Energetisch aarden: vijf kenmerken van slecht geaard zijn

Toen ik afgelopen zomer te horen kreeg dat ik – nog steeds – niet goed geaard was, kwam dat best wel hard bij me binnen. Sinds mijn burn-out, enkele jaren voordien, was ik namelijk bewust bezig met aarden. Ik spendeerde veel tijd in de natuur, maakte elke dag contact met de aarde en droeg aardende edelstenen. Ik begon te beseffen dat aarden veel verder gaat dan ‘uit je hoofd komen’ of ‘met je blote voeten door het gras lopen’. Het gaat over echt aanwezig zijn in je lichaam en leven en je veilig en thuis voelen bij jezelf.

Heel wat kenmerken in mijn leven getuigden van het tegendeel. Ik zeg niet dat dit dé kenmerken zijn van niet goed geaard zijn, maar ik wil ze wel graag met je delen zodat het ook voor jou concreter wordt wat ‘slecht geaard zijn’ nu juist betekent.

Kenmerken van slecht aarding:

1. Teleurgesteld zijn in het leven

Hoe avontuurlijk je leven ook is en hoe vervullend het langs de buitenkant ook lijkt, je slaagt er niet in om er echt van te genieten. Je voelt je vaak afgevlakt, hebt regelmatig te kampen met neerslachtige periodes en vraagt je overwegend af ‘is het dit nu maar?’. Om dit gevoel te (over)compenseren ga je op zoek naar kicks en sensatie of vertoon je vluchtgedrag. Je vlucht bijvoorbeeld weg in uitgaan, reizen, alcohol, relaties, je werk, opleidingen… Je wilt overal zijn, behalve hier en nu aanwezig bij jezelf.

2. Zelfsabotage

Het lijkt wel of nooit alles tegelijk goed mag gaan in je leven. Er is altijd wel iets gaande. Heb je een vervullende relatie, dan loopt het fout op je werk. Heb je een toffe job, dan krijg je financiële problemen. Ervaar je financiële flow, dan word je lichamelijk ziek etc. etc. Je wordt moe van jezelf en je omgeving aanschouwt je als iemand die maar niet volwassen wilt worden.

3. In een fantasiewereld leven

Iedereen ziet dat je voor de verkeerde partner hebt gekozen en dat er van die relatie niets in huis zal komen, behalve jij. Iedereen merkt dat je op een burn-out aan het afstevenen bent, behalve jij. Het lijkt soms wel of je in een andere realiteit leeft dan de mensen om je heen. Dit komt doordat je heel slecht in contact staat met jezelf en je grenzen, waardoor je je zelfzorg uiteraard te wensen overlaat.

4. Weerstand tegen het dagelijkse

Wassen, strijken, kuisen, het gras afrijden, administratie in orde brengen, de rekeningen betalen… al de huishoudelijke dingen die bij het aardse leven horen. Je doet dit alleen maar omdat het moet of zo hoort. Het liefst zal je al deze verantwoordelijkheden overslaan. Je schuift deze taken daarom ook zolang mogelijk voor je uit of laat ze (zelfs op volwassen leeftijd nog) door je ouders uitvoeren.

5. Spiritualiteit werkt averechts

Wanneer iemand die slecht geaard is zich op het spirituele pad begeeft, werkt dat in eerste instantie juist averechts. Alsof je ziel dan een vreugdedansje doet en roept “JOEPIE NU GAAN WE EINDELIJK NAAR HUIS!” om vervolgens nog wat hoger in je lijf te kruipen. Zweverig wordt dit fenomeen ook wel genoemd. Alias je gaat je nog minder met dit aardse leven bezighouden.

Meer inzichten zoals deze maar ook tips en opdrachten om bewust verandering te brengen in jezelf en je leven deel ik in mijn online cursus ‘De reis naar je ware zelf‘. 

Intuïtieve ontwikkeling van Linda Keen is een spirituele training in je intuïtieve begaafdheid. Leer praktisch omgaan met energieën en werk aan je bewustwording van aura’s en chakra’s. Ook geeft ze een praktische handleiding over visualisatie, fantasie en transformatie, psychische grenzen, het ontmoeten van je innerlijke leraar en jouw persoonlijke gidsen en helpers, intuïtief auralezen en genezen.

Bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Ga aan de slag met de onderstaande oefeningen en laat jezelf goed aarden:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *