Deze lentekleur geeft je energie (en haal de lente in huis met een magisch ritueel)

De lente is aangebroken en dat kun je zien, voelen en ruiken. Het is een heerlijk seizoen waarbij de dagen langer worden, het buiten warmer wordt en alles groeit en bloeit. De kleur van deze tijd is lentegroen. Kleurcoach Anne-Lies vertelt in dit artikel wat je van deze kleur kunt verwachten.

De kleur van deze tijd is het heerlijke, frisse lentegroen. Lentegroen van pril geluk en van de ontluikende jij. Deze kleur is vol van zin en nieuwsgierigheid naar wat gaat komen

We gaan weer opbloeien (lente-hout)

Eindelijk is het maart, de lentemaand. Je kunt het overal al zien en voelen. Misschien spring je zelfs wel een gat in de lucht. In de leer van de elementen staat het in ieder geval voor ochtend, lente, jeugd en begin. Een tijd van bloei, waarin je gaat ontdekken en groeien. De natuur is klaar om zich te laten zien en ons op te vrolijken. Het zijn rituelen van de lente, van Pasen, van het element hout, van enthousiasme opbrengen en van dromen en plannen maken. Het zijn de rituelen van de wassende maan, van groeiende energie en van donker naar licht. Het zijn rituelen van het ontwaken, van yin energie op weg naar yang energie en van de opkomende zon.

Lentegroen

De kleur van deze tijd is het heerlijke, frisse lentegroen. Lentegroen staat voor pril geluk en van de ontluikende jij. Deze kleur is vol van zin en nieuwsgierigheid naar wat gaat komen. Deze lichte lime maakt je ook daadwerkelijk lichter en geeft je het gevoel dat je vleugels krijgt, elke dag een beetje meer. Het zorgt ervoor dat je energie ontwikkeld en zo meer en meer jezelf ontdekt. De tijd is aangebroken dat niets of niemand meer in de weg staat, maar dat het over jouw natuur mag gaan.

Je voelt aan alles dat je vorm mag geven aan die levendigheid, je ervaart zin, je hebt een frisse blik en alle deuren en ramen van je leven mogen open. Het voelt goed wat je doet! Jij mag ervaren hoe het is als jij je binnenste naar buiten brengt, ook als je nog even niet weet hoe dat moet. Limegroen helpt je bij het leren door het gewoon maar te doen en gehoor te geven aan je natuur.

Magisch lenteritueel

Met dit eenvoudige en subtiele ritueel haal je de lente echt in huis en geef je kleur aan je proces naar bloei. Koop of knip een paar mooie takken in de knop en neem elke dag even de tijd om de knoppen heel bewust te volgen in hun ontluiken. Zie hoe ze steeds minder bruin, beknopt en beschermd zijn en steeds meer groen van zichtbaarheid worden in alles wat in de knop al is, in jou is. Volg zo de natuur en jouw natuur: wat laat jij elke dag een beetje meer zien? Wat mag er meer en meer tot leven komen?

Geniet van je lente,
Met Lie(f)s

Boekentip: De verbazingwekkende invloed van kleuren

Maak jij al bewust gebruik van de invloed van verschillende kleuren? Je verhoogt op een gemakkelijke manier je geluksniveau als je weet wat kleuren voor jou kunnen betekenen! We zijn ons er vaak niet van bewust, maar kleuren hebben een effect op onze perceptie en op de keuzes die we maken. Lees hoe dit werkt in het boek De verbazingwekkende invloed van kleuren van Jean-Gabriel Causse.

Bestel jouw exemplaar voor € 16,50 bij Boekenwereld.com.

bestel nu

Lees verder over kleuren:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *