Egyptisch Nieuwjaar 26 juli: het begin van spirituele groei

Het Egyptisch Nieuwjaar op 26 juli kondigt een nieuw begin aan: je krijgt de kans om spiritueel te groeien. “Veel karmische situaties die in het Oude Egypte ontstonden, worden tijdens Nieuwjaar en de opening van de Leeuwenpoort op 8 augustus geleidelijk afgerond,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Voor wie nog niet zijn of haar tweelingziel heeft ontmoet: de kans is groot dat jouw twin dit jaar in je leven komt!

Vernieuwende energie van Sirius

In het Oude Egypte begon het nieuwe planetaire jaar rond 26 juli. Sirius, de Blauwe Ster, verscheen dan weer aan de horizon samen met de zon, wat voor de Egyptenaren de start van het nieuwe jaar betekende. In deze periode trad ook het water van de Nijl buiten de oevers, waardoor het land weer vruchtbaar werd. Een nieuwe vruchtbare periode brak aan.

De Egyptenaren vierden Nieuwjaar met feesten en ceremonies. Beelden van de goden werden uit de tempels naar buiten gedragen om de verjongende en vernieuwende energie van Sirius, in combinatie met de zon, te ontvangen. Elke tempel had zijn eigen god. Aan alle goden werd gevraagd om voorspoed te brengen voor het komende jaar. Heel populair was Hathor, godin van vruchtbaarheid, moederschap, erotiek, muziek en dans. Ze was nauw verbonden met de godin Isis, met wie ze later versmolt.

Het begin van spirituele groei

Velen van jullie kunnen nu nog de verbinding met het Oude Egypte voelen. Jullie waren onder meer werkzaam in de tempels en woonden de ceremonies bij. Tweelingzielen werkten in die tijd nauw samen. Door het in verval raken van Atlantis en het Oude Egypte ontstond er een disbalans in de samenleving. Veel karmische situaties die in deze tijd ontstonden, worden tijdens het Egyptisch Nieuwjaar en de opening van de Leeuwenpoort op 8 augustus geleidelijk afgerond. We kunnen deze dag dan ook vieren als het begin van spirituele groei.

Hathors helpen bij onze ascensie

Wij channelen vele berichten door onze verbinding met onder anderen de Hathors, die duizenden jaren geleden in Egypte woonden. Ze waren een vreedzaam volk, vol liefde en compassie, met een voornamelijk vrouwelijke cultuur. Vanaf het moment dat de farao’s aan de macht kwamen, hadden vooral mannen het voor het zeggen. De Hathors, hoogontwikkelde wezens, werden niet gewaardeerd en begrepen.

Inmiddels zijn ze geascendeerd: ze zijn opgestegen Lichtwezens en verblijven onder meer op Venus. Ze steunen ons bij de ascensie van de aarde, wat betekent dat de frequentie van onze planeet verhoogt en er uiteindelijk algehele vrede ontstaat. Ze leren ons om meer liefde te voelen en uit te dragen en met energiefrequenties van liefde onszelf en anderen te genezen. Ook helpen zij tweelingzielen bij het helen van oude pijn, zodat ze zich in liefde met elkaar kunnen verbinden.

Activatie van DNA

In het Oude Egypte waren velen van jullie verbonden met de Sirianen. Zij hielpen onder andere bij de ontwikkeling van de mensheid; ze leerden ons hoe we in eenheid met elkaar kunnen leven. De technologische ontwikkeling was in die tijd hoogstaand. De Sirianen waren kundig op het gebied van astronomie en astrologie en maakten ingewikkelde wiskundige berekeningen. Ook waren ze betrokken bij de bouw van de piramides.

De verbinding met de Sirianen is verloren gegaan, maar wordt nu door de activatie van ons DNA langzaam hersteld. Zij communiceren onder andere via getallen met ons. Dat is ook de reden waarom wij astrologie met numerologie combineren en jullie regelmatig dubbele getallen zien.

Tweelingzielen: alles komt in een stroomversnelling

Ook voor tweelingzielen is het Egyptisch Nieuwjaar het begin van een nieuwe fase. Jullie ervaren dat de druk om dingen in je leven te veranderen, wordt opgevoerd. Alsof alles in een stroomversnelling komt. De aantrekkingskracht tussen tweelingzielen is van tijd tot tijd erg sterk. Jullie kunnen het gevoel hebben dat je samen verder wilt, ook al spartelt het ego soms tegen.

Jullie zien ook steeds duidelijker dat een andere relatie niet werkt of niet de diepgang en voldoening geeft die je wenst. De dwingende energie zorgt ervoor dat jullie het proces van heling niet uit de weg gaan. Het is tijd om te zoeken naar harmonie en balans. Jullie volgen ook steeds meer je hart en laten oude situaties en relaties achter je. Er is dus géén weg meer terug.
Voor wie nog niet zijn of haar tweelingziel heeft ontmoet: de kans is groot dat jouw twin dit jaar in je leven komt! Je kunt hierop voorbereid worden, bijvoorbeeld in de vorm van dromen.

Webinar Tweelingzielen en Egyptisch Nieuwjaar 26 juli

Ter gelegenheid van het Egyptisch Nieuwjaar organiseren Karin en Danique Vergeer op 26 juli een webinar speciaal voor tweelingzielen. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze feestdag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing. Het belooft een magische helende reis te worden.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *