Doe de test: is jouw krijger-energie in balans? (Ontdek hoe jij in je helende kracht komt!)

De dagen rond de zomerzonnewende op dinsdag 21 juni zijn een mooi moment om stil te staan bij je krijger-energie, zegt HeatherAsh Amara, auteur van Krijgergodin. Hoe is het gesteld met jouw innerlijke krijger? Is deze warrior in of uit balans? Doe de test en je weet het antwoord! “Krijger-energie kan helend zijn als het krachtig is, destructief als het overmatig aanwezig is of uitputtend als het ontoereikend is.”

Krijgers die helen strijden niet tegen de wereld of tegen zichzelf. Ze staan klaar om hun innerlijke demonen, desillusies en negatieve patronen te bevechten.

Het belang van de juiste dosering

Veel planten hebben een medicinale werking als je de juiste dosering toepast. Als je er te veel van gebruikt, kunnen ze giftig zijn. Neem je te weinig, dan werken ze niet. Dat iets giftig is bij overmatig gebruik, betekent niet dat het met mate niet helend kan zijn. En omdat iets geen duidelijk zichtbaar verschil creëert met kleine hoeveelheden, betekent niet dat het geen waarde of doel heeft. Het gaat om het toepassen van de juiste hoeveelheid op het juiste moment.

Zomerzonnewende: stilstaan bij je krijger-energie

Op dinsdag 21 juni staan we op het noordelijk halfrond stil bij de overgang naar de zomer. We vieren de zomerzonnewende: de langste dag en de kortste nacht van het jaar. De vragen die ik mezelf vaak stel tijdens deze met licht gevulde tijd van het jaar zijn: wat gaat er op dit moment goed in mijn leven? Wat heeft meer aandacht nodig? Welke vruchten van mijn werk kan ik plukken? Ik check ook in bij wat ik mijn ‘krijger-energie’ noem. Natuurlijk kun je dit het hele jaar door doen, om te kijken hoe het met jouw innerlijke krijger gaat.

Transformeren en helen

Mensen zien krijger-energie soms alleen als iets schadelijks of destructiefs. Ze wenden zich er vanaf of zijn er bang voor, omdat ze het als iets negatiefs zien. Een vriendin van me postte onlangs zelfs deze quote: ‘Don’t be a warrior, be yourself.’ (Wees geen krijger maar wees jezelf). Maar ik geloof dat je alleen jezelf kunt kennen en kunt zijn als je eerst aan je innerlijke krijger werkt. Niet een krijger die verwoest, maar een heldere, gefocuste, mindful, betrouwbare, respectvolle krijger die heelt.

Krijgers die helen strijden niet tegen de wereld of tegen zichzelf. Ze zijn bereid en staan klaar om hun innerlijke demonen, desillusies en negatieve patronen te bevechten. De strijd gaat niet om het vernietigen of begraven van wat niet dient, maar om het vaardig transformeren van gedragingen en reacties, zodat we vrij zijn om te zijn wie we werkelijk zijn.

Hoe is het met de krijger in jou?

Het is mogelijk om de energie van jouw innerlijke krijger in balans te krijgen. Krijger-energie kan helend zijn als het krachtig is, destructief als het overmatig aanwezig is of uitputtend als het ontoereikend is.

Wat zijn de kenmerken van krijger-energie? Bekijk de onderstaande lijst en stel vast welke kwaliteiten jou bekend voorkomen, met welke je worstelt en welke je wilt versterken.

• Krijger – krachtig

Gefocust
Helder
Toegewijd
Betrokken

• Krijger – overmatig

Dogmatisch
Veroordelend
Controlerend
Boos

• Krijger – ontoereikend

Angstig
Timide
Uitstelgedrag
Onzeker

In balans: weten wat je wilt

We leven in een maatschappij waarin we vaak te maken hebben met overmatige krijger-energie: mensen, structuren en systemen die gebaseerd zijn op controle, oordelen en macht. Dit is waarom mensen die gekwetst zijn door dit soort uitingen vaak de neiging hebben zich af te wenden van krijger-energie en het alleen maar als destructief zien.

Gebalanceerde krijger-energie gaat over eigenaarschap over je kracht, passie en visie op een heldere en bescheiden manier. Als je eigenaarschap hebt over je innerlijke krijger, weet je wat je wilt en deins je er niet voor terug het te vragen. Je weet ook dat je niet altijd krijgt wat je wilt. Je weet hoe je grenzen moet stellen, wanneer je Nee en wanneer je Ja moet zeggen en je onderneemt actie op een mindful manier. Je verspilt geen energie of tijd, je begrijpt dat jouw realiteit wordt gevormd door jouw percepties en acties en dat je andere mensen niet kunt dwingen of veranderen. Je kunt alleen jezelf veranderen.

Opdracht: ontdek wat je nodig hebt in je leven

Om een beter begrip te krijgen van je krijger-energie (overtollig, krachtig of ontoereikend), raad ik jou aan de bovenstaande lijst nog eens te bekijken en elke kwaliteit een cijfer te geven. Een 1 als je die kwaliteit zelden of nooit ervaart, een 10 als je er vaak mee te maken hebt. Denk niet lang na als je de cijfers uitdeelt, vertrouw op je eerste ingeving. Tel daarna de cijfers bij elk onderdeel bij elkaar op. De uitkomst laat jou zien of je meer of juist minder krijger-energie in je leven nodig hebt.

Heb jij overtollige krijger-energie?

Wees nieuwsgierig naar waar je hebt geleerd om een overdaad aan krijger-energie vast te houden en waarom. Hoe heb je hier in het verleden van geprofiteerd en wanneer heeft het jou problemen opgeleverd? Probeer compassie voor jezelf en anderen te hebben. Wees mild en verzacht je scherpe randjes.

Heb jij ontoereikende krijger-energie?

Onderzoek waar je hebt geleerd je krijger-energie los te laten en waarom. Hoe heb je hier in het verleden van geprofiteerd en wanneer heeft het jou problemen opgeleverd? Probeer meer voor jezelf op te komen en uit te komen voor wat jij wilt. Bevrijd je vurige kant. Blijf stabiel.

Terug in balans komen is niet iets wat je zomaar in één dag doet. Het is een toegewijde, continue zoektocht om je meest krachtige en gegronde innerlijke krijger te claimen en zo het leven te creëren dat voor jou bestemd is.

Boekentip: Krijgergodin

krijgergodinWil je nog meer leren over jouw innerlijke, vrouwelijke krijgerkracht? Reken af met maskers, slachtofferrol en beperkende overtuigingen om zo de wereld ten volste te ervaren en ga de weg van de Krijgergodin. In tien lessen ontwikkel je warrior tools om de krachtige vrouw in jezelf te onthullen, de vrouw die zowel krijger als godin is om zo veranderingen in je leven door te voeren.

Begin aan jouw krijgergodin-avontuur en bestel Krijgergodin voor € 22,50 met gratis verzending

bestel nu

Lees ook deze krachtige artikelen van HeatherAsh Amara:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *