Deze inwijding is jouw uitnodiging om de tempel van je ziel te betreden

Voel jij dat je met hart en ziel geroepen wordt om vanuit intuïtie te leven? Hoor jij de fluistering van je ziel dat het tijd is voor jou om te stralen? Laat je inwijden door Mara Branscombe en omarm jouw innerlijke kracht.

Deze poëtische woorden zijn voor jou, niet om met je volle verstand op je to do-list te zetten, maar om met de oren van je hart naar te luisteren en de bewegingen te volgen met je ziel. Hoor de uitnodiging om jouw innerlijke tempel binnen te gaan:

“Kom naar de tempeldeur. Werp je vermoeide mantels af, brand het karmische residu weg dat je hart in zijn greep houdt en je geest verdooft. De zon brandt hier helder, de altaren staan opgesteld, de bezweringen roepen je naar huis. Verban de drang om anderen te behagen, schrijf gevoelvolle gedichten aan jezelf, deel je tuinoogst met je buren. Val op je knieën ter ere van de honingbijen; deze ‘bestuivers’ horen bij het mystieke pad. Heb respect voor de boeren die je voedsel verbouwen. Wees een beschermster van de wateren, want die voeden je ziel. Word een krachtigere aarde-engel door elke dag te bidden en vanuit mededogen te handelen. Leg je toe op de zorg voor je ziel, en inspireer anderen om steeds opnieuw te rusten en zichzelf te vernieuwen. Want dit pad van de mysticus vereist kracht. Het vereist ook bewuste rust, niet-onderhandelbare zelfzorg, en een toewijding die sterker aan je trekt dan de voortdurende drama’s van het leven.”

(Uit: De rijkdom van rituelen)

Herken jij de drang naar verbinding met de elementen, de aarde en het vrouwelijke principe in jezelf? Zou je dieper in willen gaan op jouw innerlijke landschap? Ontdek de verschillende vrouwelijke archetypen die in jou huizen en jouw kracht en levenslessen bieden:

“Dit is het moment om de goddelijk vrouwelijke archetypen te activeren: meid, moeder, wijze vrouw, jaagster, minnares, mystica en koningin – de sterren in de kern van je zielsconstellatie. Wij, het goddelijk vrouwelijke van deze planeet, staan hier in solidariteit met jouw gebeden. We zijn getuigen van je machtige gratie. We omhelzen iedere traan, elke angst en alle twijfel. Samen dragen we de kreten in de heilige Moeder Aarde. Ze gebiedt onze harten om op te stijgen. Het is tijd om naar een hoger collectief liefdesbewustzijn te bewegen. Je zult er nooit spijt van hebben dat je de roep hebt beantwoord om diep door je eigen karmische ontplooiing te reizen. Jij bepaalt waar die reis je zal brengen.

Mag dit wezenlijke goddelijk vrouwelijke het beginpunt, rustpunt en eindpunt van al onze ademhalingen zijn. Mogen we herinnerd worden aan de onvergetelijke, onuitsprekelijke kracht van de liefde, de bodemloze bron van al het geschapene.

Als je het leven benadert als een levende ceremonie word je een wandelende uitstraling van aanwezigheid. Je bent niet bang meer voor verandering, maar staat in de kracht van zelftransformatie als deel van je dagelijks soul-werk.
Je bent de artieste, schrijfster, dichtster, verhalenvertelster, genezeres. Je weeft je weg via vrije expressie. Je vertrouwt erop dat de deuren die voor je opengaan de deuren van jouw ontwaken zijn. De weefster beseft dat ze co-creëert en coöpereert met het goddelijke. De wilde vrouw in je vrij spel geven is je kracht kennen en je ziel adoreren.
Je passie, creativiteit en glans komen voort uit een hoger bewustzijn: er is een diepere heling gaande op de planeet. Ga het pad van je ziel, vraag alle archetypen als reisgenoten. Dit is een beoefening die je leven langt voortduurt.”

(Uit: Zeven vrouwelijke archetypen)

Lees ook deze wijze artikelen van Mara Branscombe:

Deel dit artikel online

Mara Branscombe

Mara Branscombe

Mara Branscombe (Vancouver, Canada) is yoga- en meditatieleraar, schrijfster, moeder, kunstenares, ceremonialist en spiritueel coach en helpt anderen op het pad van transformatie. In haar werk verweeft ze mindfulness, zelfzorg, lichaamswerk en natuurrituelen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *