Deze planeetstanden hebben invloed op jou in januari 2023 (dit zijn de belangrijkste dagen van januari!)

Voelde je je de afgelopen maanden tegengehouden terwijl je ongeveer wel wist welke veranderingen je wilde doorvoeren? Goed nieuws! Januari brengt je een vlammende start om deze veranderingen door te voeren en je eigen geluk te creëren. Mercurius, Mars én Uranus lopen namelijk de komende maand direct en dat betekent dat tot 21 april 2023 alle planeten direct lopen! Lees alle belangrijke astrologische data van januari 2023 in dit artikel van astrologe Kate Rose.

Het begin van dit jaar brengt heel goed nieuws: van januari tot 21 april 2023 is een intens gelukkige tijd voor alle tekens!

Wat betekent januari voor jouw sterrenbeeld? Je leest het in de maandhoroscoop.

Verandering en actie leiden altijd tot geluk.

In de eerste maand van dit gloednieuwe jaar mag je je herinneren dat geluk net zo goed iets is waarvan je geniet als iets dat je zelf creëert.

Voor velen was het einde van het jaar een uitdaging. Het kon namelijk voelen alsof je geluk of je geluksmoment nèt buiten je bereik lag. Je had dromen, verlangens en begon plannen te maken, maar wat je ook deed, het voelde alsof geluk maar niet dichterbij kwam.

Vier maanden zonder retrogrades!

Daar komt in januari een einde aan: van januari tot 21 april 2023 is namelijk een intens gelukkige tijd voor alle tekens! Mercurius, Mars en Uranus lopen de komende maand direct wat betekent dat tot 21 april 2023 alle planeten direct lopen. Vier maanden zonder planeten in retrograde is een bijzonder lange periode. Wanneer Uranus op 22 januari 2023 als laatste planeet direct loopt, ben je bevrijd van alle beperkingen die je hebben tegengehouden.

Wanneer alle planeten direct lopen, word je aangemoedigd om actie te ondernemen en veranderingen in je leven te creëren. Precies deze actiegerichte modus stelt je in staat stelt gelukkige uitkomsten te kiezen en geluk te creëren.

Het is echt een bijzonder gelukkige tijd om op het universum te vertrouwen en te handelen wanneer je in je hart te weet dat het tijd is om te handelen.

Belangrijke astrologische data januari 2023

Maandag 2 januari

Gebeurtenis: Venus naar Waterman

Het jaar begint met een nieuwe energie wanneer de planeet van de liefde Venus overgaat naar het luchtteken Waterman. Waterman is de rebel van de dierenriem en kiest liever zijn eigen pad in de liefde en het leven. Deze energie leidt je naar je eigen stip op de horizon als het gaat om relaties en je diepste passies. Dat kan leiden tot wat voelt als absolute ware liefde of je kunt jezelf niet meer voor de gek houden en komt eindelijk de waarheid onder ogen.

Luchttekens praten graag dus communicatie wordt deze maand benadrukt. Dit betekent dat het een perfecte tijd is om plannen te maken en uit te zoeken waar je deze maand en het komende jaar met je leven naartoe wilt.

Hoe ga jij 2023 vormgeven? Ontdek jouw innerlijke wijsheid en visualiseer 2023.

Vrijdag 6 januari

Gebeurtenis: volle maan in Kreeft tegenover zon in Steenbok

De volle maan in Kreeft staat vandaag tegenover de zon in Steenbok. Het thema van deze astrologische dans is dan ook de balans tussen werk en leven die vaak een belangrijk onderdeel is van romantische relaties. De maan in Kreeft moedigt je aan om je te concentreren op je huis, je toegewijde relatie en je familie. Aan de andere kant herinnert de zon in Steenbok je aan je verantwoordelijkheden en verplichtingen aan de buitenwereld.

Je hebt tijdens deze volle maan misschien het gevoel dat je iets belangrijks over het hoofd hebt gezien. Dit spoort je aan om je meer te richten op wat je werkelijk waardeert en wat écht iets toevoegt aan je leven. Uranus en de Noordknoop, die samen onverwachte veranderingen en het lot bepalen, zullen een belangrijke rol spelen in deze gebeurtenis. Dit betekent dat er een belangrijke realisatie in het verschiet ligt.

Donderdag 12 januari

Gebeurtenis: Mars direct in Tweelingen

Eindelijk, na een paar lange frustrerende maanden, loopt Mars (de planeet van de actie) direct in Tweelingen! Mars kwam eind augustus voor het eerst dit luchtteken binnen en heeft je de tijd gegeven om na te denken over je motivatie voor de keuzes die je maakt, vooral in je persoonlijke of professionele leven.

Sinds Mars eind oktober retrograde ging lopen, heeft het misschien onmogelijk gevoeld om vooruit te komen. Je had het gevoel vast te zitten in een moeilijke situatie. Je wist namelijk wat je wilde, maar je had nog geen idee hoe je dat moest creëren. Normaal gesproken kunnen de feestdagen al een uitdagende periode zijn om veranderingen in je leven te creëren, maar dit jaar bleek het écht onmogelijk.

Nu Mars direct staat, komen er meer mogelijkheden vrij. Het leven lijkt weer op gang te komen. Waar je je bewust van mag worden is dat Mars nu weer in Tweelingen staat. Hetzelfde teken als waar Mars eind vorig jaar doorheen bewoog. Deze keer heb je echter geleerd wat de bedoeling was, zodat je eindelijk vooruit kunt.

Woensdag 18 januari

Gebeurtenis: Mercurius direct in Steenbok

Mercurius loopt vandaag direct in Steenbok na zijn eerste retrograde van het nieuwe jaar. Mercurius retrograde is hét moment om te reflecteren over gebeurtenissen en plannen uit het verleden zodat je in de toekomst betere beslissingen kunt nemen die meer overeenkomen met je eigen behoeften.

Tijdens de Mercurius retrograde in Steenbok beoordeel je de stabiliteit van je plannen en hoe je had gehoopt dat je leven zich zou ontwikkelen. Nu Mercurius direct loopt, is de tijd reflectie voorbij en kun je veranderingen aanbrengen. Dit betekent dat het ook tijd is om je plannen in daden om te zetten.

Vrijdag 20 januari

Gebeurtenis: zon in Waterman

De zon loopt vandaag de Waterman binnen en begint hiermee het Watermanseizoen. Het Watermanseizoen is een tijd om je af te stemmen op je eigen innerlijke stem, om na te denken over wat je nodig hebt in de liefde en om na te denken over welk levenspad werkelijk jouw verlangens weerspiegelt.

Waterman gaat tot het uiterste voor waar hij in gelooft en kan met opzet proberen om dingen anders te doen, alleen maar om als uniek te worden gezien. Het is nu belangrijk om de bijzonderheden van je partner en andere mensen om je heen te eren zodat ze het gevoel hebben dat je hen volledig ziet. Ga dit Watermanseizoen op wat onverwachte afspraakjes of breng meer tijd samen door.

Vind je eigen vreugde en wees niet bang om dingen anders te doen. Richt je op wat jou maakt tot wie je werkelijk bent en wat jouw leven zo uniek maakt.

Zaterdag 21 januari

Gebeurtenis: nieuwe maan in Waterman

Nieuwe maan in Waterman is een positieve astrologische gebeurtenis. Er gaat namelijk een diepe transformatie plaatsvinden in jezelf en je leven. Waterman kan zich losmaken van intense emoties in situaties en de dingen zien zoals ze zijn. Deze energie laat zich vooral voelen rond deze nieuwe maan.

Verwacht dat er rond deze maan mogelijkheden komen voor diepe genezing en het loslaten van het verleden. Het lijkt er namelijk op dat er iets is dat je nog steeds met je meedraagt of dat op je drukt wat je toekomst beïnvloedt. Deze nieuwe maan, de overvloedplaneet Jupiter én de transformerende planeet Pluto helpen je om je pad vrij te maken van oude pijn om op een nieuwe en opwindende manier verder te gaan.

Zondag 22 januari

Gebeurtenis: Uranus direct in Stier

De planeet die bekend staat om schokkende en ontzagwekkende gebeurtenissen (Uranus) loopt vandaag direct in Stier. Deze planeet liep sinds augustus 2022 retrograde. Deze retrograde hielp je om te begrijpen waar je je nog beperkt voelde in je leven en welke veranderingen je zou aanbrengen als je zonder twijfel wist dat je succesvol zou zijn. Hoewel Uranus retrograde een prachtige tijd is om ná te denken over de veranderingen die je zou willen doorvoeren, is het zelden een goede tijd om dat die veranderingen daadwerkelijk door te voeren. Dit sluit aan bij de Mars retrograde die eerder deze maand eindigde.

Je hebt je geblokkeerd of beperkt gevoeld door het universum bij het maken van veranderingen in je leven. Nu januari vordert en Uranus en de andere planeten eindelijk direct lopen, houdt niets je meer tegen!

Donderdag 26 januari

Gebeurtenis: Venus in Vissen

Venus, de planeet van de liefde, loopt vandaag in Vissen en herinnert je aan wat liefde werkelijk is. Vissen wordt gezien als de beste plaats voor Venus. Dit betekent dat Venus vanaf vandaag in haar hoogste energie werkt en je het gevoel geeft dat de liefde werkelijk is waar ze hoort te zijn. In deze tijd wordt de liefde onvoorwaardelijk. Relaties worden spiritueler en betekenisvoller van aard en romantiek staat centraal.

Dit is niet alleen een tijd van dates en bloemen, maar ook van de hele avond opblijven om te praten over wat het leven voor je betekent en om die spirituele intimiteit met je (potentiële) partner te ontwikkelen. Venus in Vissen kent geen grenzen en draait om geven. Let er dus op dat je, terwijl je met je hoofd in de liefde en zelfs in het leven duikt, er ook voor zorgt dat het evenwichtig en wederzijds is.

Ontdek je innerlijke wijsheid en visualiseer 2023 samen met je ziel

Welk pad ga je bewandelen in 2023? Met dit online werkboek ga je terugkijken op het afgelopen jaar en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor het nieuwe jaar.

Neem de tijd om het oude jaar af te sluiten in dankbaarheid, en ontdek je de zaadjes die in je ziel zijn geplant voor het nieuwe jaar. Bestel de cursus nú voor € 32,50 en ga gelijk aan de slag!

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *