De verborgen wijsheid achter engelengetallen: waarom je steeds dezelfde cijfers ziet (000 t/m 999)

Overal om je heen zijn tekens van het universum, zoals engelengetallen. Het zijn cijferreeksen die een waardevolle boodschap voor jou bevatten. Dus mis ze niet! De bekende astroloog Kate Rose staat in dit artikel stil bij de betekenis van 10 engelengetallen. “Soms moet je wakker geschud worden, van richting veranderen of juist de bevestiging krijgen dat je op het goede pad zit.”

Engelengetallen kunnen verschijnen op kentekenplaten, klokken, bonnetjes of in telefoonnummers – eigenlijk overal.

Hogere krachten aan het werk

Velen van ons begrijpen dat de sluier tussen de werelden dun is. Of je jezelf nu empathisch, intuïtief, gevoelig of gewoon afgestemd noemt: we begrijpen dat er hogere krachten aan het werk zijn. We hebben elke dag de keuze om te geloven dat alles toeval is óf dat alles een teken kan zijn, met een specifiek doel of een bepaalde zeggingskracht. Er is echt een reden voor alles wat er gebeurt.

Wat er gebeurt als je de tekens negeert…

Soms zijn de tekens die we ontvangen beangstigend, omdat ze afwijken van wat ons ego verlangt. Maar het verbazingwekkende is dat het universum gewoon niet opgeeft, hoe vaak ons ego er ook voor kiest om de tekens te negeren. Soms moeten we wakker geschud worden. We moeten van richting veranderen of juist de bevestiging krijgen dat we op het goede pad zitten. Hoe dan ook, we zijn nooit alleen. Als we ons bewustzijn verhogen en een open mind hebben, worden we gezegend met synchroniciteitstekens van het universum.

Cijferreeksen met een bijzondere boodschap

De meestvoorkomende numerieke tekens worden engelengetallen genoemd. Deze zich herhalende cijferreeksen kunnen verschijnen op kentekenplaten, klokken, bonnetjes of in telefoonnummers – eigenlijk overal. Engelengetallen hebben een specifieke betekenis. Als we ons ervan bewust zijn, kunnen ze helpen om onze ogen te openen en ons naar het ware doel van onze ziel te leiden. Soms is het echt nodig dat we een heel duidelijk teken krijgen! Zien wat zich recht voor onze neus afspeelt, is niet altijd makkelijk. Daarom bemoeit het universum zich ermee en dan wordt het onmogelijk om het te negeren.

Dit is de betekenis van deze 10 engelengetallen

• Engelengetal 000: klaar voor de volgende stap

Deze getallenreeks gaat niet alleen over iets dat de cirkel rond maakt, maar ook over het zien van een geleerde les. Wanneer je deze reeks opmerkt, betekent dit dat een bepaalde cyclus ten einde loopt. Misschien sluit je binnenkort een moeilijke periode in je leven af. Misschien ontluikt er iets nieuws, omdat je de nodige lessen hebt geleerd.

Dit is ook het symbool van karma. Wat je hebt bereikt, werpt zijn vruchten af. Nu ben je klaar voor de volgende stap, de volgende les.

• Engelengetal 111: vertrouwen hebben in een nieuw begin

Deze reeks gaat over de ontwikkeling van nieuwe ideeën en situaties. Het betekent dat je misschien klaar bent voor een nieuw hoofdstuk in je leven. Ook moedigt deze getallenreeks je aan om een nieuw aspect van je leven aan te gaan waar je tegenop ziet.

Het getal 1 vertegenwoordigt het zelf. Het heeft ook te maken met de hogere frequentie van hoe jij je verhoudt tot het universum. Deze reeks vraagt je om vertrouwen in een nieuw begin te hebben.

• Engelengetal 222: positief creëren en manifesteren

Het is een lastig concept om op te vertrouwen: de overtuiging dat gedachten de werkelijkheid kunnen beïnvloeden. Je creëert jouw realiteit met de gedachten die je gelooft. Als je verwacht dat iemand je in de steek laat of je pijn doet, kan dat zomaar gebeuren.

Om positieve vibraties tussen jezelf en een ander volledig te manifesteren moet je ruimte voor positieve gedachten maken. Dit gaat niet over ‘wishful thinking’, maar over overbrengen wat jij ten diepste van het universum wilt.

• Engelengetal 333: een knuffel van het universum

Deze reeks is een grote knuffel van het universum. Glimlach. Voel je geliefd. Geniet van je zegeningen en omarm waar je bent op jouw reis. Je bent precies waar je hoort te zijn en je bent volmaakt menselijk.

• Engelengetal 444: steun van engelen en gidsen

Je wordt omringd en gesteund door engelen, spirits en spirituele gidsen die je vanuit een andere dan de fysieke wereld helpen. Het kunnen onbekenden zijn (tenminste, in dit leven…) of overleden dierbaren. De mensen van wie je hield of met wie je een band had, blijven dichtbij nadat ze deze wereld hebben verlaten. Ze sturen jou hun liefde en gedachten op verschillende manieren. Ze kunnen ook helpen om je leven te sturen. Ze bewegen je richting mensen of situaties waarvan ze weten dat je die nu nodig hebt. Weet dat je nooit alleen bent!

• Engelengetal 555: verandering op komst

Alles is werk in uitvoering. Deze getallenreeks herinnert je eraan dat er veranderingen plaatsvinden. Denk aan een nieuwe baan of een verandering in een persoonlijke relatie. Het kan ook gaan om een periode in je leven die verandert. Misschien ben je getrouwd en ga je scheiden. Of je bent single en denkt erover een verbintenis aan te gaan. Dit is een teken van het universum: heb geduld en weet dat dingen zich ontwikkelen zoals het bedoeld is.

• Engelengetal 666: in het hier en nu zijn

Diep ademhalen. Opnieuw en opnieuw. Deze reeks vraagt van jou om je niet te laten leiden door angst en zorgen. Breng je gedachten terug, in het huidige moment, naar de realiteit van deze situatie. Je kunt elk moment voor angst en bezorgdheid kiezen, maar het maakt de situatie alleen maar erger.

Dit is een reminder: analyseer niet te veel en twijfel niet. Breng je gedachten in het nu en haal diep adem, wetende dat op dit moment alles goed is.

• Engelengetal 777: goede dingen komen op je pad

Het geluk staat aan jouw kant. Deze getallenreeks maakt duidelijk dat er goede dingen in je leven gebeuren. Mogelijk zijn het gebeurtenissen of omstandigheden waar jij je nog niet eens bewust van bent. Soms is het moeilijk om een positieve afloop of de zonnige kant van een moeilijke tijd te zien.

Dit engelengetal herinnert jou eraan dat er achter de schermen zoveel gebeurt. Vertrouw erop dat er mooie dingen op je pad komen.

• Engelengetal 888: overtuigingen over jezelf loslaten

Een levensfase loopt ten einde. Dit is een grote reminder van het universum voor jou. Het gaat niet per se om fysieke einden, maar om een ommekeer in je denken. Zelfbeperkende overtuigingen kunnen zo’n negatief effect op je leven hebben. Dit getal herinnert je eraan dat je moet loslaten wie je dacht te zijn, zodat je kunt worden wie je hoort te zijn. Het is het loslaten van overtuigingen als ‘ik kan het niet’ en ‘hoe kan dit ooit werken’. Het zijn twijfels en vragen waarmee je ego jou voedt, waardoor mislukkingen en falen aan de horizon opdoemen.

Deze reeks komt naar je toe om je eraan te herinneren: je kunt pas aan een nieuwe fase in je leven beginnen als je het oude hebt losgelaten.

• Engelengetal 999: je mag springen

Het is goed om verder te gaan. Je groeit op en dit betekent dat je situaties en mensen ontgroeit. Soms is dat nodig. Dit engelengetal herinnert je eraan dat jij je oude manier van denken mag loslaten, dat je niet meer bent wie je een paar jaar geleden was. Die persoon is niet wie je bent. En de fouten die je hebt gemaakt, bepalen niet je toekomst of wie je op dit moment bent. Je kunt je verleden en fouten loslaten en de mogelijkheid van het heden, het nu, omarmen. Het is een reminder van het universum dat je nooit zult weten of je kunt vliegen, tenzij je besluit te springen.

Tekens van het universum - 3dKomen er naast getallenreeksen ook steeds andere dingen op je pad? Misschien wil het universum je nog meer vertellen. Leer meer over het herkennen en interpreteren van tekens van het universum van Denise Linn, spiritueel leraar en auteur. Bestel jouw exemplaar met gratis verzending bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com.

bestel nu

Lees ook deze artikelen over engelengetallen en tekens van het universum:

Deel dit artikel online

Kate Rose

Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *