Dit ritueel past bij jouw sterrenbeeld in oktober 2023

Oktober is een geweldige maand om te manifesteren! Dit heeft te maken met de zonsverduistering in Weegschaal op 14 oktober. “Eclipsen geven een energetische boost,” zegt de bekende astroloog Kate Rose. Ontdek hoe jouw sterrenbeeld op deze krachtige energie afstemt en succesvol manifesteert in oktober.

Oktober brengt lichtere energie met zich mee. Je voelt je meer geaard en kunt plannen voor je leven maken.

Een kosmische kans wacht op jou

Het is belangrijk om tot je te nemen wat je hebt geleerd. Grijp deze kennis aan als een kans om je leven beter te laten worden. Omarm waar je op dit moment bent en concentreer je op jouw vreugde.

Vergeet ook niet de aspecten van het leven die je anders voor je ziet, zodat je deze stukjes beter in je puzzel van authenticiteit kunt laten passen. Adem uit wat er is gebeurd, terwijl je vooruitkijkt. Besef dat alles precies zo moest gebeuren om jou deze goddelijke kans te geven.

De astrologische ontwikkelingen in oktober: dit merk je ervan

Oktober brengt lichtere energie met zich mee. De nasleep van de retrograde lopende Venus in Leeuw houdt eindelijk op. Venus beweegt tegelijkertijd naar Maagd, waardoor jij je meer geaard voelt en plannen voor je leven kunt maken.

Hoewel Venus al vanaf begin september direct loopt, riep de nasleep van haar retrograde-fase vaak gevoelens van onduidelijkheid op. Je pluist het uiteindelijke doel van gebeurtenissen uit en beslist hoe dat meespeelt in wat je nu kiest om te doen. Deze lichtheid wordt versterkt als Pluto direct loopt in Steenbok. Jij verlaat je innerlijke ruimte van reflecteren en onderneemt actie voor de veranderingen die je wenst.

Zo krachtig zijn zonsverduisteringen

Oktober staat in het teken van transformatie, wat nog eens wordt versterkt door het eclips-seizoen. Het helpt je om de kennis die je tijdens het afgelopen retrograde-seizoen hebt opgedaan, te omarmen en in te zetten voor wat je in dit leven wilt creëren.

Een nieuwe eclips-cyclus begon in april, in Ram en Weegschaal. Toen kreeg je een voorproefje van de gebeurtenissen die zouden komen. In oktober pluk je de vruchten van wat je sinds april hebt geleerd. Je kunt deze oogst nu inzetten in een nieuwe levensfase.

In april hielp een zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Ram om het vuur van onafhankelijkheid aan te wakkeren. Je kreeg de opdracht om je op jezelf en je verlangens te richten. Tijdens de zonsverduistering bij de nieuwe maan in Weegschaal op 14 oktober wordt jou gevraagd om wat je geleerd hebt over je relaties met anderen in de praktijk te brengen. Ram en Weegschaal helpen je om de ik- versus wij-mentaliteit in balans te brengen wanneer je voor jezelf opkomt in belangrijke persoonlijke relaties.

Gebruik de manifestatie-energie

De zonsverduistering bij de nieuwe maan in Weegschaal in oktober is jouw kans om naar de toekomst te kijken, te verkondigen wat het belangrijkst voor je is en een betere balans in je leven te vinden. Als jij je realiseert hoe noodzakelijk de afgelopen maanden zijn geweest en de goddelijke lessen begint te belichamen, sta je op de drempel van grootsheid.

Eclipsen geven een krachtige energie af om mee te manifesteren. Ze zorgen voor een energetische boost. Helemaal omdat deze zonsverduistering staat voor de actie die je onderneemt om te creëren wat je het liefste wilt. Manifesteren met de zonsverduistering in Weegschaal vraagt je om het element Lucht te omarmen, terwijl jij je ook richt op de concrete stappen die je kunt zetten om je vibratie te verhogen. Dan trek je meer aan van wat je verlangt in je leven.

Weegschaal & het Lucht-element

Concentreer je in oktober op het verwerken van kruiden die het sterrenbeeld Weegschaal vertegenwoordigen in je dagelijkse en maandelijkse rituelen. Zoals kattenkruid, lavendel, vlierbes en tijm. Of werk met kristallen zoals heldere kwarts, rozenkwarts en tijgeroog. Als eerbetoon aan het element Lucht. Ook de essentiële oliën van gardenia, roos en jasmijn, die voor Weegschaal staan, kunnen jou helpen om af te stemmen op de energie van het universum. Ze voegen kracht aan je vibratie toe, waardoor je met enorm succes kunt manifesteren!

Wat kan jouw sterrenbeeld makkelijk manifesteren in oktober?

Ram (21 maart – 19 april)

Manifesteren: romantische transformatie

Denk na over welke veranderingen je wilt creëren in je relatie en romantische leven als de zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Weegschaal dit facet van je leven belicht.

Schrijf je affirmatie op een roze kaars, zalf hem met essentiële lavendelolie en rol hem heen en weer. Steek daarna de kaars aan en herhaal ondertussen 7 keer jouw affirmatie. Laat de kaars nog even branden.

Herhaal dit ritueel dagelijks of wekelijks tot de kaars is opgebrand. Geef de gesmolten was dan terug aan de aarde samen met vier roze rozenblaadjes.

Jouw affirmatie:

Ik omarm verandering binnen mijn romantische relatie die in lijn is met mijn persoonlijke groei. Ik eer mijn waardigheid bij alles wat ik verlang.

Stier (20 april – 20 mei)

Manifesteren: spiritueel welzijn

Omarm je spirituele welzijn als de zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Weegschaal jouw gebied van welzijn en dagelijkse routines belicht. Gebruik dit moment om een nieuw ritueel voor jezelf te creëren om zo je verbondenheid met het goddelijke te eren.

Maak een thee van tijm en lavendel en laat deze goed trekken. Zoek daarna een rustige plek op. Als je er klaar voor bent, zalf jij je hartchakra met essentiële gardenia-olie en leg je een heldere kwarts in je hand of op je kleding. Geniet ondertussen van je thee.

Besteed aandacht aan je energie en goddelijke kennis, oefen met het vertragen van je ademhaling en concentreer je op de sensaties in je lichaam, terwijl je jouw affirmatie langzaam en doelgericht herhaalt.

Jouw affirmatie:

Ik zorg voor mijn spirituele welzijn. Ik maak tijd om prioriteit te geven aan mijn persoonlijke behoeften.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Manifesteren: meer ruimte voor vreugde

De zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Weegschaal heerst over jouw gebied van vreugde en betrokkenheid. Het helpt jou om het volledige spectrum van geluk en vervulling te omarmen, terwijl je ernaar streeft een gezondere balans in je leven te creëren.

Maak een ‘intentie-potje’ met kattenkruid, tijm, lavendel en rozenkwarts. Doe er een paar druppels etherische jasmijnolie in en herhaal jouw affirmatie, terwijl je het potje afsluit met gele was. Zet het op een vensterbank op het oosten om geactiveerd te worden door het zonlicht in de ochtend. En om het element Lucht aan te roepen, terwijl jij je voorbereidt op een nieuw begin.

Jouw affirmatie:

Ik richt me op het creëren van meer ruimte in mijn leven voor wat echt vervullend en vreugdevol is.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Manifesteren: positieve veranderingen in je huis

Denk na over welke positieve veranderingen je wilt doorvoeren in je huis of familie als de zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Weegschaal dit deel van je leven belicht.

Jouw ritueel ziet er zo uit. Maak een aura-spray voor je huis met gewone toverhazelaar en de essentiële oliën van palo santo (voor reiniging), lavendel (voor vrede) en roos (voor liefde). Spuit deze mix in je huis rond, terwijl je glimlacht en jouw affirmatie herhaalt.

Herhaal dit ritueel wekelijks. Zo roep je bereidheid op om positieve veranderingen in je huis te creëren.

Jouw affirmatie:

Ik ben bereid om positieve veranderingen in mijn huis aan te brengen, terwijl ik naar de toekomst kijk en alles eer wat ik verdien.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Manifesteren: voor jezelf opkomen

Denk na over hoe je ijveriger en diplomatieker voor jezelf kunt opkomen als de zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Weegschaal je communicatiegebied activeert.

Pak een (offer)bord en bestrooi de bodem met zout voor bescherming. Zet er een blauwe kaars op, die vrede en compromis symboliseert. Steek nu de kaars aan en omcirkel hem met lavendel en kattenkruid. Houd dan een tijgeroog boven de vlam en beweeg het kristal drie keer met de klok mee rond het bord. Laat de kaars 8 minuten branden (een teken van transformatie!), doof hem en stop de tijgeroog in je kleding.

Herhaal dit ritueel wekelijks om het kristal op te laden en je intenties naar het universum te sturen.

Jouw affirmatie:

Ik eer mezelf en mijn behoeften, terwijl ik pleit voor wat ik in dit leven wil creëren.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Manifesteren: financiële rijkdom

Richt je op het genereren van financiële rijkdom op de lange termijn als de zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Weegschaal over dit gebied van je leven heerst.

Zalf een groene kaars met olijfolie voor voorspoed en schrijf daarna jouw naam en affirmatie op een eurobiljet. Rol het bankbiljet op en zalf het met olijfolie voordat je het verticaal in de aarde van een basilicum-plant stopt. Daarna bezegel jij je intentie met het gesmolten groene kaarsvet en strooi je kaneel op het biljet voor geluk.

Steek elke week de kaars aan naast de basilicum en laat hem 6 minuten branden, een teken van financiële voorspoed. Herhaal je intentie. Aan het einde van de maand zet je de kaars terug in de aarde bij je offer.

Jouw affirmatie:

Ik ben een magneet voor rijkdom en overvloed.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Manifesteren: persoonlijke ontwikkeling

Concentreer je op de diepgaande veranderingen die jij in jezelf kunt doorvoeren als de zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Weegschaal je gevoel van eigenwaarde en je overtuigingen activeert.

Ga voor een spiegel zitten en steek een oranje kaars aan, voor moed. Schrijf jouw affirmatie op en maak daarna een lijst van veranderingen of doelen die je in staat stellen om meer op één lijn te komen met je ziel. Ben je klaar? Kijk dan naar jezelf in de spiegel en lees ze hardop voor.

Keer elke week terug naar deze ruimte. Verander je lijst als dat nodig is en lees hem opnieuw. Aan het einde van de maand doe je het gesmolten kaarsvet en je lijst in een witte stoffen doek. Voeg er tijm aan toe. Knoop dan de doek vast met een gouden lint en hang het in een boom in de buurt om het element Lucht te eren.

Jouw affirmatie:

Ik omarm een persoonlijke ontwikkeling in mezelf, terwijl ik me meer afstem op de waarheid van mijn ziel.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Manifesteren: opwinding over de toekomst

Laat je enthousiasmeren over de toekomst als de zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Weegschaal de thema’s dromen en intuïtie benadrukt.

Schrijf jouw affirmatie op een stukje papier en zalf het met de essentiële olie van gardenia. Doe het papier in een klein zakje (maak er eventueel zelf eentje) en voeg er tijm, lavendel en heldere kwarts aan toe. Maak dit dicht met rode draad en een naald en hang het bij het raam van je slaapkamer om gefocust te zijn op de toekomst.

Jouw affirmatie:

Ik ben opgewonden over mijn toekomst en laat alles en iedereen los die me heeft weerhouden van mijn goddelijke recht.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Manifesteren: gezonde en verheffende verbindingen

Omarm de positieve energie van de mensen om je heen als de zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Weegschaal heerst over je sociale netwerk, doelen en hoop voor de toekomst.

Verzamel een blad dat op de grond is gevallen en schrijf jouw affirmatie erop. Zalf het daarna met essentiële jasmijnolie en leg het op de grond met een tijgeroog erbovenop.

Herhaal dit elke week totdat de maand oktober voorbij is. Verbrand daarna de bladeren veilig in de aarde en laat het tijgeroog op je offer achter.

Jouw affirmatie:

Ik word omringd door helende en opbeurende verbindingen, terwijl ik tijd maak om belangrijke relaties te koesteren.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Manifesteren: betere balans

Richt je op het creëren van meer balans in je leven als de zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Weegschaal over je professionele ambities heerst.

Pak een klein potje en stop jouw geschreven affirmatie, vlierbessen (voor heling) en rozenkwarts (voor liefde) erin. Vul de rest met honing, om je te herinneren aan de zoetheid van het leven om je heen. Neem dagelijks een lepeltje ervan of voeg het toe aan je thee, terwijl je jouw affirmatie herhaalt en nadenkt over wat het belangrijkst voor je is.

Jouw affirmatie:

Ik ben me bewust van de balans tussen mijn professionele en persoonlijke leven en richt me op het creëren van harmonie binnen beide.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Manifesteren: nieuwe kansen grijpen

De zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Weegschaal heerst over je overvloed- en geluksgebied en helpt je om nieuwe kansen te omarmen en nieuwe energie op te doen voor avontuur.

Maak een altaar met een sinaasappelkaars, tijm, vlierbessen en voorwerpen zoals een sleutel of een vliegticket. Zodra deze ruimte klaar is, plaats je vier stukjes heldere kwarts rond je altaar. Om de energie van de vier elementen op te roepen en bescherming te bieden voor je dromen.

Steek elke week de kaars 9 minuten aan en herhaal jouw affirmatie. Als de maand voorbij is, wikkel je alles in wit vloeipapier en leg je het op een plek waar niemand het ziet, behalve jij.

Jouw affirmatie:

Ik ben klaar voor nieuwheid en sta open voor het ontvangen van goddelijke leiding van het universum, terwijl ik me voorbereid op een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Manifesteren: transformerende intimiteit

Geef je over aan de kracht van transformerende intimiteit als de zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Weegschaal thema’s activeert die te maken hebben met intieme relaties en verandering.

Steek een roze kaars aan en snijd een appel doormidden. Schrijf of kerf je naam, die van je partner of de woorden liefde, intimiteit of transformatie aan de binnenkant van elke helft. Terwijl je jouw affirmatie herhaalt, bind je de appel vast met een roze lint. Je verzegelt je intentie met de gesmolten was van de kaars. Plaats je offer buiten onder een rozenstruik en herhaal je ritueel wekelijks.

Aan het einde van de maand oktober begraaf je de appel onder de rozenstruik en strooi je er lavendel overheen voor de liefde.

Jouw affirmatie:

Ik sta open voor transformerende intimiteit als ik opkom voor mijn behoeften en ruimte houd voor kwetsbaarheid en vertrouwen.

Dit zijn de 7 astrologische gebeurtenissen die je leven in oktober zullen veranderen.

Wat staat jouw sterrenbeeld deze maand te wachten? Je leest het in de maandhoroscoop van oktober 2023.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus ‘De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.

Bekijk deze cursus

Lees verder over jouw sterrenbeeld:

Het bericht Dit ritueel past bij jouw sterrenbeeld in oktober 2023 verscheen eerst op Inspirerend Leven.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *