog misschien perfect maar saai en ongezond gazon, een prachtige en creatieve bloemenzee in je mentale en emotionele tuin. Je mag ervan leren en genieten en er vrolijk en vrij doorheen huppelen. Wetend dat de paardenbloem er altijd voor jou is, om je met humor en luchtigheid bij te staan door elke uitdaging of elk schaduwstuk heen.

Visualisatie: de paardenbloem helpt jou transformeren

 • Ga gemakkelijk zitten, sluit je ogen en adem een aantal keer diep in en uit om in dit moment te
 • Haal vervolgens een groot grasveld voor je geestesoog: helder, groen en zonnig. Je kijkt naar dit strak onderhouden grasveld. Net op het moment dat
  jij er met je blote voeten op wilt stappen, schiet er een paardenbloem recht voor je voeten uit de grond. Ze kijkt naar je met haar gele kopje en haar air
  van spottende alwetende wijsheid.
 • Vraag aan de paardenbloem: waar sta jij voor in mijn leven? Wacht open en geduldig op haar antwoord. Kun je dit zonder oordeel ontvangen?
 • Vraag haar vervolgens: kun je mij helpen om dat wat naar boven gekomen is, te transformeren? Neem je tijd. Laat je helpen door haar warme, vrolijke en liefdevolle gele energie. Misschien voel je dat de warmte en het licht van haar energie jouw subtiele of fysieke lichaam binnenkomen en heling en inzichten brengen. Of misschien krijg je op een andere manier antwoord van haar. Kijk maar wat er gebeurt, zonder verwachtingen en met een open hart.
 • Als je merkt dat je hebt ontvangen wat je nodig hebt, bedank dan deze paardenbloem en wandel rustig verder. Misschien komt er verder op je pad nog wel een paardenbloem omhoog. Neem ook hier weer je tijd. Vraag haar om opheldering, zoals je ook net hebt gedaan, en wacht op wat er komt. Bedank haar daarna en loop verder.
 • Zo ga je het hele grasveld over. Je laat paardenbloemen opkomen en jou helpen. Totdat je aan de overkant bent en met een opgeschoond en zonnig gemoed naar het mooie bloemenveld achter je kunt kijken.
 • Wanneer je omkijkt, zie je dat alle paardenbloemen getransformeerd zijn in mooie witte, lichte pluizenbollen. Ze laten een voor een hun zaadjes vrolijk wegwaaien in de wind, om zo voor jou een overvloed aan wijsheid, groeimogelijkheden en vrolijkheid te zaaien. Blijf zo lang in dit moment als fijn voelt voor jou en open dan rustig je ogen.

De drie vragenWil jij echt aan de slag met jezelf en is het tijd om de diepte in te gaan? De drie vragen ‘Wie ben ik? Wat is echt? Wat is Liefde?’ bieden je een prachtige kans om je spirituele pad verder te verdiepen. In iedere levensfase is het belangrijk om jezelf deze ogenschijnlijk simpele vragen te stellen. De antwoorden openen de deur naar de volgende stap in je ontwikkeling, en leiden je uiteindelijk naar de ontdekking van je ware Zelf.

Wil jij het lezen? Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 16,50

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *