Dit is de enorme kracht van de mystieke, eeuwenoude wijsheidscodes van onze voorouders

Chants, gebeden en wijze uitspraken: ze zijn veel magischer en krachtiger dan je waarschijnlijk denkt! Deze eeuwenoude wijsheidscodes zijn bekrachtigers van positieve gevoelens en positieve veranderingen. Ze starten het zelfhelende vermogen en kunnen je tot wijze inzichten brengen…

Woorden kunnen het vuur in de geest van de mens ontsteken.
Woorden kunnen tranen aan het hardste hart ontwringen.
– Patrick Rothfuss, schrijver

De wijsheidscodes

Wijze mensen uit eerdere tijden wisten het al en diverse wetenschappers hebben het recent ook ontdekt: woorden van de eeuwenoude chants zijn de katalysators van de gevoelens die het lichaam van degene die ze uitspreekt veranderen. Het zijn ware wijsheidcodes.

De woorden zijn de codes

In vroege vertalingen van het evangelie volgens Johannes (hoofdstuk 16, vers 24), wordt ons verteld dat we onze gebeden moeten bekrachtigen met behulp van de woorden die ons uitnodigen om ons te laten omhullen door het gevoel dat ons gebed al verhoord is.

‘Tot nu toe hebben jullie niets in mijn naam gevraagd, maar vraag en je zult het ontvangen. Dan zal je vreugde volkomen zijn’.

Hier zien we dat het de woorden zijn die de emotie opwekken die onze gebeden kracht bij zet in de vorm van gebeurtenissen die volgen. Als we de betekenis van de woorden die we uitspreken op het diepste niveau van ons bewustzijn volledig omarmen, brengen ze de neurologische en biologische reacties op gang die de bedoeling van de codes weerspiegelen.

De potentiële kracht van het opwekken van zo’n biologische kettingreactie wordt duidelijk herkend door de schriftgeleerde Thomas in het evangelie dat zijn naam draagt: als we dit doen, kunnen we tegen een berg zeggen dat hij weg moet gaan, waarop de berg vervolgens ook aan de kant gaat.

Als de wijsheid in de oudheid zo krachtig was en zo lang goed gewerkt heeft, moeten wij er in deze tijd toch ook van kunnen profiteren… De Tibetaanse monnik en het gnostische evangelie beschrijven in nagenoeg dezelfde woorden hetzelfde principe.

Eeuwenoude kracht

Al meer dan 5000 jaar kennen de oudste en meest gekoesterde spirituele tradities de relatie tussen de woorden die we gebruiken en de manier waarop onze hersenen functioneren. Ze vertrouwden op bepaalde woordpatronen die ze reciteerden – gebeden, mantra’s, hymnes en chants – voor inspiratie, veiligheid, welzijn en heling als ze te maken kregen met de onvermijdelijke uitdagingen van het leven. En hoewel de oorspronkelijke volken naar moderne maatstaven geen wetenschappers waren, kenden ze de effecten van de woordcodes maar al te goed.

De tijden zijn veranderd, en toch verschillen wij niet zo veel van onze voorouders in de manier waarop we omgaan met de beproevingen die het leven ons brengt. We worden nog altijd van ons stuk gebracht door het verlies van onze dierbaren. We vragen nog altijd om bescherming als we bang zijn. Ook zoeken we nog altijd hulp bij moeilijke beslissingen. En net als onze voorouders kunnen we nog altijd profiteren van de wijsheidscodes die zij in het verleden hebben ontdekt.

Bron: De wijsheidcodes

De wijsheidscodes

De wijsheidscodes

Wil je de magie van deze wijsheidcodes zelf in actie zien en ze zelf gebruiken? In De wijsheidcodes van Gregg Braden ontdek je verborgen codes van wijsheid in eeuwenoude spirituele geschriften. Elke wijsheidscode gaat vergezeld van een korte omschrijving van wat de code betekent, waarom deze belangrijk is en hoe je de code in je leven kunt toepassen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen met wijsheden:

Het bericht Dit is de enorme kracht van de mystieke, eeuwenoude wijsheidscodes van onze voorouders verscheen eerst op Inspirerend Leven.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *