Energetisch helen: zo kun je je energiesysteem (of aura) ondersteunen (8 tips)

Energetisch helen is een krachtige manier om je gezondheid op een zachte manier te ondersteunen en te verbeteren. Hiermee ondersteun je je energiesysteem, ook wel aura genoemd. Iedereen kan de vibraties in het energetisch lichaam activeren om gezonder en gelukkiger te leven. In dit artikel geeft Annick van Damme je 8 tips om je energiesysteem te helen.

Jíj bent de belangrijkste schakel in het helingsproces. Het draait allemaal om jou.

Het energetische lichaam

Je subtiel, energetisch lichaam bestaat uit lagen van vibrerende energie die met elkaar en je fysieke lichaam verbonden zijn. Dat energetisch veld wordt de aura genoemd. Vaak verbind je je pas bewust met je energetisch lichaam als je fysieke ongemakken, mentale uitputting of emotionele blokkades ervaart en daarmee doe je jezelf tekort.

Lees ook: Hoe langdurige stress je energetische lichaam beschadigt (en wat je ertegen kunt doen!)

Energetisch helen: je energiesysteem ondersteunen

Het is tijd om je energiesysteem te verwennen door je verbonden te voelen met de energetische kracht die door je lichaam stroomt. Je verbonden voelen met je energiesysteem geeft een fijn gevoel, je leert je eigen energie beter aanvoelen én daardoor merk je sneller wanneer je energiesysteem hapert.

Je kunt je energiesysteem met verschillende methodes helen en ondersteunen. Jíj bent de belangrijkste schakel in het helingsproces. Het draait allemaal om jou.

Energetisch helen: 8 tips om je energiesysteem op een eenvoudige manier te ondersteunen: 

1. Kies een helingsmethode

Je bent onderdeel van het universum. Het universum een megagroot en krachtig energiesysteem. Je bent er altijd mee verbonden. Je bent je echter niet altijd bewust van deze diepe connectie.

Wil je je bewust verbinden met die energie? Kies een helingsmethode die bij je past. Misschien voel je aangetrokken tot:

Er zijn tientallen methodes die je energiesysteem ondersteunen. Maak een bewuste keuze en laat het universum weten dat je klaar bent om heling te ontvangen. Wil jij maximaal voordeel halen uit de heling, dan is vertrouwen in de helende kracht van de bron essentieel. Zonder overgave aan de bron, saboteer je de helende energiestroom.

Lees verder: 5 tips om te leren op het universum te vertrouwen

2. Liefde accepteren

Een van de krachtigste vormen van heling is het accepteren van universele liefde. Voel liefde door je stromen. Wees liefdevol voor jezelf, voor je lichaam en voor je gedachten. Accepteer jouw recht om liefde te ervaren.

Zeg tegen jezelf : “Ik accepteer de Goddelijke, Universele Liefde.” Zeg dit zo vaak als je het nodig vindt, tot elke cel doordrongen is van liefde.

Lees verder: Wat is liefde écht?

3. Stuur rustgevende energie

We worden vaak overspoeld door emoties en gedachten. Als je dit ervaart, richt dan je energie op het NU en geef het liefde. Richt je aandacht daarna naar een punt in jouw persoonlijke toekomst. Stuur je toekomstige zelf rustgevende energie. Je toekomstige zelf zal er heel dankbaar voor zijn.

Lees verder: Je energieveld reinigen: zo kun je stagnerende stress sneller loslaten en energieën zuiveren

4. Verwennen

Gun jezelf dagelijks een energetisch verwenmoment. Je bent het echt waard, elke dag. Het is net zo belangrijk als eten en slapen. Maak een lijstje van kleine rituelen en gewoontes die jouw energie voeden. Maak het voor jezelf niet te ingewikkeld. Je moet het leuk vinden om regelmatig te doen, ook als je een drukke dag hebt.

Lees verder: 5 tips om jezelf spiritueel te verwennen

5. Jezelf zegenen

Jij hebt de kracht om jezelf te zegenen, want jij bent verbonden met de bron. Zegen jezelf, je gevoelens, je gedachten, je lichaam en de ruimte waarin je leeft. Het is een krachtig signaal naar jezelf toe en laat je energie vrijer stromen.

Waar voel je een blokkade? Voel de spanning en stuur er liefde naar toe. Merk dat je zelfliefde de spanning doet afnemen. Dit is het moment om vol overgave die plaats te zegenen. Zeg bijvoorbeeld: “Ik zegen mijn schouder“. Visualiseer je schouder en de helende energie die jij er naartoe stuurt. Doe dit zo vaak je wilt.

Lees verder: Praktische spiritualiteit: zo maak je contact met je cellen en leef je in het nu (celbewustzijn)

6. De kracht van affirmatie

Hang je favoriete affirmatie op een zichtbare plaats. Zo geef je aan jezelf de boodschap dat het belangrijk is je te omringen met positieve en ondersteunende gedachten. Ben je op zoek naar inspiratie om met affirmaties te werken? Dan is het boek Je kunt je leven helen van Louise Hay een aanrader.

Lees verder: 
Waarom positieve affirmaties zo belangrijk zijn voor overvloed, geluk en gezondheid 
11 positieve affirmaties: creëer je eigen goede gedachten

7. Creëer een krachtplaats

Kies een plekje in je huis die je inricht als krachtplaats. Je huisaltaar is een uiterlijke voorstelling van je innerlijke heilige ruimte. Je eert jezelf door een plaats te maken die helemaal verbonden is met je energie en die jouw energie ondersteunt. Na een tijdje wordt dit zo’n krachtige plek, dat er alleen naar kijken je innerlijk doet stralen. Je richt je krachtplaats in zoals jij dit wilt met je favoriete kristallen, een godinnenbeeld, een tarotkaart, een bijzonder boek, foto’s, een affirmatie, bloemen, kaarsen, veren, kruiden of wierook.

Zo maak je een huisaltaar

8. Kies een krachtwoord en kleur

Kies een woord dat voor jou positief en betekenisvol is. Zeg dit woord terwijl je aan een kleur denkt. Je kan dit doen als je bij je altaar staat of jezelf zegent. Fluister het woord als je naar jezelf in de spiegel kijkt, een boom aanraakt of naar de maan kijkt. Dit woord zorgt voor rust en richt je aandacht op wat het belangrijkste is in je leven, jezelf.

Lees verder: Ontdek het geheim van de eeuwige jeugd (met dank aan wijze Meesters uit de Himalaya)

Wil je nog meer leren over werken met energie? Doe dan mee met het gratis webinar van Annick van Damme op 7 juli. Meld je hier aan

Boekentip van de redactie: Aura-energie met gratis verzending

aura-energieWil je meer leren over je aura, hoe je je aura schoon kunt houden en hoe je goed voor je aura kunt zorgen? In dit prachtige boek leer je het allemaal. Alla Svirinskaya helpt je je energie te deblokkeren en je aura te ontwarren. Verder leert ze je genieten van wie je werkelijk bent, jezelf te ontplooien en te bevrijden.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 24,99 met gratis verzending.

bestel nu

Lees verder over je aura (of energiesysteem):

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *