Draken als gids: zo roep je de eeuwenoude wijsheid van draken op

Draken zijn buitenaardse wezens die naar onze werkelijkheid zijn gekomen om de mens te helpen bij het ontwaken. Zijn draken slechts mythologische wezens? Spiritueel leraar Maureen St. Germain betwijfelt het: “omdat er zo veel kunstzinnige weergaven van draken te vinden zijn in musea verspreid over de hele wereld.” Tegenwoordig zijn de draken teruggekeerd om de mensen te helpen op hun zoektocht naar hun ware, authentieke zelf. Lees in dit artikel over de draak én hoe je je eigen draken kunt aanroepen voor wijsheid.

Ik weet dat het allemaal maar fantasie lijkt, maar toch: negeer de hulp van je draken alsjeblieft niet. Je mag zelfs mijn ongelijk proberen aan te tonen.

Wat zijn draken?

De betekenis van het woord ‘draak’ zelf geeft de echte reden van hun bestaan al aan: zowel in het Oosten als Westen stamt het woord ‘draak’ af van een woord dat ‘duidelijk zien’ betekent.

In 2010 verschenen de draken aan mij (Maureen St. Germain) in een open veld toen ik in een beeldentuin rondliep. Ze spraken tot me en zeiden dat ik mijn best moest doen om hun boodschap te begrijpen. Ik was geïntrigeerd. Waarom waren ze zo aanwezig? Wat kunnen ze allemaal?

Om te beginnen zijn draken geen reptielen. Ze zijn warmbloedig, voeden hun jongen en houden hun eieren warm (is mij verteld). In het Oosten worden draken nog altijd vereerd en er zijn veel verhalen bekend waarin draken mensen onderrichten en helpen om hun wereld te ordenen en beter te leren begrijpen.

Binnen de geschiedenis van draken vind je twee tradities: de oosterse en de Europese van voor de dertiende eeuw:

Verdrongen door het Europese christendom

Draken zijn onderdeel van de iconografie van het vroege christendom. In latere tijden werden ze gezien als zondebok en geslacht, tot ze uit deze werkelijkheid verplaatst werden naar een symbolische betekenis, zoals in hedendaagse fabels. De Europese draken werden de vergetelheid in gejaagd door religieuze vervolgingen. Sint-Joris (St. George) wordt algemeen gezien als de beschermheilige van Engeland, die een vleesetende draak verslagen zou hebben om een dorp in Libië te beschermen. Het verhaal kan een verzinsel zijn om te voorkomen dat draken nog langer aanbeden werden zoals op vroegere afbeeldingen (elfde eeuw) nog te zien was.

Geëerd door oosterse tradities

De oosterse traditie vereerde draken en beschouwde ze als een bron van diepe wijsheid. De draak, vooral de draak met de vijf klauwen, werd binnen de Chinese cultuur een symbool dat alleen door de keizer gebruikt mocht worden; hieruit blijkt wel hoe belangrijk de draak daar was. Bijzonder is ook dat 23 januari 2012 het begin was van het Chinese jaar van de Draak en dat dit jaar tevens het einde markeerde van de Maya-kalender. Dit was het veelbelovende moment waarop de toegangspoort voor alle draken zich opende.

Waarom zijn draken hier?

De draken komen van een levensgolf die ons onbekend is. Ze bezitten wijsheid en kennis op vele esoterische gebieden. Zo bezitten ze een grote expertise op het gebied van de elementen aarde, lucht, vuur en water. Hierdoor kunnen ze je meer inzicht schenken in het werken met de elementen en alle expressievormen van de elementen, zoals watergeesten, luchtgeesten, vuursalamanders, feeën, gnomen en elfen.

Draken bieden hulp tijdens ontwaken

Er is een nieuwe drakensoort teruggekeerd naar deze dimensie om mensen te helpen en te beschermen terwijl ze vijfdimensionaal worden. Hun aanwezigheid is in deze tijd van vitaal belang, omdat ze zich dimensionaal kunnen verplaatsen en daarnaast ook kunnen helpen bij het vasthouden aan de hogere trillingen van de derde tot en met de vijfde dimensie. Ze zijn teruggekomen om de mens te helpen bij de ascentie.

Oefening: hoe roep je je draken aan?

Ik weet dat het allemaal maar fantasie lijkt, maar toch: negeer de hulp van je draken alsjeblieft niet. Je mag zelfs mijn ongelijk proberen aan te tonen. Vraag je draken om tevoorschijn te komen en let op de tekenen die erop wijzen dat ze er zijn. Ze willen juist geroepen worden en zullen zich zeker laten zien in je dromen, in de wolken of op andere plekken.

Vraag ze om hulp. Word rustig, vraag je draken om aanwezig te zijn en vraag vervolgens naar hun naam. Gebruik de naam die als eerste in je hoofd opkomt. Noem ze vanaf dat moment bij hun naam. Je kunt meer dan één draak hebben en ze kunnen van beide geslachten zijn. Als je draak eenmaal een naam heeft, kun je hem oproepen en om iets vragen. Hij heeft je als zijn mens geadopteerd en voelt zich om bepaalde redenen tot je aangetrokken.

Vertel de namen van je draken nooit aan anderen, tenzij je er volledig op vertrouwt dat die ander de namen respecteert. Als je draken hun namen genereus tegen je vertellen, betekent dit dat zij je hun diensten aanbieden, want je kunt ze nu bij hun naam roepen en om hulp vragen. En ze genieten ervan om je te helpen en als je ze om hulp vraagt.

Hoe kun je de hulp van je draken gebruiken?

Je kunt de draken zien als een van de hulpmiddelen waarmee je de uitdagingen die voor je liggen kunt aangaan. Je kunt je draken vragen of ze helpers of hulpbronnen willen zoeken en op je pad willen brengen om je bij bepaalde projecten te ondersteunen. En belangrijker nog, de draken kunnen je helpen bij het herkennen van de waarheid in de woorden van anderen.

Draken zijn zowel symbolisch als echt als ze zich in dromen voordoen. Ze zijn vierdimensionale elementalen met een eigen intelligentie en een eigen programma. Ze zijn onafhankelijker dan aarde-elementalen zoals gnomen, feeën en elven. Ze zijn in deze tijd teruggekeerd naar de aarde om de mensheid te helpen. Ze zijn werkzaam op het gebied van communicatie, reizen en het vinden van je weg op zowel fysiek als metafysische niveau.

Waarom heb je de hulp van je draken nodig?

Door alle veranderingen in ons leven kan er sprake zijn van een valse start, misleiding en onzekerheid. De draken zijn teruggekeerd om ons helder naar de dingen te leren kijken. Natuurlijk heb je niet per se draken nodig als je een stevige verbinding hebt met je Hogere Zelf. Maar wie kan er niet wat extra hulp gebruiken? Veel mensen vertrouwen op draken voor wonderen, wijsheid en helderheid in iedere mogelijke vorm. En ook jij kunt op hen vertrouwen.

Je kunt hun vragen om ‘het stuur over te nemen’ of om je te laten inzien wat je nog niet ziet of wat je nodig hebt. Je kunt hun vragen om je te helpen om op je bestemming aan te komen. Ik vraag altijd hun hulp in het verkeer. Waarom niet? Ik vraag hun om hulp en zij doen niets liever dan helpen.

Je hoeft me niet op mijn woord te geloven. Probeer het zelf eens. Je draken zullen je helpen om de geheimen van dimensionaal leven op ieder niveau te onthullen. Je dient klaar te zijn voor de volgende stap, dan zullen ze je helpen bij het vinden van je weg.

Dit is een fragment uit Ontwaken in 5D

ontwaken in 5DIn Ontwaken in 5D van Maureen St. Germain helpt zij je de weg door de eerste, tweede, derde en vierde dimensie te vinden om uiteindelijk toegang te krijgen tot 5D. Daarmee krijg je een instrument in handen waarmee je uit oude rollen en patronen kunt stappen. Met oefeningen voor energetische bescherming en speciale meditaties die je bij je hogere zelf brengen.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen van Maureen St. Germain:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *