Deze kristallen ondersteunen de transformerende energie van volle maan in Boogschutter

Wat zou er gebeuren als je de stap zette? Hoe zou dan de rest van je leven eruit zien?

Dinsdag 14 juni staat de volle maan in het avontuurlijke teken Boogschutter. Dit sterrenbeeld heeft een sterke verbinding met het element vuur. De aankomende volle maan biedt je daarom de mogelijkheid tot transformatie: het overgaan van de ene in de andere vorm. Om te kunnen transformeren is het nodig dat je in actie komt.

Werk met ondersteunende stenen op of rondom volle maan. Laad ze met jouw eigen intenties, draag ze bij je of leg ze op je lichaam tijdens een liggende meditatie. Leg ze daarna in het licht van de volle maan om jouw energie te verbinden met de krachtige energie van de aarde.

Rode Jaspis – kracht & vitaliteit

Deze grondende steen is verbonden met het element aarde en de eerste twee chakra’s. De planeet die over Boogschutter heerst is Jupiter, die staat voor vitaliteit en heling. Lichamelijk is de planeet verbonden met onze onderrug, heupen en dijen. De laatste twee zijn de gebieden waar we makkelijk vet opslaan, spiritueel gezien is dit de plek waar we emoties vasthouden.

Als onze verbintenis met het element aarde verstoord is, zijn we ook eerder geneigd om vast te houden aan oude verhalen, verdriet of negatieve emoties. We staan voor ons gevoel als het ware niet stevig in onze schoenen, we geloven niet dat we goed dingen mogen ontvangen en belemmeren (blokkeren) daarmee onszelf

Hoe sterker onze ‘gronding’, hoe meer vertrouwen we hebben in onszelf en in de wereld. Om dit te bereiken komt de stabiliserende energie van deze steen goed van pas. De activerende werking van Rode Jaspis helpt je creatieve ideeën te verwerkelijken; zo levert de steen een bijdrage het vervullen van je dromen.

Groene Aventurijn – groei & vertrouwen

Alle stappen die je zet buiten je comfortzone zijn spannend. Maar transformatie gaat niet zonder actie! Groene Aventurijn geeft je vertrouwen in nieuwe situaties. De steen helpt je om op de goede weg te blijven, vol te houden, ook al lijkt er niets te gebeuren. Verandering kost tijd en kan je geduld aardig op de proef stellen. Geef je met de hulp van Groene Aventurijn over aan het onbekende en laat oude patronen, waar je op zoek naar onecht houvast aan vasthield, gaan.

Groene Aventurijn is verwant aan het element aarde (behorend bij chakra 1) en water (behorend bij chakra 2) en brengt je geluk op je reis naar het verwerkelijken van je dromen.

Mediteer de dagen op en rondom volle maan dagelijks met een Groene Aventurijn op je hartchakra om verbinding te maken met je hart. Dit helpt je om niet vanuit je hoofd maar vanuit liefde te handelen. Bovendien verzacht het de sterke emoties die volle maan kan oproepen.

Apofylliet – zuiverheid

Deze heldere steen behoort tot het element lucht. Maandag staat de maan in Boogschutter, maar de zon in Tweeling. Deze laatste is een luchtteken. Dit betekent dat zowel de vuurenergie van Boogschutter als de luchtenergie van Tweeling maandag voelbaar is. Zonder lucht kan vuur niet branden. Verbranden is immers een verbinding aangaan met zuurstof en zuurstof is in lucht aanwezig. Lucht en Tweeling staan voor beweging en zijn verwant aan het keelchakra. Dit maakt maandag een goede dag om uit te spreken wat je wilt, naar jezelf of naar een ander. Uitspreken is een krachtige vorm van loslaten en zodra je loslaat maak je schoon en creëer je ruimte. Helder Apofylliet helpt je om te communiceren met jezelf.

Het verhoogt je frequentie zodat je vanuit een helikopterview naar jezelf kunt kijken en ziet waar de eventuele knelpunten liggen. Daarmee heeft de steen een zuiverende functie: als je immers weet waar een eventuele blokkade zit, kun je actie ondernemen om hem weg te halen zodat de energie weer vrij kan stromen en jij je sterk verbonden voelt met jezelf. Hoe sterker de verbinding met jezelf, hoe helderder jij de volgende stappen in je leven kunt zien.

In ‘Rock your crystals’ laat Hanneke Peeters van Rock Your World zien dat kristallen meer zijn dan juwelen; je ervaart er meer rust en tevredenheid door. Kristallen kunnen helpen om je energie in balans te brengen en/of je levensstijl aan te passen.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,-

bestel nu

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *