Doe de check: 11 signalen die erop wijzen dat jij niet je zielspad loopt

Als jij je zielsmissie niet leeft, heeft dat mogelijk gevolgen. Je kunt minder levenslust ervaren en belandt soms in een burn-out of depressie. Herken jij de signalen in dit artikel? Holistisch therapeut Daniëlla van de Zande laat zien hoe jij wél je zielspad kunt volgen. “Het is een diepgaand besef van waarom jij hier op aarde bent en wat je unieke rol in de wereld is.”

Wanneer jij je hartsverlangen volgt, oftewel de diepgaande wens vanuit de ziel, bewandel je het pad van moeiteloosheid.

Synchroniciteit en flow

De vraag die ik tijdens consulten het meest krijg van mensen is: wat is mijn zielsmissie en hoe weet ik nu of ik mijn zielspad loop? Jouw zielspad is het levensprogramma van de ziel, dat jij vanaf je geboorte hebt meegekregen. Dit programma omvat ook synchroniciteit en specifieke gebeurtenissen die jou helpen bij je persoonlijke en spirituele groei.

Wanneer we ons zielspad lopen, zijn we verbonden met onze natuurlijke staat van zijn. We ervaren moeiteloosheid en flow. Alles klopt en we ontvangen precies dát wat we nodig hebben om onze doelen te bereiken. Een geruststellende gedachte: het leven overkomt ons niet. Wanneer jij je overgeeft aan de leiding die er is, vanuit je ziel, kun je zélf betekenis en richting aan jouw leven geven.

De 11 tekenen dat jij je zielspad mogelijk niet volgt.

1. Gebrek aan levenslust
2. Geen innerlijke voldoening ervaren, algeheel gevoel van ontevredenheid
3. Jezelf wegcijferen
4. Stress ervaren
5. Schuldgevoelens
6. Jezelf onder- of overschatten
7. Zeer teruggetrokken leven of juist losbandig zijn
8. Geen regie over je eigen leven ervaren
9. Laksheid en geen verantwoordelijkheid nemen
10. Vasthouden aan het verleden
11. Depressie of burn-out

Het volgen van je verlangen

Motivatie, hard werken en doorzettingsvermogen worden meestal als vereisten genoemd om te bereiken wat je wilt. Want volgens de gangbare opvattingen krijgen we niets voor niets… Maar wanneer jij je hartsverlangen volgt, oftewel de diepgaande wens vanuit de ziel, bewandel je het pad van moeiteloosheid. Jouw hartsverlangen kan zich uiten als een droom, die veel waarde voor jou heeft. Deze droom wakkert je passie en motivatie aan en heeft een diepe betekenis voor jou. Je blijft je verlangen najagen en volgen, ondanks de tegenslagen die je ongetwijfeld ontmoet. Want het leidt je naar het vervullen van je zielsmissie.

Waarom jij geboren bent

Een zielsmissie is jouw levensdoel of levensopdracht. Het is een diepgaand besef van waarom jij hier op aarde bent en wat je unieke rol in de wereld is. Jouw zielsmissie is gekoppeld aan een persoonlijke passie, je talenten en waarden en kan tijdens je leven veranderen of zich ontwikkelen. Het is de reden waarom je geboren bent, het is de rol die je in de wereld speelt en de bijdrage die je aan de samenleving levert. Het gaat om het ontdekken van je unieke talenten en hoe je deze kunt inzetten om een positieve impact in de wereld te maken.

Hoe vind ik mijn zielsmissie?

Er bestaan verschillende opvattingen over de zielsmissie. Sommigen beschouwen het vinden ervan als een levenslange zoektocht, terwijl anderen ervan uitgaan dat dit levensdoel vanaf het prille begin duidelijk aanwezig is. ‘Je zielsmissie is niet iets dat je vindt, maar iets dat je creëert,’ meent Tony Robbins, de wereldberoemde coach, auteur en motivational speaker. Hij bedoelt hiermee dat jij in de loop van je leven je zielsmissie ontwikkelt en creëert. Je dient jezelf te creëren en dient je eigen pad te vinden om zo jouw unieke rol te vervullen, aldus Tony. Je zielsmissie maakt dus een belangrijk deel van je persoonlijke groei uit. Deze ‘opdracht’ geeft richting en betekenis aan jouw leven én dat van anderen.

De 11 tekenen dat jij je zielspad wél volgt.

1. Aanwezigheid van enthousiasme en levensvreugde
2. Tevreden zijn en voldoening ervaren
3. Zelfbewust zijn
4. Innerlijke harmonie en balans
5. Verantwoordelijkheid nemen
6. Je volledige potentie leven
7. Creatieve oplossingen vinden
8. Je innerlijke stem volgen
9. Toegewijd zijn aan je persoonlijke missie
10. Leven in het nu
11. Synchroniciteit en déjà vu-ervaringen

Het is goed om te beseffen dat jouw zielsmissie gedurende je leven kan veranderen. Dat betekent dat jij je open mag blijven stellen voor veranderingen. Bovendien is het ontdekken van deze missie een proces. Of het nu maar even of een heel leven duurt voordat je precies weet wat je levensdoel is, onthoud dat je zielspad uniek is. Een weg die je helemaal zelf mag gaan, maar niet alleen hoeft te gaan.

Zo kom je meer te weten over jouw levensopdracht:

• Luister naar je innerlijke stem, ze vertelt jou precies waar je blij van wordt.
• Benoem je kwaliteiten en talenten en schrijf ze op.
• Waar word je happy van? Doe dat vaker!
• Kijk goed naar wat jou energie geeft en wat energie vreet.
• Volg je eigen tempo en ritme.
• Go with the flow, ga zónder weerstand mee in dat wat zich aandient.
• Volg vaker je intuïtie bij het nemen van beslissingen. Wanneer je hart er blij van wordt, is het een Ja!
• Durf je mening te herzien, stel je flexibel op en blijf nieuwsgierig.

Je zielspad wijst jou de weg naar zijn. Het brengt je terug naar jouw essentie. Luister naar je ziel, geef gehoor aan je verlangen en wees volgzaam. Uiteindelijk is dát je werkelijke zielsmissie!

www.masiamalagana.com

Ontdek jouw zielsmissie

Ben je aan het ontwaken maar weet je nog niet wat jouw zielsmissie is? Start dan met de online cursus Zelfinzicht in je ziel van Rebecca Campbell! Ga met het interactieve werkboek aan de slag om steeds meer tijd met jouw ziel door te brengen en zo jouw hoogste potentie te behalen.

Bestel nu de cursus voor € 65,00 en ontdek de blauwdruk van je ziel.

Ben je benieuwd? Doe dan de gratis proefles. 

bestel nu

Lees verder over je ziel:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *